Sollentunahems vd slutar hastigt

På initiativ av Martin Lindfors har Sollentunahems styrelse och Martin Lindfors kommit överens om att han lämnar rollen som vd för kommunala Sollentunahem den 31 oktober 2019.

Annons

– Jag har kommit fram till att det är dags att göra något annat. Vad det blir är inte klart, men sannolikt blir jag kvar inom fastighetsbranschen. Jag har en stor erfarenhet av det privat och det offentliga, och det har jag förstått att många kan ha nytta av, säger Martin Lindfors till Fastighetsvärlden.

Han konstaterar att han och arbetsgivaren inte varit oense på något sätt. Den korta uppsägningstiden förklarar han med att det fanns en lämplig och tillgänglig tillförordnad vd.

Lindfors har varit vd för Sollentunahem i 4,5 år. Dessförinnan har han bland annat arbetat med ISS där han hade hand om Landicportföljen.

Processen för att rekrytera ny vd inleds omgående. Manfred Holmelin blir tillförordnad vd under rekryteringsperioden, han arbetar i dag inom Sollentuna kommun.

– Styrelsen vill tacka Martin för alla de insatser han gjort som vd för Sollentunahem. Bolaget har genomgått stora förändringar under Martins ledarskap, inte minst processen med att fissionera bolaget och förbereda för försäljning av delar av fastighetsbeståndet. Martin har också byggt en ny organisation för att kunna fokusera på att bygga nya bostäder, men även för att förbättra servicen till hyresgästerna och öka tryggheten i Sollentunahems bostadsområden. Vi kommer nu att fortsätta arbetet för att bli Sveriges bästa fastighetsbolag och att bygga nya bostäder, säger Maria Stockhaus, styrelseordförande för Sollentunahem.

Fastighetsvärlden har tidigare berättat att Sollentunahem håller på och säljer tre bostadspaket, varav en affär beräknas bli klar innan årsskiftet.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Köper för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Toppolitiker vill riva Friday’s i Kungsträdgården

Den kanske mest kontroversiella byggnaden i Stockholms city uppmärksammas igen.

Tillbaka till förstasidan