Fyra nya restauranger till Västermalmsgallerian

Restaurangutbudet i Västermalmsgallerian förstärks under våren och hösten när fyra nya och spännande etableringar tar plats.

Annons

– Vi är mycket glada över de här tillskotten som höjer atmosfären och stärker Västermalmsgallerian som matdestination på Kungsholmen, säger centrumchef Tobias Edberg.

Den 4 maj förstärks Västermalmsgallerians restaurangutbud med Gigafood, ett koncept med hållbarhet i fokus som nu öppnar sin andra café- och take-awayrestaurang i Stockholm.

Gigafood serverar växtbaserad, ekologisk och närproducerad mat och fika och levererar dessutom catering och matkassar till hela Stockholmsområdet. På menyn i Västermalmsgallerian hittas bland annat lunchlådor, soppa, mackor och fika.

14 april öppnade välkända Bastard Burgers som serverar burgare med inspiration från New York –  smash burgers med svenskt kvalitetskött – och där nästan allt på menyn går att få veganskt.

Under sommaren och hösten ansluter också koncepten Bun Bun och The Italian Cousins och tillsammans tar de fyra nya etableringarna matupplevelsen i Västermalmsgallerian till nya nivåer.

– Det känns riktigt roligt att just de här spännande – och olika – koncepten har valt att etablera sig i Västermalmsgallerian. Våra besökare kommer att kunna ta del av ett högkvalitativt och spännande matutbud, perfekt för lunch, middag eller aw, säger Tobias Edberg, centrumchef.

Bun Bun öppnar under sommaren och har fransk-vietnamesisk streetfood i fokus. De var bland de första i Sverige att servera den vietnamesiska baguetten báhn mì, men idag har de en bredare meny med allt från sallader till vietnamesiska tacos.

– Vår ambition är att erbjuda fastfood – utan att tumma på hantverket. I restaurangen kommer det också gå att köpa Bun Buns såser, för den som vill ta med sig matlagningen hem. Vi ser fram emot att bli en del av Västermalmsgallerians satsning på nya mataktörer, säger ägaren Tau Mandéus.

Till hösten slår The Italian Cousins upp portarna till sitt fjärde ställe i Stockholm. De kommer att erbjuda ett heldagskoncept – från espressobar på morgonen till klassiska italienska rätter som pizza al taglio, lasagne och sallader under dagen och kvällen. I restaurangen kommer det också gå att njuta av bland annat naturvin och öl från småskaliga italienska producenter.

– Vi tycker det ska bli riktigt roligt att öppna på Kungsholmen som utvecklas så mycket och få visa gästerna vad italiensk mat betyder för oss, säger Davide Disisto, som tillsammans med sin kusin Enrico driver The Italian Cousins.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Tillbaka till förstasidan