Fastigheten Orgeln 7 i Sundbyberg. Här var tidigare Svenska Spel stor hyresgäst. Fabege håller på att bygga om och ut fastigheten.

Fabege hyr ut 16 500 kvm till Swedbank i Sundbyberg

Swedbank samlokaliserar flera olika funktioner till Fabeges kontorsprojekt Grand Central Sundbyberg. Hyresavtalet gäller 16.500 kvm och är på 10 år. Inflyttning beräknas ske i slutet av 2018. I och med avtalet är hela kontorsdelen av byggnaden fullt uthyrd.

Grand Central Sundbyberg är ett nytt landmärke i Sundbyberg centrum. Det handlar om det tidigare Svenska Spel-huset mitt i centrala Sundbyberg. Sedan tidigare har Migrationsverket gjort en större förhyrning här (se länk till höger).

Det är främst personal (IT och andra stödfunktioner) som suttit i Swedbanks lokaler på Stora Essingen som ska till Fabeges lokaler, enligt obekräftade uppgifter till Fastighetsvärlden. Fastigheten på Stora Essingen ägs av AMF Fastigheter och ska sannolikt bostadiseras. Hyreskontraktet där löper ut 2019. Utöver det nya huvudkontoret hos Humlegården i Sundbyberg/Solna har Swedbank nyligen flyttat in på 10.000 kvm lokaler på Sveavägen 14 (fastigheten Putten 15 som ägs av Pembroke) i centrala Stockholm med enheten Stora företag & Institutioner.

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden kan Swedbanks utökade lokalbehov även bero på missnöje med trångboddhet och aktivitetsbaserade lokaler. När SEB genomförde sin stora flytt nyligen till Arenastaden valde man bort aktivitetsbaserade lokaler. För Fastighetsvärlden uppgav representanter för SEB att man hört talas om ett stort missnöje hos konkurrenten Swedbank.

Fabeges uthyrning till Swedbank är årets hittills största uthyrning. Se lista över 2017 års största uthyrningar här.

Den moderna utformningen i Grand Central Sundbyberg med bland annat ny fasad, stora ljusgårdar, takterrass och öppna kontorslandskap är framtaget av BAU Arkitekter. I huset kommer även entrén till pendeltåg, tunnelbana och fjärrtåg att finnas vilket ger både medarbetare och besökare mycket smidig access till utmärkta kommunikationsalternativ i alla riktningar. Grand Central Sundbyberg kommer tillsammans med Swedbanks befintliga lokaler på Landsvägen 40 utgöra bankens huvudkontor.

– Vi är glada över att vi har kunnat erbjuda Swedbank precis den lösning de önskar, säger Klaus Hansen Vikström, vVD och chef affärsutveckling på Fabege. Här får banken närhet till sin andra huvudkontorsbyggnad, ett svårslaget kollektivtrafikläge och fullt ut möjlighet att sätta sin prägel på ett modernt kontorshus som redan i grunden har en stark identitet.

– Vi ser fram emot att arbeta med Swedbank i många år framöver och att hälsa bankens medarbetare välkomna till Grand Central Sundbyberg, kommenterar Klaus Hansen Vikström.

Fastighetsbeteckningen för Grand Central Sundbyberg är Orgeln 7.

Fler Nyheter från förstasidan

Förvärvar tre från SBB

FV listar avyttringarna som summerar till 1,3 miljarder kronor.

Internationell matjätte öppnar i Mall of Scandinavia

Har ytterligare sju restauranger i Sverige på gång under 2023 och 2024.

Topplista

50 Mäktigaste 2023

För 18:e året har Fastighetsvärlden låtit fastighets- och byggbranschen rösta fram vem som anses Mäktigast. Nya placeringar publiceras dagligen klockan 11.11!

Sex gör upp om Mäktigast 2023

Två tidigare toppnamn är borta.

Så blir storförsäljningen

FV berättar om processen.De mest kända fastigheterna Ytan Kommunerna Hela fastighetslistan Buddatumet.

Nybyggd kontorsfastighet byter ägare för 420 miljoner

Fastighet i hett utvecklingsområde. Priset är 56.500 kr/kvm och direktavkastningen bedöms till 5,6 procent.

Namnbytet: Ledningen för nya 42-miljardersbolaget

Läs vad bolaget innehåller, om strategin och ledningsgruppen.

Ingår avtal om högt kontorshus på halvö

46.000 kvm kontor planeras av Alecta och Elof Hansson.

Ikea tar över efter Skanska

Hyreskontrakt om nästan 8.000 kvm kontor.

Miljardsatsning längs E4:an

Resenärer till Arlanda får något nytt att titta på.

Redo köpa från Arnhults M2

Förhandlar om affär med central fastighet om 9.000 kvm.

Bildextra: Vill bygga stort kongresscenter

FV berättar om ny miljardsatsning. Se flera bilder och illustrationer.

DNB på väg att ta över hälften av Oscars fastigheter

Fastigheter värderade till 3 miljarder kan omfattas av åtgärden. FV berättar vem som fått i uppdrag att sälja.

Tillbaka till förstasidan