Foto: Johannes Wredenmark

Jerlmyr vill ge byggare mer makt för fler bostäder

Stockholms stad bör arbeta mer med byggherredrivna planprocesser för att öka bostadsbyggandet. Det säger Stockholms nya finansborgarråd Anna König Jerlmyr (m) som svar på en fråga från Fastighetsvärlden. Hon deltog igår i invigningen av Oscar Properties uppmärksammade projekt Norra Tornen.

FV: Många företag rapporterar att de har svårt att rekrytera folk eftersom det saknas bostäder i Stockholm. Vad ska ni politiker göra åt det?
– Vi kan bjuda in handläggare som finns hos byggbolagen, så att staden och bolagen arbetar tillsammans kring bostadsutvecklingen.

Anna König Jerlmyr tror att problemen för bostadsutvecklarna är övergående.

– Utvecklingen för bostadsutvecklarna ser bekymmersam ut nu när bostadsbyggandet vänder nedåt. Men på lång sikt är Stockholm en plats där det är rätt att göra den här typen av investeringar, som Norra Tornen, eftersom det här är en stad som fortsätter att växa, säger Anna König Jerlmyr.

– Nu kommer en konjunkturdip under de kommande åren men när staden växer behöver vi bygga högre och tätare. Det är också klimatsmart.

Anna König Jerlmyr prisade projektet Norra Tornen.

– Jag är glad och tacksam över att vi får den här typen av landmärken i Stockholm. Det är högklassig arkitektur och detta visar att vi kan bygga på höjden i Stockholm. Det är viktigt för Stockholm att vi får den här typen av bebyggelse.

Fler Nyheter från förstasidan

Amasten säljer till Fastator och dess dotterbolag

Renodlar mot bostäder genom att sälja fastigheter för en kvarts miljard.

Outlet och lyx regerar

Handeln är sedan flera år under press och förändring. Men det finns segment som fungerar bra, och det är de …

Börsklockan ringde för Aros

Går mot strömmen. Grundaren: ”Det är verkligen en milstolpe.”

Spännande ”hubb” blir landmärke i söderort

Belatchew Arkitekter har tillsammans med Sveafastigheter Bostad vunnit tävlingen om att få bygga ett nytt landmärke i Hagsätra Centrum. De …

Agora säljer del av svans

Bolaget har signalerat för försäljningar länge. Nu är det klart med avyttringar på tre orter. Fler försäljningar väntar.

Bygger Nordens högsta kontorshus på spekulation

36 våningar och 144 meter högt. Se flera bilder.

Flera hyresgäster på gång till stort bankhus

”Bättre vind i seglen än man haft på flera år.”

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Grönblå styret vill ha fler kontor i söderort

Laddplatser för elbilar, kollektivboenden och övervakningskameror är några av punkterna i budgetförslaget för Stockholms stad.

Tillbaka till förstasidan