Största H&M-butiken till Mall of Scandinavia

Annons

H&M-gruppen hyr totalt 5.500 kvm av Unibail-Rodamco. H&M har tecknat ett stort hyreskontrakt med Unibail-Rodamco och kommer under hösten 2015 att öppna en butik i Mall of Scandinavia i Stockholm. Fullkonceptsbutiken kommer att erbjuda hela bolagets sortiment inklusive den nya satsningen H&M Beauty och konceptet H&M Home.

Förhyrningen för H&M omfattar 4.000 kvadratmeter, vilket gör den till H&M:s största butik i Sverige. Den butik som håller på att byggas om i Täby Centrum för H&M, och som står klar i höst, kommer dock att bli lika stor. Även där är Unibail-Rodamco fastighetsägare.

– Med vår nya butik i Mall of Scandinavia är vi en del av en spännande handelsplats där våra kunder kan upptäcka vår fulla sortimentsbredd, vilket känns otroligt kul! Fastighetsägaren Unibail-Rodamco är en viktig partner som gör det möjligt för oss att öppna fantastiska butiker där vi kan fortsätta överraska våra kunder med en unik shoppingmiljö och med bästa kunderbjudande, säger Martino Pessina, landschef H&M Sverige.

H&M-gruppens totala förhyrning i Mall of Scandinavia landar dock på 5.500 kvm då man även ska öppna butiker för varumärkena varumärkena & Other Stories och COS. För COS innebär det den första etableringen i ett nordiskt köpcentrum.

Mall of Scandinavia slår upp portarna fredagen den 25 september.

Lars-Åke Tollemark, ansvarig för Unibail-Rodamco i Norden:

– H&Ms unika etablering i Mall of Scandinavia, med spjutspetsarna COS och & Other Stories, visar tydligt att det vi skapar är något kunden aldrig upplevt tidigare, säger Lars-Åke Tollemark, Managing Director Nordic, Unibail-Rodamco.

COS har idag 2 butiker i Sverige, på Biblioteksgatan i Stockholm och Lilla Nygatan i Göteborg. COS, som grundades, 2007, har idag 117 butiker i 26 länder.

H&M har 147 butiker i Sverige.

Konceptet & Other Stories har i dagsläget endast en butik i Sverige, även den på Biblioteksgatan i Stockholm. Totalt finns det 20 butiker med det varumärket.& Other Stories erbjuder ett sortiment av skor, väskor, smycken, skönhetsprodukter  och ready-to-wear. & Other Stories öppnade den första butiken 2013.

Fastighetsvärlden Idag 2015-03-03

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Tillbaka till förstasidan