Hit flyttar Collector Bank. I fastigheten är bland annat Hemsö sedan länge hyresgäst. Tidigare hyresgäster är Colliers och Oscar Properties.

Collector Bank hyr 825 kvm av Humlegården

Collector Bank sökte nya lokaler för bolagets Stockholmskontor. Valet föll på Humlegården Fastigheter och ett kontor om 825 kvm på Linnégatan 2 med inflyttning i november 2022.

Annons

Collector tar över de lokaler som Oscar Properties tills nyligen hade för sitt huvudkontor (OP flyttat till Nybrogatan).

Kontoret är ett viktigt nav i verksamheten för banken som erbjuder finansieringslösningar för företag och privatpersoner och har ett särskilt fokus på medelstora företags behov.

Bolaget har kontor i Göteborg, Oslo och Helsingfors samt i Stockholm. När de två befintliga kontoren i Stockholm skulle samlokaliseras var läget viktigt. Mot slutet av året flyttar de in i nya lokaler om 825 kvm på Linnégatan 2. Här vill man skapa en kombination av kundmötesanpassade konferensrum och effektiva arbetsytor.

Collectors kontor i den svenska huvudstaden finns idag på Birger Jarlsgatan 12 och Biblioteksgatan 8.

– Vi fastnade direkt för läget och ser fram emot att skapa ett attraktivt kontor för alla våra medarbetare tillsammans med Humlegården. Vi värdesätter också planlösningen som ger god möjlighet att bjuda in både existerande och potentiella kunder till möten i våra lokaler. För oss var det viktigt att finna ett samarbete med en långsiktig aktör och vi är mycket nöjda med vårt val, säger Madeleine Mörch, Head of IR & Communications på Collector Bank.

Största ägare i Collector är Balder med 44,1 procent, följt av Erik Selin med 16,7 procent. Den stora fastighetsägaren från Göteborg kontrollerar alltså 60.8 procent av aktierna. Tredje störst är StrategiQ Capital AB med 6,9 procent.

John Forselius, Asset Manager på Humlegården:

– Vi är glada över att vårt erbjudande på Linnégatan och vårt sätt att arbeta matchade Collector Banks behov på ett mycket bra sätt. Vi ser en stor efterfrågan på kontorslokaler i dessa kvarter, där man har nära till både stadspuls och Humlegårdens grönska, säger

Fler Nyheter från förstasidan

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Batljans PPI nu på börsen – aktuellt med köp i Sverige

Ilija Batljan i FV-intervju om framtiden för det nu noterade bolaget. Se bilder från ceremonin.

Minus 872 mkr i eget kapital

Med ett alarmerande ”rött” bokslut kan frågor ställas om bolaget inte borde ha agerat innan fordringsägarna gick till tingsrätten med konkursansökan.

OP begärs i konkurs – bolagets nionde liv testas

Konkuransökan har lämnats in till tingsrätten. FV kan berätta att några försäljningar är nära – men kan nog inte rädda bolaget.

Vakansgraden upp

Något mer tomställda lokaler hos Vasakronan. Läs om de olika segmenten och de fyra orterna.

Proptechbolag ansöker om rekonstruktion

Vd:n: ”Vi har konstaterat att det inte är möjligt att hitta tillräcklig finansiering i det tuffare klimatet på finansmarknaden”.

Doldis ska bygga bostäder i Slakthusområdet

Har ägt den friköpta fastigheten i mer än 40 år – nu blir det bostäder och kontor.

Köp på Kungsholmen för 70 mkr

Köper 32 lägenheter från privat ägare.

Gärahovs Bygg i konkurs

Anställda i ledande position kommer polisanmälas.

Norman och Dragicevic lämnar OP – slutet nära?

Styrelseordföranden, och fd finansmarknadsministern, kastar in handduken.

Oscar Properties krävs på omedelbar betalning

Måste betala 884 miljoner plus ränta – tills idag fredag.

Axfast spelar Monopol på östra Kungsgatan

FV summerar Axfasts stora förvärv längs den välkända gatan.

Tillbaka till förstasidan