Quartiers säljer för 100 mkr utanför Marbella

Quartiers Properties har ingått ett avtal med brittiska storbolaget Taylor Wimpey om att sälja projektet Altura160 i Benahavís, Spanien, för motsvarande 107,2 mkr. Försäljningspriset motsvarar en premie mot bokfört värde om 62,9 mkr, uppger Quartiers.

Annons

Betalning sker kontant och därmed frigör Quartiers ett kassaflöde om 97,7 mkr under de kommande 13 månaderna givet aktuell växelkurs. Uppskjutna betalningar är fullt garanterade med en bankgaranti.

Projekt Altura160 säljs i sin helhet och består av byggrätter för utveckling av 60 lägenheter med tillhörande parkering.

Värdeutvecklingen på projektet kommer utav det utvecklingsarbete Quartiers gjort i grannfastigheten Hacienda del Señorio de Cifuentes, genom drift och utveckling av ett lägenhetshotell, som nu också är under försäljning, separat från transaktionen med Taylor Wimpey, och där 78 av 99 lägenheter redan har avyttrats med en god vinstmarginal, uppger Quartiers i ett pressmeddelande.

Quartiers har därtill utvecklat ett attraktivt koncept för Altura160, byggklara ritningar, samt erhållit bygglicens för att möjliggöra för en köpare att omgående påbörja försäljning och byggnation.

Efter genomförd due dilligence av Taylor Wimpey har parterna ingått ett optionsavtal som innebär att Taylor Wimpey erlagt en icke återbetalningsbar optionspremie om 250.000 euro. Tillträde ska ske inom cirka en månad där 20% av köpeskillingen ska erläggas och där en ovillkorad bankgaranti för resterande 80% ska ges av en ledande spansk bank, varav 70% ska betalas inom 6 månader och resterande 10% efter 13 månader. Hela köpeskillingen regleras genom kontant betalning.

– Denna affär är verkligen en affär som bara har vinnare. Vi har gjort och lyckats med det som vi gör allra bäst, skapa värde i utmanande fastigheter och få betalt för det. Det har vi gjort genom att via vårt lägenhetshotell höja statusen i närområdet, samt drivit igenom legala frågor på ett effektivt sätt och utvecklat ett attraktivt koncept för fastigheten som också erhållit bygglicens. Taylor Wimpey, som en av Storbritanniens största bostadsutvecklare med en stor verksamhet i Spanien, kommer på ett billigare och effektivare sätt än oss kunna utveckla projektet och därmed generera en god avkastning till sina aktieägare. På så sätt maximerar båda parterna i affären avkastningen till sina respektive aktieägare kommenterar Marcus Johansson Prakt, vd Quartiers Properties.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedja med 14 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Castellum hyr ut 6.900 kvm kontor – bantning

Nytt kontrakt med prestigehyresgäst.

Vill bygga ut hotell i Stockholm

FV berättar om bolagets projektplaner.

Stark aktör förvärvar söder om Stockholm

Fortsätter att söka efter nya förvärvsmöjligheter.

Nyinköpt fastighet delvis förstörd av brand

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. Se bilder av förödelsen.

Ingka vill bygga ut nytt köpcentrum – för 800 mkr

Ett år efter nya varuhuset ska Ingka Centres nu inleda nästa etapp i Kållered.

Taube köper storpost i OP – aktien föll efter uppgång

Går från 0 till 16,9 procent i bolaget. Per Taube kommenterar för FV. Aktiekursen stack först uppåt för att sedan nå en ny bottennivå.

Tillbaka till förstasidan