Lexus för Brostaden när 66 miljoner investeras

10:e nybyggnadsprojekt Brostaden genomfört i området. Fastighets AB Brostaden, dotterbolag till Castellum, har påbörjat en fullt uthyrd nybyggnation av en anläggning för bilförsäljning om cirka 2.500 kvm i Smista Allé, nära Kungens Kurva i Huddinge.

Området har sedan millennieskiftet utvecklats till Stockholms främsta kluster för bilförsäljning där Brostaden nu stärker sin ställning. Investeringen beräknas uppgå till 66 Mkr, varav 5 Mkr utgörs av egen mark. Den nya byggnaden beräknas vara färdigställd fjärde kvartalet 2016.

Ett tolvårigt hyresavtal omfattande hela anläggningen är tecknat med Bilia Center Stockholm AB som är återförsäljare av Lexus. Hyresintäkterna beräknas uppgå till 5 Mkr per år. 

– Det här blir ytterligare en etablering av ett attraktivt bilvarumärke i Smista Allé. Det känns riktigt kul att konstatera att vi har varit med och utvecklat området till en av Sveriges starkaste marknader för bilhandel, säger Anders Nilsson, VD vid Brostaden.

Essi Toutounchi, VD för Lexus Stockholm:

– Vi ser verkligen framemot att öppna en Lexusanläggning i Smista Allé. Lexus har ordentlig vind i seglen och vi som Lexusåterförsäljare i Stockholm och Malmö förväntar oss mycket av framtiden. När vi nu ingår i Biliakoncernen, är vi glada att få sällskap av tre andra Biliaanläggningar här i Smista. Det ska bli mycket stimulerande.

Fastighetsvärlden Idag 2015-01-08 

 

Nyheter från förstasidan

Högkullen förvärvar fyra LSS-fastigheter

Högkullen Omsorgsfastigheter har tecknat avtal om förvärv av fyra fastigheter i Järfälla, Västervik, Höör och Laholm ...

Westerlind gör affärer i Mellannorrland

Äger fastigheter för cirka en halv miljard. Westerlind Fastigheter fortsätter att utveckla och renodla sin ...

Planket

Visa fler »

Jysk gör om och expanderar

25-årsfirande Jysk har snart 140 butiker i Sverige, och planerar för fler. – De kommande ...

Notviken köper tre fastigheter

Notvikens Fastigheter fortsätter att växa och köper tre fastigheter i Luleå. Det skriver sajten Affärer ...

Tillbaka till förstasidan