Henrica Ginström.

Henrica Ginström ny vd på Citycon

Styrelsen för Citycon Oyj har utsett Henrica Ginström till ny vd för Citycon från och med den 1 april 2024. Henrica Ginström har arbetat på Citycon i snart 13 år, sedan 2011.

Annons

Henrica Ginström är för närvarande COO och har tidigare haft rollerna som kommersiell direktör i Norge och vice vd för investerarrelationer och kommunikation.

– Jag är väldigt glad över att få möjligheten att bli vd för Citycon. Det har varit ett nöje att arbeta på Citycon de senaste 13 åren och jag ser fram emot att vara med och skapa företagets framtid tillsammans med det starka teamet på Citycon. Bolagets strategi bygger på att fokusera på högkvalitativa centra på starka och växande marknader i de stora nordiska städerna, säger Henrica Ginström, tillträdande vd för Citycon.

Ginström ersätter Citycons nuvarande vd F. Scott Ball, som har haft tjänsten sedan 2019 och som efter ömsesidig överenskommelse slutar den 1 april 2024. Ball fortsätter som styrelseledamot i bolaget.

– Jag vill tacka Scott för hans värdefulla bidrag till Citycon de senaste åren. Hans förmåga att utveckla en grupp nya begåvade ledare är bland flera av hans betydande prestationer, säger Chaim Katzman, ordförande för Citycon.

– Jag är glad över att kunna presentera Henrica Ginström som ny vd för Citycon. Henrica har bred erfarenhet och en djup förståelse för vår verksamhet och vi tror att hon är rätt person att leda företaget på en ständigt föränderlig detaljhandelsmarknad. Jag är övertygad om att Henrica och de goda medarbetarna på Citycon kommer att skapa värde och ta företaget till nästa nivå, till bästa för företagets partners, säger Katzman.

– Jag vill tacka företaget, de anställda och styrelsen för det fantastiska samarbetet under min tid på Citycon. Jag känner mig privilegierad och tacksam över att ha arbetat med ett så passionerat och professionellt team. Henrica har arbetat nära mig under min tid på Citycon och jag är övertygad om att Henrica är rätt person för rollen som vd. Med henne är Citycon väl positionerat för att bygga vidare på det vi har uppnått under de senaste fem åren, säger F. Scott Ball, avgående vd för Citycon.

Henrica Ginström har en civilingenjörsexamen i teknik från Aalto-universitetets tekniska högskola i Helsingfors, förutom en civilekonomexamen från Handelshögskolan i Helsingfors. Hon pratar både finska och svenska.

Citycon äger i Sverige bland annat stora Kista galleria, Liljeholmstorget galleria, Jakobsbergs centrum, Åkersberga centrum, Mölndal Galleria och Stenungstorg centrum.

Bolaget äger även köpcentrum i Finland, Norge, Danmark och Estland. Totalt äger Citycon 33 köpcentrum.

Fler Nyheter från förstasidan

Arnhults egna klenod

FV går igenom det som återstår av de direktägda fastigheterna i det privata bolaget

Klart: Ny vd vid JM

Johan Skoglunds efterträdare utsedd.

Krönika

Det går inte ihop!

Anna-Carin Telin idkar självstudier, läs om hennes problem.

Castellum hyr ut 2.800 kvm i Bromma

Tecknat tre hyresavtal.

Investerar i södra Europa

Berättar för FV om framtidsplanerna.

Trions nya Hagabacken har köpt 18 fastigheter

Läs om Bengt Kjell, Oscar Lekander och Lars Thagessons nya fastighetssatsning.

Arnhult miljardsäljer privat till nya Muro Invest

21 fastigheter ingår i transaktionen.

Smällkaramell: Söker hela 20.000 kvm nytt

FV avslöjar storbolagets kraftiga minskning av kontorslokaler. Mer än halvering kan vänta. Svår vakans kan vänta för börsbolag.

Wihlborgs hyr ut 3.300 kvm

Fastigheten köptes för drygt ett år sedan med hög vakans. Nu fullt uthyrd.

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Tillbaka till förstasidan