Normal ny standard hos sex av Niams åtta

Niam har byggt upp en handelsportfölj med åtta köpcentrum. Två hade ursprungligen Normal som hyresgäst. Under hösten har två till fått den danska lågpriskedjan som hyresgäst. Och snart väntar etableringar i ytterligare två köpcentrum.

Annons

Niam och Cavendo, som tillsammans äger och utvecklar en portfölj bestående av åtta centrumfastigheter i Stockholmsområdet och Gävle, har tecknat avtal med danska butikskedjan Normal om etablering av ytterligare butiker.

De nya etableringarna gäller Gallerian Nian i Gävle där en butik öppnar i januari och Bålsta Centrum där Normal beräknas öppna till våren.

Under hösten har butiker i Tumba Centrum och Port 73 i Haninge öppnat och sedan tidigare finns Normal i Haninge Centrum och Väsby Centrum.

– Det här är ett kvitto på styrkan vi har i att kunna erbjuda hyresgäster etablering vid flera strategiska platser med stor genomströmning av människor varje dag. Normal är en av de populäraste aktörerna på marknaden idag och att de har valt att ha butiker i sex av våra åtta centrumfastigheter stärker både oss och våra övriga hyresgäster ytterligare, säger Lilit Khachatryan, Asset Manager på Cavendo.

Genom sina åtta centrumfastigheter når portföljen en tredjedel av Storstockholms invånare varje dag plus en stor del av Gävleområdets befolkning. Portföljen består idag av Haninge Centrum, Port 73 i Haninge, Tumba Centrum, Högdalen Centrum, Fruängen Centrum, Väsby Centrum, Bålsta Centrum samt Gallerian Nian i Gävle.

– För oss är de centrum som Niam och Cavendo erbjuder idealiska. Vårt koncept går ut på att sälja förbrukningsvaror som kosmetik, schampo, godis, kaffe och andra relevanta varor till konkurrenskraftiga priser. Med stor genomströmning av människor varje dag är dessa platser perfekta för våra kunder och för oss, säger Jan Nyberg, vd Normal Sweden.

De nu aktuella butikerna har en total yta på knappt 2 200 kvadratmeter i strategiska lägen.

Normal Tumba Centrum, som är på 510 kvadratmeter, öppnade 7 september och ligger vid centrumets mest trafikerade entré. Normal Port 73 som är på 585 kvadratmeter öppnade 19 oktober och ligger vid utomhusstråket med Cervera och Blomsterlandet som grannar. Normal Gallerian Nian som öppnar i januari får en yta på 465 kvadratmeter och tar plats på gatuplan vid Nians torg. I Bålsta Centrum etablerar sig Normal vid entrén mot vårdcentralen. Normal Väsby Centrum och Normal Haninge Centrum är på 503 respektive 478 kvadratmeter.

Fler Nyheter från förstasidan

"Omvandlingen i norr är ingen fluga"

Helene Hellmark Knutsson (S), landshövding i Västerbotten med flera diskuterade återindustraliseringen av Norrland.

Folksam slår till med köp nära Stureplan

Ny affär i city. Köparen öppen för fler förvärv.

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Tillbaka till förstasidan