Humlegårdens vd Anneli Jansson. Fastighetsillustration: Henning Larsen Architects

Krögarduo intar Humlegårdens paviljong i Hagastaden

Nu står det klart att de välrenommerade krögarna Robin Moderato och Christopher Ellertsson etablerar en ny restaurang i Humlegårdens nya paviljong som håller på att ta form på Norra Stationsgatan i Stockholm.

 

Annons

Här etableras ett nytt inkluderande restaurangkoncept med modern europeisk matlagning. Satsningen slår upp portarna vid årsskiftet 2022/2023.

Robin Moderato och Christopher Ellertsson har arbetat tillsammans under två decennier och har i olika konstellationer drivit välkända restauranger såsom Dining Club, Vassa Eggen, Boqueria och senast Carousel. Snart lyser de återigen upp Stockholms krogscen med en ambitiös och inkluderande restaurang på Norra Station.

– Det här blir en trivsam kvarterskrog för alla tillfällen. En community och mötesplats för alla i området, både boende och besökare. Vår ambition är att upplevelsen ska vara premium, levande, mysig och prisvärd – en local hero, säger Christopher Ellertsson.

Restaurangens meny får en mix av mindre rätter med fokus på modern europeisk matlagning. Stor vikt ligger även på dryck, konst och musik. Ambitionen är att skapa en plats där det ska vara enkelt att slinka in för en kaffe, lunch, after work, middag eller ett glas vin. Krögarna har hämtat inspiration från hela Europa. Restaurangen får en cocktailbar, chambre séparée och till våren öppnas även en generös uteservering på det nya torget som skapas i anslutning till byggnaden.

Christopher Ellertsson och Robin Moderato. Fotograf: Emil Fagander

Paviljongen är en del av Humlegårdens satsning Norra Station, ett kvarter beläget i mötet mellan Hagastaden och Vasastaden. Genom Humlegårdens satsning ska Norra Station bli en ny destination och ett levande kvarter som rymmer kontor, restauranger, service och konst. Intill den nya paviljongen skapas ett torg, som ska bli en välkomnande och gemytlig plats där mötet mellan människor står i centrum. Det planeras även för flera restauranger samt bar, café och deli längs med stråket, som Humlegården i samarbete med noga utvalda aktörer ska göra till en självklar mötesplats som lockar både de som bor och arbetar i området.

– Vi tilltalas direkt av läget och den spektakulära byggnaden. Det är ett väldigt spännande område, som redan känns som en etablerad stadsdel med nytänkande arkitektur. Det finns inget motsvarande i Stockholm. Det är inspirerande att få vara med på resan och se denna nya häftiga stadsdel växa fram, säger Robin Moderato.

Den nya paviljongen sträcker sig över 375 kvm och består av två våningsplan. Byggnaden uppförs på en liten och intim plats i mötet mellan Norra Stationsgatan och Dalagatan och blir på så sätt en kontrast mot den dynamiska omgivningen. Här möts arkitektur från flera tidsepoker, vilket ger kvarteret karaktär. Paviljongen består av trä och glas med spännande form och ett modernt uttryck, skapad av den danska arkitektbyrån Henning Larsen. Den unika och uttrycksfulla platsen har varit arkitektens viktigaste inspiration till projektet. Mot väster och kvällssolen reser sig paviljongen mot Norra Tornen vid Norrtull. Inne i paviljongen slås man av den svävande träkonstruktionen med höga limträpelare och bjälkar – likt en kyrka eller ett tempel.

– Vi är mycket glada över att få välkomna ett härligt restaurangkoncept med välrenommerade och etablerade krögare till Norra Station. Vår ambition är att utveckla Norra Station till ett myllrande kvarter i en ny del av staden, som ska bli en attraktiv upplevelse för både de som besöker kvarteret, bor eller arbetar i området. Byggnaden i sig är ett riktigt smycke som kommer att bidra stort till upplevelsen av platsen. Här skapar vi en ny destination för mat och dryck i Stockholm, säger Anneli Jansson, vd på Humlegården Fastigheter.

 

Missa inte! Fastighetsdagen Uppsala 2024

Den 9 april är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Uppsala. Seminariet äger rum på Uppsala Konsert & Kongress, Uppsala.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Balder lämnat Ryssland – Lindeborg kämpar

Fyra bolag nu i mål med planen att lämna Ryssland.

Rekryterarna spanar…

Hur ser det ut med rekryteringar kopplade till teknisk kompetens, och vart är marknaden på väg? Real Competence utreder.

Byggstartar 30 våningar – blir Sollentunas högsta

Hälften av bostäderna i höghusprojektet har bokats av köpare.

Erik Nyman till JLL

Rekyterat ny head of research.

En av Stockholms allra största till salu

FV berättar om en riktigt stor försäljning som kan vara på gång. Svår marknad testas på riktigt.

Största markanvisningar för lokaler under 2023

Högsta priserna och största volymerna redovisas.

Bildextra: CA satsar på exklusiva kanalvillor

Pris: 25–31 miljoner. ”Liknar inget annat du kan hitta i Sverige”.

Stockholm och Norrland i topp – och botten

Ny statistik från SCB. FV listar snabbväxarna.

Ramboll söker nya kontor

Vasakronan och Platzer kan tappa stor hyresgäst i Stockholm respektive Göteborg.

Affär för hela 180.000 kr/kvm i city

Hög köpeskilling när fastighet i centrala Stockholm byter ägare.

Advokatbyrå i city flyttar

Flyttar till fastighetsbolagets storköp.

De mest aktiva kommunerna kring markanvisning

Mindre och hårdsatsande kommun intar andraplatsen.

Corem dumpar ett stort projekt på segt Manhattan

”Kanske den sämsta affären i mitt liv”. FV visar karta över projekten. Ett stort huvudbry om 33.000 kvm återstår.

Innovation Properties och Barings byggstartat 264

Duo byggstartar stort bostadsprojekt söder om Stockholm. Se flera bilder.

Tillbaka till förstasidan