Fastigheten Fatburssjön 10 på Södermalm. Bild: AMF Fastigheter.

Epidemic Sound utökar till 6.000 kvm hos AMF

Musik-techföretaget Epidemic kommer att konsolidera sina två kontor till ett huvudkontor i AMF Fastigheters stora kontorshus Fatburen på Södermalm. Förhyrningen där mer än dubblas till 6.000 kvm.

Annons

Epidemic Sound (Epidemic), utsedd till det näst snabbast växande teknikföretag i Financial Times 2019 lista över Europas snabbast växande företag planerar att konsolidera företagets två Stockholmskontor och flytta till ett nytt huvudkontor på Fatburen.

I oktober 2019 flyttade Epidemic delar av sitt Stockholmsteam till fastigheten Fatburen, som även rymmer andra kreativa företag såsom EA/Dice och Epic Games. Nu kommer Epidemic att flytta alla sina anställda i Stockholm till Södra stationsområdet, som genomgår en stark utveckling.

Det nya huvudkontoret kommer att innebära ökad yta, från cirka 2.700 kvadratmeter till cirka 6.000. Det skapar utrymme för ytterligare tillväxt såväl som spelningar, workshops och mötesplats för bolagets växande community av anställda, musik- och innehållskreatörer.

Flytten, som görs under 2020 till 2021, sker på grund av en ökad tillväxt av bolagets anställda. Sedan 2018 har bolaget ökat sin personalstyrka från 100 personer på Stockholmskontoret till 280 i dagsläget. Detta tack vare den ökade efterfrågan av bolagets musik.

– Vi är oerhört stolta över den kultur vi byggt på Epidemic och visste direkt att Fatburens kreativa hubb var den perfekta platsen att fortsätta utveckla den när vi växer snabbt. Under de senaste sex månaderna har Stockholmsteamet varit delade på två kontor och därför är vi glada att föra ihop alla på en så innovativ plats. Vi är spända på möjligheterna det kommer att erbjuda för att fortsätta att experimentera med hur vi kan driva framgången för våra världsberömda musik- och innehållskreatörer, säger Oscar Höglund, medgrundare och vd för Epidemic.

Per Helgesson, marknadsområdeschef för AMF Fastigheter:

– Södra stationsområdet har blivit ett naturligt hem för många kreativa industrier. Därför känns det väldigt roligt att Epidemic väljer att flytta sitt huvudkontor till Fatburen. Deras fokus på skapande av musik och innehåll kommer att bli en fantastisk del av området och skapa mer liv, rörelse och idéer. Vi ser verkligen fram emot deras inflytt.

Epidemic finansieras av Creandum, EQT Mid-Market och Atwater Capital. Bolaget har kontor I nio större stöder över världen: Stockholm, New York City, Los Angeles, Hamburg, Amsterdam, Madrid, Helsingfors, Toronto och Sydney.

AMF Fastigheter förvärvade den aktuella fastigheten, Fatburssjön 10, i december 2015 för 3,1 miljarder kronor, motsvarande 66.500 kronor per kvadratmeter, läs mer här. Säljare då var tyska Aareal Bank AG som tagit över den från ett irländskt ekonomiskt pressat bolag.

Fatburen är centralt belägen nära Medborgarplatsen, mellan Magnus Ladulåsgatan, Västgötagatan och Södermalmsallén.

AMF Fastigheter har ett stort fastighetsbestånd även i närområdet.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Köper för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Toppolitiker vill riva Friday’s i Kungsträdgården

Den kanske mest kontroversiella byggnaden i Stockholms city uppmärksammas igen.

Tillbaka till förstasidan