Coworking för spelutvecklare öppnar i Fatburen

Nu smygöppnar Game Town i AMF Fastigheters stora fastighet Fatburen på Södermalm, Stockholm. Det blir Stockholms första co-working för spelutvecklare. Förhyrningen är 460 kvm.

Annons

Game Town blir en kreativ, innovativ och social mötesplats för spelutvecklare i Stockholm som ytterligare befäster Södermalm som nav för branschen. Game Town blir också en bas för branschorganisationen Dataspelsbranschen.

Den svenska dataspelsindustrin, inklusive dotterbolag i utlandet, omsatte under 2022 86,5 miljarder kronor enligt en rapport från Dataspelsbranschen. Det är mer än den svenska träindustrin omsatte under samma period. Dataspel är en stark tillväxtbransch som står för över 4 procent av Sveriges totala tjänsteexport.

Området mellan Södra station och Medborgarplatsen på Södermalm i Stockholm är en av de platser i världen som samlar flest spelutvecklare. Fastigheten Fatburen och det närliggande kvarteret Stockholmsverken utgör idag ett kluster för bolag inom spelutveckling, här finns bland andra Paradox, DICE, Fatshark och Epic Games. Nu befästs området än mer som epicenter för branschen när Stockholms första co-working och samlingspunkt för spelutvecklare slår upp sina dörrar här.

– Game Town kommer att bli en professionell och samtidigt lekfull miljö för mindre spelstudios som vill arbeta och utvecklas bland andra utvecklare. Vi vill att människor som delar samma passion för spel och spelutveckling som vi gör ska samlas här, säger Christian Lovstedt, VD på spelutvecklaren Midjiwan AB som nu grundar Game Town.

Game Town kommer att samla mindre bolag och frilansare inom dataspelsutveckling och ska vara en öppen och välkomnande plats för hela branschen att samlas på.

– Vi är så glada över det här samarbetet med Game Town, en satsning som vi tror är helt perfekt både för fastigheten och kvarteret. Detta kommer att stärka området som nav för branschen ytterligare och vi hoppas att nästa stora spelsuccéer kommer att skapas just här, säger Karin Jernström Nyberg, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

Den svenska dataspelsbranschens egen organisation, Dataspelsbranschen, kommer också att flytta in i lokalerna. Här kommer de anordna presskonferenser, marknadsdagar, föreläsningar med mera.

– Inom en kilometers radie på Södermalm finns minst 3 000 spelutvecklare vilket gör det till kanske världens spelutvecklartätaste plats. Här skapas spel för miljarder spelare världen över. Kanske är det något i jordens magnetfält som gör att det blir extra bra spel? Game Town kommer att ligga mitt i detta nav och det är givet att branschorganisationens kontor ska vara just här, säger Per Strömbäck, ordförande för Dataspelsbranschen.

Game Town öppnade på adressen Magnus Ladulåsgatan 65 i mindre skala den 2 april 2024 och i sin helhet efter sommaren.

Missa inte! Köpcentrum & Butiker 2024

Den 11 september är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Köpcentrum & Butiker 2024. Seminariet äger rum på Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Archus flyttar till Alecta

Flyttar några hundra meter inom city.

Ny vd för Poseidon

Bolaget äger totalt cirka 28.500 lägenheter

Företagsparken säljer till Cibus

Fredrixon: ”Vi är återigen aktiva på förvärvssidan”.

Hit ska JM flytta sitt HK

Efter den lyckade miljardförsäljningen. Nu ska JM utveckla en ny kontorsfastighet om hela 30.000 kvm. FV berättar om köpeskillingen.

Politiker ger grönt ljus för ombyggt NK-hus

”Man är väldigt trötta på den här DDR-inspirerade bunkern som står där idag”.

Stressat Skellefteå köper från pressat SBB

”Vi försöker hela tiden hitta vägar att öka bostadsproduktionen”.

Corem tecknar tre på Manhattan – når 60%

Arnhult: ”Detta segment specifikt står för majoriteten av all nyuthyrning i New York”.

Central kyrkospira tas ner

Rost och gifter föranleder restaurering för 100 mkr på Riddarholmen – SFV passar på när bidragen höjs.

DLA Piper flyttar in i Stockholms nya lyxvåningar

Lämnar därmed Vasakronans lokaler vid Sergels torg.

Wihlborgs köper vid Hyllie station

Priset 180,5 miljoner motsvarar 46.000 kr/kvm.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Podcasten Fastighet & Finans kommenterar nyhetsflödet

Hör det senaste om K2A, Emilshus och Nyfosa med flera. Plus något kanske oväntat om Taylor Swift.

Tillbaka till förstasidan