Mileway hyr ut över 16.000 kvm last mile i Sverige

Logistikfastighetsägaren Mileway, som ägs av Blackstone, hyr ut över 16.000 kvadratmeter i Sverige och ser att behovet av last mile-fastigheter fortsätter att öka

Annons

 

Mileway är marknadsledande inom fastigheter för last mile inom Europa. Företaget meddelar idag att de har undertecknat nya hyresavtal för tre fastigheter som har en sammanlagd yta på över 16.000 kvadratmeter och nu är fullt uthyrda.

Två avtal avser fastigheter i Rosersberg, ett väletablerat logistikområde vid E4:an mitt emellan Stockholm och Uppsala, nära Arlanda flygplats.

Det första avtalet gäller en befintlig kund, Danx, som är specialister på ”In night”-logistik i Skandinavien och Baltikum.

De har tecknat ett långsiktigt avtal för att utöka sin lokalyta med 3.800 kvadratmeter och förhyr en totalyta på över 6.400 kvadratmeter, vilket innebär att fastigheten är uthyrd till 100 procent.

Det andra avtalet är med Envirotainer, även det en befintlig kund, som är världsledande inom temperaturreglerande flygtransporter för läkemedel.

De har förnyat sitt avtal på över 3.000 kvadratmeter och hyr därmed totalt 15.500 kvadratmeter i en nu fullbelagd fastighet.

Det tredje avtalet gäller en fastighet i Torsvik, som är ett av Sveriges viktigaste logistiknav, beläget strax söder om Jönköping.

Elgiganten Logistik har tecknat ett treårsavtal på 9.600 kvadratmeter, efter att tidigare ha haft kortfristigt avtal, vilket innebär att fastigheten förblir fullt uthyrd.

Mileway har snabbt ökat sin närvaro och antalet last mile-fastigheter i Sverige.

Med team i Stockholm, Göteborg och Malmö samt fler än 160 fastigheter med en sammanlagd yta på mer än 1,6 miljoner kvadratmeter tillgodoser de nu sina kunders behov över hela landet. *

Tomas Beck, country director Nordics, i en kommentar:

– Vi fortsätter att se en ökad efterfrågan från både produktions- och logistikföretag på välplacerade fastigheter som håller hög kvalitet. Med vår breda portfölj av fastigheter för last mile i de viktigaste orterna i Syd- och Mellansverige är vi väl positionerade för att kunna möta behoven hos både befintliga och nya kunder när de vill tillgodose sina tillväxtambitioner och ha en nära koppling till de städer de servar.

Mileway är den största ägaren av logistikfastigheter för last mile-leveranser i Europa. Som ägare och förvaltare av 1.750 tillgångar i tio stora europeiska ekonomier är de väletablerade i Europa.

Mileways största marknader i Storbritannien, Tyskland, Nederländerna, Sverige och Frankrike utgör mer än 85 procent av portföljen och företaget har en ökande närvaro i Italien och Spanien. Mileway har sitt huvudkontor i Amsterdam och lokala kontor på alla sina marknader med ett engagerat team på totalt över 350 anställda.

Fler Nyheter från förstasidan

Ännu en stor enhet inom coworking lägger ner

Förhyrning på 4.000 kvm inom tullarna i Stockholm. Samma fastighetsägare drabbas igen – totalt 20.000 kvm.

Lilleputt tappade 44 procent av värdet

Visat en uppseendeväckande negativ värdeutveckling på sitt bestånd.

Anmäls efter att fem dog i bygghissen i Sundbyberg

”Olyckan inte hade ägt rum om bolaget hade efterlevt de föreskrifter och bestämmelser som är angivna”.

Signalisten tar över helt centrum – Rikshem säljer

Transaktion när offensiv inleds. Vill skapa bättre livsvillkor.

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Prisma satsar på notering

Genomför även nyemission. Äger fastigheter för 6,4 miljarder.

Slår till och köper hela 85.000 kvm handel

Totalt sju välkända handelsfastigheter. Kapades mitt framför ögonen på Ingvar Kamprad. Flera varumärken starkare än snittet. FV bedömer direktavkastningen.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Tillbaka till förstasidan