Space vid Sergels torg.

Hötorgssatsning slår upp portarna i november

Just nu går bygget av Stockholms nya kulturcenter för den digitala generationen in i slutfasen. Nu står det klart att Space öppnar för allmänheten den 27 november 2021.

Space, i den 5:e Hötorgsskrapan vid Sergels torg, blir en ny och världsunik mötesplats som kombinerar gaming, musik och ”content creation” på hela sju våningsplan om 7.500 kvm. Huset blir världens största gamingcenter, med över 400 gamingsetups, samt hem för Avicii Experience: en interaktiv utställning som hyllar en av vår tids största ikoner inom modern populärkultur.

Med över 400 fullt utrustade gamingstationer och tillgång till merparten av marknadens alla spel blir Space en unik plats för alla gamers. För de som vill träna i lag eller hålla en privat tillställning för vänner finns det specialinredda bootcamp-rum att boka. Längst ner i huset byggs norra Europas största permanenta esportarena med plats för 650 personer där det ska hållas esportturneringar, konserter, inspirationsföreläsningar samt tech-konferenser.

– Äntligen kan vi presentera Space öppningsdatum. Den 27 november slår vi upp portarna till Stockholms nya mötesplats för de viktigaste delarna inom den digitala kulturen: gaming, musik och ”content creation”. På över 7.500 kvm skapar vi ett inkluderande hus där människor kan träffas och spela, äta på någon av våra restauranger, delta i esportturneringar eller producera musik, podcasts och video, säger Åsa Caap, vd Space.

Abba-legendaren Björn Ulvaeus bolag Pophouse ligger bakom Space.

– Gamers och influensers är en del av våra största industrier och kreativa näringar. Nu skapar vi ett eget ”hus” på sju våningar, i hjärtat av Stockholm, där den digitala generationen kan få utlopp för sin kreativitet och sitt spelintresse, säger Per Sundin, vd Pophouse Entertainment.

AMF Fastigheter äger Femte Hötorgsskrapan sedan 1995 då den förvärvades från Stockholms stad för 450 miljoner kronor (de övriga fyra Hötorgsskrapor ägs av Vasakronan). Fastigheten, som har beteckningen Stigbygeln 5, är 18 våningar hög, vilket motsvarar 72 meter, och den innehåller 16.500 kvm lokaler.

Missa inte! Hotell & Fastigheter 2023

Onsdagen den 11 oktober arrangerar Fastighetsvärlden det populära och årligen återkommande seminariet Hotell & Fastigheter. Vik gärna datumet redan nu! Program kommer under försommaren. Eventet äger rum på Grand Hôtel i Stockholm.

Fler Nyheter från förstasidan

Toppmäklaren omhäktad

Åtalstiden förlängs  för den profilerade vd:n som misstänks för grovt bedrägeri och penningtvätt.

Planerar sälja i Stockholm

Agerar i det privata bolaget. Pengarna från försäljning ska användas till att betala skuld.

FV Quiz

FV Quiz: Sportstjärnorna och fastigheterna

Vad kan du om idrottsstjärnornas investeringar i fastighetsbranschen?

Det finns fortsatt torrt krut hos bolagen enligt FI-chefen

Daniel Barr, generaldirektör på Finansinspektionen tror inte att fastighetssektorn är i kris även fast läget är allvarligt.

Lansa köper vid Karlatornet

138 nybyggda bostäder. Första etableringen i Göteborgs stad.

Sandvik stannar och bantar HK

Förlängt hyresavtalet för huvudkontoret med 4.000 kvm.

”Ett helt gäng bolag kommer försvinna”

Landshövding och generaldirektör medverkade på Fastighetsdagen. Läs om några av höjdpunkterna och se flera bilder.

Säljer i innerstaden efter 110 år

Innehåller lägenheter samt kontorslokaler. FV berättar om priset.

Bonnier hyr ut 2.100 kvm till Domstolsverket

Första utflytten från Vasakronan.

Rekordstor fond om 42 miljarder

”En unik konkurrenskraft”. FV berättar hur mycket som redan förvärvats, vad som är aktuellt och vad som anses extra viktigt.

KKR köper 1.200 bostäder i Finland – siktar på Sverige

Har fokus på främst två segment.

”Inga tecken på minskade topphyror – tvärtom”

De ”dolda” vakanserna ökar, men ändå positiva signaler kring kontorets framtid.

Ny aktör siktar på miljardköp i centrala Stockholm

Fokus på innerstaden. Berättar för FV om strategin och vad som gör bolaget speciellt.

Tillbaka till förstasidan