Akelius säljer 318 bostäder i Åre till Tagehus

Annons

Bolaget har sålt för en miljard i Sverige i år. Tagehus, med Johan Ljungberg som storägare, har köpt fastigheterna Totten 1:246, Hamre 1:258 och Jägaren 3 från Akelius. Fastigheterna innehåller 318 hyresrätter samt 2300 kvm lokalyta och är belägna Åre, Duved och Järpen i Åre kommun. Tagehus har i och med förvärvet cirka 470 hyresrätter i Åre kommun. Tagehus tillträdde fastigheterna den 1 september. Akelius förvärvade bostäderna 2007 från kommunägda Årehus.

– Tagehus har sedan 90-talet ägt och förvaltat hyresrätter i Åre Torpet – ett bestånd vi är mycket stolta över. Nu har vi äntligen fått möjligheten att utöka vår närvaro i Åre, säger Karl Lilja som sedan i juni 2013 är VD för Tagehus efter att ha tagit över från Johan Ljungberg.

Under året har Akelius sålt fastigheter för totalt cirka en miljard kronor, via tolv transaktioner. Genom försäljningarna har bolaget lämnat fyra kommuner: Uddevalla (sålt till Heimstaden), Åre (läs ovan), Enköping (BroGripen) och Luleå (Brf).

Tagehus är ett samlingsnamn för Tagehus Holding AB och det i Nederländerna baserade T Ljungberg BV med respektive dotterföretag. Styrelseordförande är Johan Ljungberg. Tagehus största fastighetsinnehav är storägandet i Atrium Ljungberg. Vid årsskiftet ägde bolaget nästan 18 miljoner aktier i det börsnoterade bolaget, motsvarande 13,5 procent av kapitalet och 10,6 procent av rösterna. Inom koncernen finns även slott, hotell, simhallar, flygplan och båtar.

I december 2013 träffade Tagehus avtal med Rikshem om förvärv av tre bostadsfastigheter på Lidingö. De är belägna nära Käppala station och innehåller sammanlagt 460 lägenheter och drygt 1.400 kvm lokalyta.

Fastighetsvärlden Idag    2014-10-20

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Tillbaka till förstasidan