Eric Johansson får ny roll. Björn Lindeborg, vd Newsec Property Asset Management.

”Vi har en förmåga att utveckla – som många andra saknar”

Newsec Property Asset Management integrera verksamheten inom teknisk service och drift med den övriga förvaltningsorganisationen. ”Vi vill erbjuda en ännu bättre digitaliserad tjänst och samtidigt dra nytta av den storlek vi har”, säger Björn Lindeborg, vd Newsec Property Asset Management.

Newsecs förvaltningsorganisation, Newsec Property Asset Management, meddelar att verksamheten inom teknisk service och drift integreras med den övriga förvaltningsorganisationen – vilket i förlängningen innebär bättre möjligheter att investera i digitala lösningar och effektiva system, över hela Norden.

Samtidigt lämnar vd:n för Newsec Property Asset Management Sweden, Mattias Johansson, över stafettpinnen till Eric Johansson, i dag chef för teknisk service och drift.

I sin nya nya roll ska Eric Johansson arbeta med att ytterligare öka effektiviteten för leveranserna i hela förvaltningserbjudandet.

Newsec har en förvaltningsvolym på cirka 40,6 miljoner kvadratmeter under förvaltning. Med det är man störst i Norden och tvåa i Europa, strax bakom CBRE på cirka 48 miljoner kvadratmeter.

– Just nu konsoliderar vi våra marknader och försöker effektivisera och utnyttja stordriftsfördelen. Vi är det enda företaget inom området som finns i alla nordiska länder. Vi vill erbjuda en mer digitaliserad tjänst och dra nytta av vår storlek i alla inköp som kommer våra fastighetsägare till godo, säger Björn Lindeborg, vd Newsec Property Asset Management, till FV.

Ambitionen att växa ytterligare på existerande marknader genom att utveckla effektiva, digitaliserade, lösningar med en hög servicenivå.

Sammanslagningen av de båda svenska organisationerna medför en likvärdig struktur i Norden och öppnar för nya möjligheter att investera i system och kompetenser.

Nya vd:n för Sverige, Eric Johansson, har de två senaste åren byggt upp Newsecs technical services till en modern och serviceorienterad driftorganisation. Han kommer förmodligen har nytta av de kunskaper som han förvärvade hos sin tidigare arbetsgivare, Coor service management.

– Samma konsolideringsresa som vi hade på Coor, för bredare tjänster, finns det fina möjligheter att också göra med Newsec. Det är en del av logiken att man lägger ihop affärsområdena och slår dem samman, säger Eric Johansson.

I dag hanterar Newsec cirka 38 miljarder kronor årligen i hyror genom sina tjänster. I Sverige ligger motsvarande siffra på 20 miljarder per år som man administrerar åt sina kunder.

– Den typen av administration går att automatisera ännu mer genom att till exempel jobba med olika typer av robotar för att göra allt effektivare. Men man måste hålla sig till någon form av standard, man kan inte ha olika förfaranden per kund. Vi jobbar mycket med att få in alla i en och samma process. Men det krävs stora ekonomiska muskler för att gå in och investera och hitta de här systemen. Tack vara vår position och att vi har en ägare med  stark balansräkning, Stronghold, finns den möjligheten, säger Eric Johansson.

– Vi har förmågan att effektivisera, och använda den nya tekniken, som många av de andra bolagen inte har möjlighet att göra. För det är en rätt hög barriär att ta sig över.

Newsec investerar, årligen, strax över 50 miljoner kronor i nya system.

– Det är inspirerande att verka i en miljö med en ägare som satsar så mycket på framtiden, säger Eric Johansson.

Björn Lindeborg menar att den tekniska satsningen skapar en betydligt mer stabil förvaltningsprodukt för kunderna.

– Digitaliseringen används i bland annat back end processer och för kontroll. Samtidigt ska man komma ihåg att det är fortfarande är mycket möten mellan människor. Även om man speedar upp processerna med nya digitala hjälpmedel.

Fler Nyheter från förstasidan

Hon blir ny toppboss vid Pembroke

Äger fyra fastigheter mitt i Stockholm.

Bild: Vill utveckla nytt landmärke i södra Stockholm

Bostadsutvecklaren har förvärvat detaljplan och planerar för 200 bostäder i expansiva kommunen.

SHF förvärvar nio livsmedelsfastigheter

Den uthyrningsbara ytan uppgår till cirka 18.000 kvm lokaler.

Topplista

20 största ägarna i CBD

FV listar de 20 största fastighetsägarna i Stockholms CBD.

Doldis får toppjobb hos bostadsgigant

Lämnar konsultbolaget och får en topptjänst vid landets största privata bostadsbolag.

Fabege får anvisning om 33.000 kvm i Sjöstaden

Ytterligare en aktör redo för projekt. Läs om den ekonomiska överenskommelsen och se även en karta.

Visselblåsaren till FV: ”Det var rena High Chaparral”

Är ett av åklagarens nyckelvittne. Berättar för Fastighetsvärlden.

Nu börjar historisk rättegång mot tre fd SFV-toppar

En av de absolut största utredningar som skett av en offentlig verksamhet i modern tid. Tidigare generaldirektör brottsmisstänkt.

McDonalds stänger mer i Stockholm – konkurrent tar över

Uppstickare tar över när giganten lägger ner ytterligare en enhet i Stockholm.

Bilder: Utvecklar nytt kvarter i Solna

Fastighetssjätten ska förvandla en av kommunens tråkigaste stadsdelar. Gör udda investering.

Porträtt

Vill bli störst

Utmanare. Sofia Ljungdahl är ny på jobbet mitt under brinnande pandemi. Uppdraget är tydligt utpekat: Obos ska utmana bostadsjättarna på allvar – i de största svenska städerna.

Malmös nya centrala satsning: Smörkajen

Se flera visionsbilder och läs om tidsplanen och aktörerna.

Savana och SBB satsar 800 miljoner i projekt

Läs om de ekonomiska detaljerna kring uppgörelsen.

SBB om den banbrytande inbrytningen

”För inte så länge sedan ägde kommunerna alla fastigheter för skolor och äldreboenden”. Berättar för FV.

Tillbaka till förstasidan