Humlegårdens stjärnkrögare öppnar i T-House
Nu har det nya restaurangkonceptet Enjoy Bazaar slagit upp sina portar på Engelbrektsplan i Stockholm. Bakom den innovativa satsningen, som erbjuder mat för alla smaker, står den välrenommerade krögarduon Daniel Höglander och Niclas Jönsson.
FV berättade om satsingen i november 2021.
T-House vid Engelbrektsplan är attraktivt beläget intill Humlegården och Kungliga biblioteket, ett stenkast från Stureplan. Den 260 kvm stora lokalen sträcker sig över två våningar och har en tillhörande uteservering i parken strax intill. Här etableras ett nytt och spännande restaurangkoncept – Enjoy Bazaar, skapat av Daniel Höglander och Niclas Jönsson.
Duon står bakom den tvåstjärniga Michelinkrogen Aloë i Långbro, restaurangerna på botiquehotellet Villa Dagmar och Black Milk Sushi i Älvsjö med fokus på takeaway. Nu tar de steget vidare med Enjoy Bazaar som är en del av en innovativ plattform som rymmer hela fyra olika matkoncept och uttryck – Black Milk Sushi, Stacks, Boca Sueca och Wake. Black Milk Sushi fyller gapet mellan fine dining-sushi och takeaway-sushi, Stacks erbjuder hamburgare med tillbehör, Boca Sueca består av mexikanska tortillarätter med en svensk twist, Wake serverar hälsosamma rätter. I den nya restaurangen vid Engelbrektsplan har gästerna möjlighet att beställa rätter från alla fyra koncepten genom krögarnas satsning på ett så kallat ghost kitchen, som fokuserar på leveransmåltider där maten tillagas på andra platser än där den serveras.
– Vi är mycket glada över att få välkomna ett innovativt restaurangkoncept med välrenommerade och etablerade krögare till T-House. Vår ambition är att utveckla Engelbrektsplan till en ny målpunkt i city, som är intressant och attraktiv för både de som besöker platsen, bor eller arbetar i området. Enjoy Bazaar kommer att bli ett mycket starkt tillskott som bidrar till upplevelsen av Engelbrektsplan, säger Anna Kullendorff, Affärsutvecklingschef på Humlegården.