Mileway hyr ut över 16.000 kvm last mile i Sverige

Logistikfastighetsägaren Mileway, som ägs av Blackstone, hyr ut över 16.000 kvadratmeter i Sverige och ser att behovet av last mile-fastigheter fortsätter att öka

 

Mileway är marknadsledande inom fastigheter för last mile inom Europa. Företaget meddelar idag att de har undertecknat nya hyresavtal för tre fastigheter som har en sammanlagd yta på över 16.000 kvadratmeter och nu är fullt uthyrda.

Två avtal avser fastigheter i Rosersberg, ett väletablerat logistikområde vid E4:an mitt emellan Stockholm och Uppsala, nära Arlanda flygplats.

Det första avtalet gäller en befintlig kund, Danx, som är specialister på ”In night”-logistik i Skandinavien och Baltikum.

De har tecknat ett långsiktigt avtal för att utöka sin lokalyta med 3.800 kvadratmeter och förhyr en totalyta på över 6.400 kvadratmeter, vilket innebär att fastigheten är uthyrd till 100 procent.

Det andra avtalet är med Envirotainer, även det en befintlig kund, som är världsledande inom temperaturreglerande flygtransporter för läkemedel.

De har förnyat sitt avtal på över 3.000 kvadratmeter och hyr därmed totalt 15.500 kvadratmeter i en nu fullbelagd fastighet.

Det tredje avtalet gäller en fastighet i Torsvik, som är ett av Sveriges viktigaste logistiknav, beläget strax söder om Jönköping.

Elgiganten Logistik har tecknat ett treårsavtal på 9.600 kvadratmeter, efter att tidigare ha haft kortfristigt avtal, vilket innebär att fastigheten förblir fullt uthyrd.

Mileway har snabbt ökat sin närvaro och antalet last mile-fastigheter i Sverige.

Med team i Stockholm, Göteborg och Malmö samt fler än 160 fastigheter med en sammanlagd yta på mer än 1,6 miljoner kvadratmeter tillgodoser de nu sina kunders behov över hela landet. *

Tomas Beck, country director Nordics, i en kommentar:

– Vi fortsätter att se en ökad efterfrågan från både produktions- och logistikföretag på välplacerade fastigheter som håller hög kvalitet. Med vår breda portfölj av fastigheter för last mile i de viktigaste orterna i Syd- och Mellansverige är vi väl positionerade för att kunna möta behoven hos både befintliga och nya kunder när de vill tillgodose sina tillväxtambitioner och ha en nära koppling till de städer de servar.

Mileway är den största ägaren av logistikfastigheter för last mile-leveranser i Europa. Som ägare och förvaltare av 1.750 tillgångar i tio stora europeiska ekonomier är de väletablerade i Europa.

Mileways största marknader i Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och Frankrike utgör mer än 85 procent av portföljen och företaget har en ökande närvaro i Italien och Spanien. Mileway har sitt huvudkontor i Amsterdam och lokala kontor på alla sina marknader med ett engagerat team på totalt över 350 anställda.

Fler Nyheter från förstasidan

Realplay

Börsen överreagerar – en tillfällig puckel

Den underliggande marknaden pallar och nu finns det fynd att göra

Johan Bergmans nya uppdrag

Tidigare varit 15 år inom Niam.

Optimism kring mångmiljardaffär

Projektportfölj med nästan tusen bostäder i attraktiva 08-lägen.

Förlängt 12.000 kvm inom tull

Stora kontrakt i centrala Stockholm. Två välkända varumärken har valt att stanna kvar.

Oscar gör miljardköp – till 6,2 procent

161.000 kvm lokaler ingår i det senaste förvärvet. Säkrat finansiering till en årlig ränta om 3,5 procent.

Skandia lyfter med 12.000 kvm kontor i Arenastaden

Startar projekt på spekulation.

Grönt ljus för Nordrs megaplan om 74.000 kvm vid Solnavägen

Mark- och miljööverdomstolen nobbar prövning.

Satsar vidare efter rekordförhyrning

Blickar utomlands – vill nästan dubbla ytan.

Bildextra: Investerar miljard på kunskap

Kunglig glans på invigningen.

SCB: Rekordökning för byggkostnaderna

Den högsta förändringen i årstakt sedan 1981.

Säljer 1.600 byggrätter – blir storägare

30 projektmöjligheter ingår. Skapar storbolag.

Affärsanalys

Proaktiv polis leder till högre risk på restvärde

Anders Elvinsson vid Cushman & Wakefield analyserar en affär med en stor samhällsfastighet.

”Kommer behöva höja räntan snabbt”

Fem experter svar på högaktuella frågor om ekonomi och fastigheter.

Klassiskt 08-hotell byter ägare

Säljer efter 7 år. 10.000 kvm ingår.

Tillbaka till förstasidan