AL värvar Linda Wiman som bostadsutvecklingschef

Efter den första etappen av Nobelberget i Sickla satsar Atrium Ljungberg vidare på nya bostadsprojekt. Som ett led i detta förstärkes nu teamet med en erfaren bostadsutvecklingschef – Linda Wiman.

Linda Wiman.
Visa faktaruta

Linda Wiman kommer närmast från motsvarande tjänst på Magnolia. Hon har sedan tidigare lång erfarenhet av chefsbefattningar inom marknad och försäljning på JM. Linda tillträder tjänsten som bostadsutvecklingschef på Atrium Ljungberg den 1 december 2020.

– Vi har uppnått strålande resultat i vår bostadsutveckling på Nobelberget, såväl kundnöjdhets-, stadsutvecklings- som affärsmässigt. Vår strategi handlar om att skapa levande stadsmiljöer med ett blandat innehåll av såväl arbetsplatser som handel, kultur, utbildning och vård. Här spelar bostäder en mycket viktig roll, säger Linus Kjellberg, affärsområdeschef affärsutveckling på Atrium Ljungberg.

– Utöver Nobelberget har vi starka bostadslägen på flera andra av våra platser i Stockholm och Uppsala. Med sin gedigna erfarenhet och kompetens blir Linda en nyckelspelare i den fortsatta satsningen framåt, tillsammans med resten av vårt duktiga bostadsteam, fortsätter Kjellberg.

Linda Wiman kommenterar:

– Jag är både glad och ödmjuk inför att ansluta till ett av de mest spännande och innovativa bolagen på marknaden. Jag delar företagets värdegrund och tro på att sätta människan i fokus och det ska bli spännande att vara en del av ett bolag som bygger stad på riktigt. Jag ser fram emot att ta stafettpinnen för Atrium Ljungbergs bostadsutveckling och tillsammans med övriga teamet fortsätta skapa värde för våra områden.

Atrium Ljungberg har en stor projektportfölj som möjliggör investering motsvarande 36 miljarder kronor, främst i Sickla i Nacka, Slakthusområdet, Slussen och Hagastaden i Stockholm samt i Uppsala. Av den totala projektportföljen motsvarar cirka 40 procent planerade bostadsprojekt med varierande upplåtelseformer, belägna inom bolagets befintliga utvecklingsområden. Bostäder är en central del i Atrium Ljungbergs stadsutvecklingsstrategi som går ut på att skapa levande, hållbara stadsdelar med ett blandat innehåll.

Fler Nyheter från förstasidan

Vice vd Klaus Hansen Vikström lämnar Fabege

Lämnar efter 15 år.

Bilder: Liljeholmstorget lyfter med 70.000 kvm nytt

Citycon redo för stor investering som kommer att fördubbla ytan.

Får toppjobb vid Ramsbury

Rekryteras av Stefan Perssons fastighetsbolag. Lämnar konsultbolag. ”En duktig ledare”.

Öppnar padelhall i Uppsala – utmanar Zlatan

Hyr 2.000 kvm i handelsområdet.

Bygger ut huvudkontor – skapar nytt kvarter på Kungsholmen

Utökar med totalt 50.000 kvm. Se bilderna.

Bilder: Stockholmshems satsning på Södermalm

Ett av tre fastighetsbolag som byggstartat på gamla bussdepåplatsen i höstas

Hyr helt hus vid Stureplan

Hyr hela 5.500 kvm. Ny stor kontorsuthyrning i området.

Förvärvar kontor för 900 mkr

Slår till och köper fullt uthyrd fastighet i Helsingforsregionen.

Porträtt

”Avkastning behöver inte vara vackert”

RISKFRITT. Med Andreas Wahlén vid rodret har NP3 från Sundsvall fortsatt leverera vad många kommersiella fastighetsägare drömmer om just nu.

Totalt bakslag för hajpad kedja – tvingas lägga ner fem

FV avslöjar. Slår igen i några av Stockholms absolut bästa lägen.

Lista: 20 bästa mäklarna – totalt nio listor

Datscha har räknat klart. Nu offentliggörs listan över de 20 mest framgångsrikaste rådgivningsbolagen. Läs även om nykomlingen som kniper tredjeplatsen. FV publicerar flera segmentslistor.

C&W: ”65.000 kvm hyrs ut i andra hand i Stockholm”

Majoriteten av dessa kontorsytor belägna i CBD.

Bomben: Värvar dreamteam till nytt bolag

FV avslöjar. Läs om vilka sex mycket meriterade medarbetare som ingår.

Japansk investerare köper av AFA nära Hötorget

Klart med köpare nära Hötorget. Handlar om affär som sprack under våren.

Tillbaka till förstasidan