Ny boendeplan för äldreomsorgen i Stockholms stad

Annons

Idag fattar äldrenämnden i Stockholms stad beslut om en ny ambitiös plan för att möta det ökade behovet av äldreboendeplatser. Jämfört med föregående års beslut utökar nu staden planeringen från 2.200 till 2.400 boendeplatser fram till 2040.

– För mig som äldre- och trygghetsborgarråd är det mycket välkommet att vi nu fattar beslut om att höja ambitionsnivån. Det är viktigt att vi utgår från den demografiska utvecklingen som innebär att antalet äldre ökar och att behovet av äldreboendeplatser kommer stiga framöver, säger Erik Slottner (KD).

I den uppdaterade planen kommer de privata aktörerna få ta ett större ansvar för nyproduktionen, vilket också var något som välkomnades vid ett branschrådsmöte som Erik Slottner bjöd in till i förra veckan.

– De aktörer som medverkade vid mötet visade ett stort intresse för att etablera sig i staden och det ser vi givetvis mycket positivt på. Samtidigt kommer vårt kommunala bostadsbolag Micasa även framgent stå för en stor del av beståndet samt utbyggnaden av detta, säger Erik Slottner (KD).

Prognoser har visat att det kommer att bli svårt att fylla behovet i innerstaden och platser på boenden saknas i dagsläget.

– För oss i den grönblå majoriteten är det viktigt att de människor som vill i möjligaste mån ska erbjudas en plats på ett boende i den egna stadsdelen och därför har vi lagt ett särskilt uttalande för att markera detta. Det är av stor vikt att de äldre kan få bo kvar i ett områden som de känner till och där de känner sig trygga, avslutar Erik Slottner (KD).

Fler Nyheter från förstasidan

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Tillbaka till förstasidan