Kristina Pettersson Post.

Vasakronan lanserar Open Spot för butiker

Vasakronan lanserar konceptet Open Spot, färdiginredda pop up-lokaler för butiker. Den första satsningen håller på att växa fram vid Stureplan, i en 55 kvm stor lokal, där skyltarna precis satts upp.

Annons

Sedan tidigare har Vasakronan konceptet Smart & klart, som avser helt färdiginredda kontorslokaler som både kan tillträdas och lämnas med kort varsel. Nu väljer bolaget att bredda sin produktpalett även inom butik genom en konceptualisering av vissa lokaler. För en fast kostnad erbjuds marknaden en flexibel och modernt inredd lokal i handplockade lägen fullt utrustad med digitala skärmar, display med mera.

– Det här är en pilot som vi med tiden kommer att utvärdera men vår bedömning är att det helt klart finns en efterfrågan på riktigt bra och färdigutrustade lokaler från aktörer som till exempel vill lansera en ny produkt, testa en ny marknad eller möta en ny kundgrupp, säger Kristina Post Pettersson vid Vasakronan till Fastighetsvärlden.

Bolaget ser även hållbarhetsvinster med satsningen. Tidigare har tillfälliga lokaler färdigställts för att under en period användas som pop-up för att därefter byggas om igen när en permanent hyresgäst tecknat hyreskontrakt.

– Open Spot ska naturligtvis bidra till att levandegöra ett stråk men det handlar också om att inte behöva anpassa en lokal alltför ofta. Varje lokalanpassning kostar så klart pengar men de kräver även en hel del material och transporter. Med Open Spot kan vi förhoppningsvis bidra till att minska miljöbelastningen, säger Kristina Post Pettersson.

Fastighetsvärlden kan berätta att Vasakronan har valt ut sex butikslokaler i bra lägen för sitt pilotprojekt, tre i centrala Stockholm och en i vardera Göteborg, Malmö och Uppsala. Om satsningen slår väl ut kommer konceptet att expandera.

I alla Open Spot finns ett flexibelt väggsystem med ett grid som kan anpassas efter olika behov. I konceptet finns även podier, sittgrupp, en scen och en stor skärm. Hyrestiden kan variera från några veckor upp till tre månader.

Vasakronans första Open Spot-enhet öppnas alltså på Stureplan 19 (55kvm). De övriga två i Stockholm ska öppna i Skrapan (20 kvm) och på Sveavägen 4/Sergels torg (117 kvm). I Göteborg öppnar man i Nordstan (63 kvm), I Malmö vid Södertull/Beyond Us (från 10 kvm) och i Uppsala på Kungsängsgatan 5 (72 kvm).

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Alma utökar i Häggvik

Förvärvar fastighet i Sollentuna.

Krönika

För liberala regler för bostadsrätter?

”Bostadsrätterna ses alltmer som en investering än som ett eget boende.”

Upp som en sol…

Men borta är nu alla ursprungliga visioner och kvar finns en samling överbelånade skräpfastigheter. Willy Wredenmark kommenterar.

Hon får toppjobb på Skanska

Läs om dagens bestånd och om framtidsplanerna.

Blir vd på Fastator – igen

Tar över efter 82-årige Björn Rosengren.

Tillbaka till förstasidan