Ny affärsområdeschef till RO-Gruppen

RO-Gruppen har rekryterat Roger Sundbom till rollen som affärsområdeschef i Göteborg, som en del i satsningen på bolagets fortsatta tillväxt. Sundbom kommer senast från rollen som regionchef på Jernhusen Projektutveckling och tillträder sin nya tjänst 15 augusti.

Annons

RO-Gruppen förstärker organisationen med Roger Sundbom i rollen som affärsområdeschef i Göteborg. Detta som en del i den expansiva plan som företaget nyligen presenterade där målet är att bli ett av Sveriges tio största byggbolag.

Roger Sundbom har gedigen erfarenhet från ledande befattningar inom bygg- och fastighetsbranschen där han mestadels arbetat med projekt- och fastighetsutveckling, senast i rollen som regionchef på Jernhusen Projektutveckling syd/väst. Där ansvarade han bland annat för stadsutvecklingsprojekt med tyngdpunkt i Göteborg och Malmö. Han har sedan tidigare även erfarenhet från liknande roller på Platzer, HSB Göteborg och NCC Property Development.

Vi har en stark position på marknaden och ser stor potential i att expandera ytterligare i Göteborg. Roger kommer arbeta med affärsutveckling med fokus på att utveckla nya affärer och samarbeten med kunder där vi även ser möjligheter i egenutvecklade projekt och i olika typer av partnerskap. Roger blir också ett starkt komplement till ledningen av bolaget som idag bl.a. består av Marcus Bramer som affärsområdeschef.

– Jag har med spänning följt RO-Gruppens utveckling under ett antal år och imponerats av deras sätt att utveckla sina medarbetare och att se till kundnytta i alla sina projekt. Att nu få vara en del i deras framtida utveckling, expansion och högt ställda målsättning känns fantastiskt roligt och inspirerande, säger Roger Sundbom.

– Vi är väldigt glada att Roger ansluter sig till oss och förstärker vårt team. Med hans erfarenhet av att utveckla och leda projekt- och affärsutveckling blir han en viktig förstärkning av den fortsatta utvecklingen av RO-Gruppen i Göteborg. Han är en uppskattad ledare och kompletterar vår organisation väl och tillsammans ska vi nu ta nästa steg i vår fortsatta tillväxt, säger Marcus Bramer, affärsområdeschef RO-Gruppen.

Roger Sundbom tillträder sin nya tjänst på RO-Gruppen den 15 augusti.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Tillbaka till förstasidan