Nils Berglund och Vyer tar in Staffan Unge i styrelsen.

Proptechbolaget Vyer tar in Staffan Unge från Slättö

Proptechbolaget Vyer digitaliserar fastigheter för att effektivisera drift och förvaltning. Nu stärker bolaget sin fastighets- och förvaltningskompetens genom att värva Staffan Unge, partner på Slättö, till styrelsen.

Annons

– Fastighetsbranschen måste bli digital, för så ser stora delar av resten av världen redan ut och fler branscher tar stora kliv framåt. Det handlar om att effektivisera, spara tid, klimat och miljö, samt kostnader och samtidigt förenkla arbetet för medarbetarna, säger Staffan Unge, affärsutvecklingschef och partner på Slättö.

Unge har verkat inom fastighetsbranschen i över ett decennium i både operativa och strategiska positioner på bolag som Slättö, Barings, Svenska Handelsfastigheter och Nordanö.

– Vissa produkter utformas av fastighetsbolag som tar in teknisk kunskap, andra av techbolag som tar in fastighetskunskap, samma problem ska lösas men infallsvinklarna är olika. Det spännande med Vyer som techbolag är att de genom sitt öppna och inkluderande förhållningssätt har lyckats skapa en produkt som verkligen fungerar och fortsätter att välkomna ständig input från användarna i branschen för vidareutveckling, säger Staffan Unge.

Som en del av Vyers styrelse ser han fram emot att få nyttja sina erfarenheter för att vara med och driva branschens utveckling framåt.

– Jag har ett stort förtroende för teamet som helhet. Den lösning som Vyer har är enormt imponerande, produkten är så intuitiv och självklar. Det är enkelt att förstå varför den borde finnas i alla fastighetsorganisationer oavsett segment. Dessutom finns det en skalbarhetsfaktor som ger en viktig konkurrensfördel, jag ser inte heller att det stannar vid fastighetsbranschen för den delen.

Nils Berglund, vd på Vyer, välkomnar styrelsens nytillskott och den kompetens han tillför till bolaget.

– Vi ser ett stort värde i att kunna sammanställa och tydliggöra hur många mindre men strategiska effektiviseringar sammantaget hjälper fastighetsägare att förbättra sitt driftnetto- och hållbarhetsarbete.

Vyer.com grundades 2016. Det Stockholmsbaserade proptechbolaget tillhandahåller en SaaS-plattform som hjälper fastighetsägare att samla och organisera byggnadsinformation i digitala tvillingar.

Fler Nyheter från förstasidan

"Omvandlingen i norr är ingen fluga"

Helene Hellmark Knutsson (S), landshövding i Västerbotten med flera diskuterade återindustraliseringen av Norrland.

Folksam slår till med köp nära Stureplan

Ny affär i city. Köparen öppen för fler förvärv.

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Tillbaka till förstasidan