Atlasmuren köper kontorshus från Besqab

Fakta Atlasmuren:

Atlasmuren Fastigheter AB är moderbolag för det familjeägda fastighetsbestånd som har sina rötter i AB Byggplanering Ragnar Wale & Co. Bolaget går nu in i en ny fas i sin utveckling med fortsatt fokus på kvalitet, tekniskt kunnande och långa kundrelationer. Ägarfamiljerna har för avsikt att fortsätta heläga bolaget. Styrelsen består av Kristian Wale och Carl Wale från ägarfamiljerna, samt Rolf Lydahl (SO) och Richard Wahlund som externa ledamöter.

Visa faktaruta

Pris: 110 miljoner. Atlasmuren förvärvar fastigheten Linaberg på Mariehällsvägen 37 som ligger i Mariehäll i Bromma. Säljer gör Besqab och fastigheten omfattar cirka 7.500 kvadratmeter.

Affären sker som ett fastighetsförvärv och köpeskillingen uppgår till 110 Mkr.

Bland de större hyresgästerna är NCAB Group, Acer Sweden, Silva, Premium Coffee/Nespresso samt TBL Agentur med varumärket Timberland.

– Förvärvet stämmer väl in på vår nya investeringsstrategi, säger Björn Andersson, VD för Atlasmuren. Närheten till centrala delar av Sundbyberg med god tillgång till kollektivtrafik och Bromma flygplats är viktiga faktorer för oss när vi beslutat om detta förvärv. Området i sin helhet har mycket god tillväxt och därmed bra utvecklingsmöjligheter.

– Vi har en förvärvskapacitet på 1 miljard och är beredda att både köpa, utveckla och bygga kontors-, lager- och industrifastigheter. Fokus ligger på objekt i norra och västra Stockholm. Atlasmuren äger sedan tidigare fastigheter i närheten av Mörby Centrum och i Sollentuna, avslutar Björn Andersson.

Bo Björfors affärschef för fastighetsutveckling på Besqab:

– I och med denna affär har vi nu avyttrat samtliga kontorsfastigheter och fokuserar enligt vår långsiktiga strategi, fullt ut på bostäder och på äldreboenden. Att dessutom få lämna över Linaberg till en så långsiktig och stabil ägare som Atlasmuren känns både roligt och tryggt.

Fastighetsvärlden Idag 2013-08-06

Linaberg

Fler Nyheter från förstasidan

Fyra topptjänster tillsatta – några långsittare kvar

Fyra tjänstemanna-vd:ar suttit längre än 13 år. FV går igenom läget vid de största bolagen.

Fem kvar i kamp om stor myndighet

Beslut väntas inom några månader. Nästan 14.000 kvm på spel.

Ny vd till Backahill

Familjen Erik Paulssons fastighetsbolag får en ny koncernchef.

Spotify i nästan våldsam ytexpansion av lokaler

Spotify gör ytterligare en lokalförhyrning. Nu på östra Södermalm. FV summerar förhyrningarna i Stockholm och berättar om den historiska expansionen.

Tidigare topp-vd startar nytt JV med Balder

Fokuserar på Stockholmsområdet. Berättar för FV om vilka segment som är intressanta.

Britta Blaxhult blir vd för ny norsk satsning i Sverige

Nytt jobb efter att ha lämnat Einar Mattsson.

Sandvik till Norra Djurgårdsstaden

Hyr 2.500 kvm av CA Fastigheter.

Gekås köper tre 16-våningshus för 735 miljoner

Boris Lennerhov, vd Gekås: ”Vi får en effektiv förvaltningsenhet med 330 hyresrätter i en fin miljö”.

Serneke: Karlatornet försenat till hösten 2022

Höghuset inte klart till Göteborgs 400-årsfirande.

Vasakronan hyr ut 15.000 kvm i nya Sergelhuset

Tillsammans med tidigare uthyrningar är nu hälften av 60.000 kvm uthyrt. En av årets största uthyrningar – och med hög hyra. Se flera bilder.

Porträtt

”Det kan leda till en krasch för dem”

Analytisk. Han valde fastighetsmarknaden framför en it-bransch i startgroparna och han har varit involverad i Sveriges största fastighetstransaktion. Men det är framför allt på Skandia Fastigheter som Åke Pettersson har gjort avtryck. Möt bolagets nya vd.

Klassiskt hotell i Stockholm sålt efter kort innehav

Affär som ägt rum under FV:s radar under sommaren.

Tillbaka till förstasidan