Greg Dingizian: ”Jag är likvid”

Vid Fastighetsvärldens stora seminarium Öresundsmarknaden 2018 levererade Greg Dingizian, som nyligen sålt sin andel i Victoria Park som han var med och grundade, en tuff profetia om den ekonomiska utvecklingen.

Han anser att ECB (Europeiska centralbanken) genom sina stimulanser har skapat en konstlad marknad och att den svenska riksbankens räntepolitik tryckt ned valutan och möjliggjort framgångar för den svenska exportindustrin, utan att den gjort nödvändiga produktionseffektiviseringar.

– Jag ser mörka tider framför mig, det kan bli många gånger värre än Greklandskrisen, och det kan inträffa inom 6-12 månader.

Vilka affärer han nu tänker göra var han fåordig om, han menade att den som är inne i fastighetsmarknaden kan kompletteringsköpa där det ger synergier, men uppmanade till stor försiktighet.

– Att stoppa in nya pengar ska man vara försiktig med. Jag är likvid. Man får ju noll procent på banken, det är ganska bra. De tar ju åtminstone inte betalt.

Några nya fastighetssatsningar, förutom något enstaka projekt inom vårdboende, såg inte Greg Dingizian som aktuellt för närvarande.

Fler Nyheter från förstasidan

Uppgifter om bristande marksanering i Spånga

Nytillträdde koncernchefen: ”Vi tar det här på största allvar.”

Bolaget varnar: Pengarna slut om en månad

Det börsnoterade bolaget kämpar för sin överlevnad. Nya lån eller försäljningar måste till inom kort – annars är pengarna slut om 5-6 veckor.

Oscar och SBB startar samarbete

Rivstart för den nya inriktningen med projektutveckling i övriga landet. Nu är det bestämt vart det första projektet ska genomföras.

De är förebilder som framtidsbyggare

Årets Framtidsbyggare 2018, ett av Sveriges största priser inom hållbarhet, är korade. Glädjen var stor när förebilder och talanger fick ta emot sina priser i Lund.

Persson stryper 400 miljoner i donationer till Nobel

Ger en rejäl känga till politikerna som gjorde kovändningen. Stefan Persson har tidigare i Fastighetsvärlden hyllat projektet.

Grönblå styret vill ha fler kontor i söderort

Laddplatser för elbilar, kollektivboenden och övervakningskameror är några av punkterna i budgetförslaget för Stockholms stad.

Över en miljon till framtidsbyggare i kväll

Det är åter dags att dela ut stora priser till de som gjort fina insatser för ett mer energieffektivt byggande. Över en miljon kronor kommer att delas ut i kväll.

Rikshem satsar på modernt kollektivboende

Första huset planeras i Uppsala. Matchningstjänst och städhjälp ska minimera friktion.

Blir ny toppchef vid Jernhusen – två i ledningen slutar

Ny organisation ger förändringar i ledningsgruppen. En av nyckelmedarbetarna slutar. Hon motiverar beslutet och berättar om framtiden för Fastighetsvärlden.

Lars Johnsson i oväntad attack mot byggbranschen

Absolut fullsatt på Fastighetsvärldens stora event Bostadsdagen på Berns.

Topplista

20 Största handelsägarna

Både välkända namn och uppstickare finns med på listan.

Flera flaskhalsar bromsar Stockholm

Handelskammarens nya vd: ”För att få bukt med avarter på dysfunktionella marknader måste man ha en klok politik.”

Spelutvecklare hyr hela 8.000 kvm på Södermalm

Hyr i tidigare industrikvarter. Årets hittills tredje största kontorsuthyrning i Stockholms stad.

S vänder och nobbar Vasakronans stora plan

Ett av Fredrik Wirdenius stora drömprojekt. Läs även om andra förändringar.

Tillbaka till förstasidan