Claes Larsson slutar som region-VD inom Castellum

Claes Larsson lämnar VD-stolen i Castellums Region Mitt – den största regionen med fastigheter för hela 19,5 miljarder kronor. Därmed blir det ytterligare ett skifte i toppen inom ”nya” Castellum.

Claes Larsson, VD för Region Mitt i Castellum kommer att lämna företaget efter 16 år. Han kvarstår i sin befattning till och med årsskiftet och för att säkerställa god kontinuitet kommer han att finnas kvar i företaget till och med den sista mars då han formellt slutar.

Enligt Fastighetsvärldens sammanställning så är Region Mitt den största av Castellums fem regioner värdemässigt. Av Castellums totala fastighetsvärde om 71,5 miljarder kronor finns 26,6 procent i Region Mitt. Det handlar om 190 fastigheter som innehåller drygt en miljon kvadratmeter kontor/butik och 240.000 kvadratmeter lager/logistik.

Claes Larsson har lång och gedigen erfarenhet av fastighetsbranschen. Han kom till Castellum 2002 och har sedan dess framgångsrikt lett verksamheten inom Region Mitt, med bland annat sammanslagningen av tidigare helägda dotterbolag. Region Mitt bildades våren 2014 där Castellum slog ihop dotterbolagen Aspholmen och Corallen. Där ingår fastigheter i Örebro, Västerås och Uppsala samt i Jönköping, Linköping och Norrköping.

– Jag tackar Claes för hans helhjärtade insatser och långa engagemang, säger Henrik Saxborn, Castellums koncernchef. Hans erfarenhet och oförtrutna arbete har starkt bidragit till såväl Castellums framgångar i Mellansverige som till utvecklingen av koncernen i stort”.

Processen med att rekrytera en efterträdare som VD för Region Mitt i Castellum har inletts.

Det har bytts en hel del folk i Castellum på regionchefnivå de senaste åren. De båda dotterbolags-VD:arna i Väst slutade på respektive post inför sammanslagningen där VD:n för den sammanslagna regionen slutade nyligen (Cecilia Fasth blir ny VD för Stena Fastigheter, läs mer här). Inköpta Norrportens VD Jörgen Lundgren var ett kort tag VD för Region Norr men efter att bolaget sålt en stor del av beståndet i norr lämnade Lundgren (läs mer här). Region Norr (med fastigheter i Gävle och Sundsvall) ska framöver styras av Region Stockholm (tidigare Brostaden). Där är alltjämt Anders Nilsson VD. Ola Orsmark är VD för Region Öresund (tidigare Briggen) efter att 2014 tagit över efter Gunnar Östenson (läs mer här).

Fler Nyheter från förstasidan

Värvar tidigare topp

FV berättar om den nya utmaningen.

Oscar: ”Det finns mycket jag vill göra”

Oscar Engelbert om framtiden efter att han lämnar vd-stolen. FV berättar om ett ”hemligt” kontorsprojekt i Los Angeles.

Köper invid Älvsjö centrum

Anrikt konditori bland hyresgästerna.

Dan Olofsson och Percy Nilsson frias i hovrätten

Ingen insiderhandel skedde i samband med försäljningen av Victoria Park.

Huvudspåret: Klyva SBB i tre delar

Många spekulationer kring SBB:s framtid. FV pekar ut möjliga svenska köpare. Kan vara tydlig parallell till storaffär 2008.

Norska miljardären som är näst störst i Fabege

En av de rikaste i Europa. Har gjort inbrytningar i Sverige tidigare.

Värdet på Turning Torso ner

Läs om värdeutvecklingen för Sveriges näst högsta byggnad.

Balders plan på 230.000 kvm

Vill skapa framtidens logistiklösningar.

Engelbert avgår som vd

Överens med styrelsen. Behöver ny inriktning. Stannar kvar i styrelsen.

Uppgift: Här öppnar Apple nummer fyra i Sverige

Efter fiaskot vid Kungsträdgården kan det bli en andra butik i 08-området.

CBRE IM utvecklar logistik om 46.000 kvm

Förvärvar mark utanför Helsingborg och bygger logistik på spekulation.

Coor hyr 4.500 kvm av Fabege vid Haga Norra

Fabeges projekt uthyrt till två tredjedelar.

Kontor i ett klot

CA Fastigheter projekterar för hotell och kontor i två gamla gasklockor.

Perfekt storm stoppar bostadsbyggen

Tvärnit på alla sätt. Men det finns sätt att få igång bostadsmarknaden. En expert på Tango ser fler möjlig­heter, men ...
Tillbaka till förstasidan