Ny ledning för Catellas Corporate Finance

Intern duo tar över. Catella har utsett Emmanuel Schreder och Jesper Bo Hansen som ansvariga för verksamhetsgrenen Corporate Finance.

– Jag är mycket glad över att kunna presentera en ny ledning för vår Corporate Finance-verksamhet. Med Emmanuel och Jesper får vi ett ledarskap som kommer att utveckla vårt produkterbjudande och vår organisation. De kommer dessutom att ange en framtida riktning för Corporate Finance. De är båda uppskattade ledare och starka individer som jag personligen har mycket stort förtroende för, säger Knut Pedersen, vd och koncernchef för Catella.

Emmanuel Schreder är sedan 2001 delansvarig för Catellas franska verksamhet. Han har nära trettio års erfarenhet av fastighetsbranschen och är en välkänd profil på den franska och europeiska fastighetsmarknaden. Emmanuel grundade tillsammans med Stéphane Guyot-Sionnest Catellas franska verksamhet som sedan starten varit mycket framgångsrik.

Jesper Bo Hansen startade Catellas Corporate Finance-verksamhet i Danmark 2000, som han sedan dess har ansvarat för. Jesper har jobbat över tjugo år inom fastighetsbranschen och har en gedigen erfarenhet av kapitalmarknadsrelaterade transaktioner på fastighetsmarknaden i Norden.

Emmanuel Schreder kommer tillsammans med Stéphane Guyot-Sionnest fortsätta att leda den franska verksamheten och Jesper Bo Hansen den danska, parallellt med sina nya roller som ansvariga för verksamhetsgrenen Corporate Finance.

– Den nya ledningen möjliggör ett ökat fokus på affärsutveckling och samarbete mellan både geografiska områden och tjänsteområden. Catella har en ledande position inom rådgivning för fastighetssektorn i Europa. Vårt mål är att ta marknadsandelar inom både rådgivning och kapitalförvaltning inom fastighetssektorn, avslutar Knut Pedersen.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-30

Fler Nyheter från förstasidan

Fyra topptjänster tillsatta – några långsittare kvar

Fyra tjänstemanna-vd:ar suttit längre än 13 år. FV går igenom läget vid de största bolagen.

Fem kvar i kamp om stor myndighet

Beslut väntas inom några månader. Nästan 14.000 kvm på spel.

Ny vd till Backahill

Familjen Erik Paulssons fastighetsbolag får en ny koncernchef.

Spotify i nästan våldsam ytexpansion av lokaler

Spotify gör ytterligare en lokalförhyrning. Nu på östra Södermalm. FV summerar förhyrningarna i Stockholm och berättar om den historiska expansionen.

Tidigare topp-vd startar nytt JV med Balder

Fokuserar på Stockholmsområdet. Berättar för FV om vilka segment som är intressanta.

Britta Blaxhult blir vd för ny norsk satsning i Sverige

Nytt jobb efter att ha lämnat Einar Mattsson.

Sandvik till Norra Djurgårdsstaden

Hyr 2.500 kvm av CA Fastigheter.

Gekås köper tre 16-våningshus för 735 miljoner

Boris Lennerhov, vd Gekås: ”Vi får en effektiv förvaltningsenhet med 330 hyresrätter i en fin miljö”.

Serneke: Karlatornet försenat till hösten 2022

Höghuset inte klart till Göteborgs 400-årsfirande.

Vasakronan hyr ut 15.000 kvm i nya Sergelhuset

Tillsammans med tidigare uthyrningar är nu hälften av 60.000 kvm uthyrt. En av årets största uthyrningar – och med hög hyra. Se flera bilder.

Porträtt

”Det kan leda till en krasch för dem”

Analytisk. Han valde fastighetsmarknaden framför en it-bransch i startgroparna och han har varit involverad i Sveriges största fastighetstransaktion. Men det är framför allt på Skandia Fastigheter som Åke Pettersson har gjort avtryck. Möt bolagets nya vd.

Klassiskt hotell i Stockholm sålt efter kort innehav

Affär som ägt rum under FV:s radar under sommaren.

Tillbaka till förstasidan