Sarah Isaksson.

AMF Fastigheter växlar upp hållbarhetsarbetet

Hållbarhetsarbetet intensifieras vid AMF Fastigheter när Sarah Isaksson kliver in i rollen som hållbarhetschef, med övergripande ansvar för ESG-området. Hon ansluter sig därmed till ett växande team med fokus på miljöfrågor, bolagsstyrning och social hållbarhet.

Annons

Klimat- och hållbarhetsarbetet blir alltmer komplext och kraven på transparens och rapportering inom miljö, socialt ansvar och bolagsstyrning (ESG) har ökat. AMF Fastigheter väljer därför att växla upp arbetet ytterligare.

− AMF Fastigheter har från start haft ett fokus på klimat- och energifrågor, ofta drivet av ett ekonomiskt incitament, en minskad klimatpåverkan har varit en bonus. Idag är vi i ett helt annat läge. Vi är övertygade om att en hållbar omställning är en förutsättning för att nå lönsamhet på sikt. Vi har ambitiösa klimatmål och vill aktivt bidra till den förflyttning som bygg- och fastighetsbranschen står inför. Den här rekryteringen är ytterligare ett steg i den riktningen, säger Johan Lindskog, projektutvecklingschef AMF Fastigheter.

Den tidigare hållbarhetschefen, Michael Eskils, som har varit verksam på AMF Fastigheter sedan starten 2010, kliver in i en ny roll som Klimatstrateg för att ha ett än tydligare fokus på AMF Fastigheters och fastighetsbranschens klimatomställning. Samtidigt rekryteras en hållbarhetschef med övergripande ansvar för ESG-området. Det står nu klart att det blir Sarah Isaksson som tillträder rollen. Den 1 april ansluter Sarah sig till ett växande team som arbetar fokuserat för att uppnå AMF Fastigheters klimatmål, vetenskapligt förankrade genom Science Based Targets initiative (SBTi).

− Michael Eskils kommer att fortsätta det viktiga arbetet med klimat- och energifrågor. Med Sarah Isaksson, som har erfarenhet av att arbeta med social hållbarhet, förändringsarbete och innovationsledning, intensifieras hållbarhetsarbetet. Teamet kommer att komplettera varandra väldigt väl utifrån erfarenheter, kompetenser och förmågor. Vi ser alla fram emot att välkomna Sarah framåt våren, fortsätter Johan Lindskog.

Sarah Isaksson har en erfarenhet inom stadsutveckling och social hållbarhet med fokus på att skapa trygga, rättvisa och inkluderande platser. Tidigare uppdragsgivare utgörs bland andra av Skandia Fastigheter, Humlegården och Svensk Byggtjänst. Sarah kommer närmast från en roll som Head of Sustainability på den digitala design- och innovationsbyrån Antrop.

− AMF Fastigheter har legat i framkant i arbetet med att skapa trygga och levande platser och jag har med intresse följt Urban Escape- och Moodkvarterets omvandling från mörka bakgator till levande stadsmiljöer. Jag ser verkligen fram emot att fortsätta arbetet med att skapa inkluderande platser där alla känner sig välkomna, och att arbeta hands on med vetenskapligt baserade klimatmål. Det speglar en ambition som jag starkt delar – att driva branschen mot en mer hållbar framtid, säger Sarah Isaksson.

Fler Nyheter från förstasidan

Arena i svårt område åter på tapeten

Kan placeras på fastighet med flera stora projekt på gång.

Älvsjö, P.A.C.E, ny stadsdel.

Vill skapa ny stadsdel i Älvsjö – helt byggd i trä

Förslag: Kvartersstad i klassisk stil. 5.000 bostäder och 10.000 arbetsplatser.

Förvaltarens första stora nya sedan 80-talet

”Trots ett omvärldsläge som gör att många byggen står still tar vi ansvar och fortsätter att utveckla”.

Kritik mot landshövdingen

Anklagas för att vilja styra frågor inom byggnation och exploatering.

Topp lämnar Skanska

Slutar efter 18 år. FV berättar om nya jobbet. Danielsson: ”Jag önskar honom all lycka till i framtiden”.

Barings säljer snabbt till Kappahl för 600 miljoner

Säljer lyckat innehav – men vill egentligen köpa mer. Dubbelsmäll för annat fastighetsbolag.

Vectura förvärvar byggrätter om 50.000 kvm

Fortsätter att hålla ett rejält högt affärstempo.

Fastator tar nedskrivning på 69 miljoner

Läs om turerna och den aktuella fastigheten – i kanonläge på Södermalm.

Sparbössan köper grannhus på Östermalm

Omfattar 2.800 kvm kontor och fransk bistro med vinbar i gatuplan.

Så stora är bolagen på sociala medier

Balder, Castellum och Vasakronan är störst av fastighetsbolagen på sociala medier. Men är det viktigt att synas i sociala kanaler?

Rapport: Läge och moderna kontor lockar allt mer

Balans mellan utbud och efterfrågan i Stockholms CBD. Vakansgraden fortsätter stiga på de flesta delmarknader.

“Lyssna på marknaden och på oss fastighetsägare”

Branschen samlades på FV:s seminarium Fastighetsdagen Uppsala.

Byggnaden som vann Kasper Salin-priset

Träbygge fick åtråvärt arkitektpris.

Tillbaka till förstasidan