John Nyberg ny hållbarhetschef Wästbygg Gruppen

Wästbygg Gruppen anställer John Nyberg som ny hållbarhetschef. Han tillträder den 9 september och tar därmed också plats i bolagets koncernledning.

John Nyberg har en gedigen yrkeserfarenhet inom hållbarhet och från byggbranschen. Han kommer närmast från Skanska där han har varit anställd sedan 2011, de senaste fem åren som gruppchef på hållbarhetsavdelning för väg och anläggning. John har bland annat ansvarat för strategiska frågor som hållbarhetsstyrning samt utveckling av processer och arbetssätt. Innan Skanska arbetade John som miljöhandläggare på Länsstyrelsen och han har en examen från miljövetarprogrammet vid Göteborgs universitet.

– Hållbarhet genomsyrar alla delar av Wästbygg Gruppens verksamhet. Ett av målen vi arbetar fokuserat med, är att vi ska vara fossilfria 2030 inom el, värme, transporter och avfall. Det känns väldigt bra när vi nu har anställt John, att tillsammans med resten av våra medarbetare, jobba vidare mot det målet för att skapa hållbara affärer. Jag är övertygad om att John med sin erfarenhet och sitt ledarskap kommer hjälpa oss att göra ytterligare satsningar inom ekologisk, social och ekonomisk hållbarhet, säger Jonas Jönehall, vd och koncernchef.

– Det var med stor glädje jag tackade ja till tjänsten som hållbarhetschef på Wästbygg Gruppen. Min uppfattning är att koncernen tar hållbarhetsfrågan på allvar, vilket bland annat visade sig när man som ett av de första bolagen på den svenska börsen blev godkända för Nasdaqs gröna märkning – Nasdaq Green Equity Designation. Att gå från ord till handling har aldrig varit viktigare om vi ska minska vår gemensamma klimatpåverkan och det ser jag fram emot att göra tillsammans med kollegorna på Wästbygg Gruppen, säger John Nyberg.

Fler Nyheter från förstasidan

”Är som ett hajstim”

Ilija Batljan: ”När allt är bra är alla ens kompisar. Tills man börjar blöda. Då blir man uppäten.”

Besvikelsen över satsningen i New York

Vakanser på 93 respektive 60 procent i kontorsprojekt på Manhattan. FV går igenom läget.

Överväger försäljningar

Äger över 500.000 bostäder. Öppnar för att sälja för över 100 miljarder kronor till delägare. Per Ekelund berättar för FV.

CLS säljer för en halv miljard

Läs om ägarbilden i det ”svenska” bolaget.

Nej till fyra nya IES-skolor – bolag drabbas

Fv berättar vilka fyra fastighetsbolag som drabbas av beslutet.

SBB sålt allt i Stenhus

SBB har avyttrat sitt aktieinnehav i noterade Stenhus Fastigheter.

Storbolag faller tungt

Tufft för flera av de allra största fastighetsbolagen på börsen under tisdagen.

Domstol fäller Skanskas nya hotell

Tvingas börja om på ruta ett.

Akelius har miljardköpt – för 4,04 procent

Bolagets belåningsgrad är 9 procent.

Topplista

Lista: Största uthyrningarna av kontor 2022

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2022, inklusive rådgivare till partnerna.

Jacob Karlssons känga till aktieanalytiker

K-Fastigheters vd om framtiden och bolagets mål.

Titania säljer ”hemligt” lyxprojekt i Kalifornien

Vd:n ”Det har varit otroligt kul och lärorikt att göra projektet men det är inget vi kommer att göra om”.

Elias Georgiadis, vd vid Stenhus Fastigheter.

Stenhus har sikte på ytterligare uppköp

Efter att ha tuggat i sig flera noterade bolag har Stenhus nu funnit ytterligare ett bolag som man går in tungt i, kanske för ett kommande uppköp.

Aktien som drabbade SBB:s resultat stenhårt

Det har pratats en hel del om värdet på JM-posten hos SBB. Men det var ett annat innehav som påverkade halvårsresultatet negativt med över en miljard.

Tillbaka till förstasidan