Victoria Hörnedal är ny vd på Locum AB.

Victoria Hörnedal ny vd för Locum

Styrelsen för Locum har utsett Victoria Hörnedal till ny vd för Locum som är Region Stockholms fastighetsbolag. Hörnedal kommer närmast från Region Västmanland och uppdraget som förvaltningsdirektör och programchef för byggnationen av det nya akutsjukhuset i Västerås.

Annons

Anette Henriksson meddelade i december 2022 att hon väljer att lämna vd-uppdraget på Locum. Marit Brusdal Penna har därefter varit tf vd.

– Vi välkomnar Victoria Hörnedal som ny VD för Locum AB. Victoria har en mycket gedigen erfarenhet och kompetens vad gäller utvecklingen av strategiska och robusta vårdfastigheter. Omvärlden befinner sig i ett ansträngt ekonomiskt och säkerhetspolitiskt läge vilket i högsta grad påverkar vår region. Här ser vi att Victoria kan bidra på ett värdefullt sätt utifrån sin nya roll, säger Locums styrelseordförande och investeringsregionråd Jens Sjöström (S).

Victoria Hörnedal har tidigare arbetat i Region Stockholm där hon var ansvarig för strategiska fastighetsfrågor och investeringar inom hälso- och sjukvården. Hon är i grunden civilingenjör och sjuksköterska och har en bred bakgrund med uppdrag inom såväl offentlig som privat verksamhet.

Hon tillträder uppdraget som VD för Locum AB den 16 oktober 2023.

– Victorias erfarenhet från ledande befattningar inom politiskt styrda organisationer såväl som fastighetsutveckling och vårdverksamhet gör henne mycket lämpad för uppdraget som VD för Locum AB. Hon har de egenskaper som krävs för att tillsammans med ledningen och medarbetarna på Locum fortsätta skapa förutsättningar för vården att utvecklas utifrån hälso- och sjukvårdens framtida lokalbehov, säger Emma Lennartsson, regiondirektör i Region Stockholm.

– Det känns fantastiskt roligt att få axla rollen som vd för Locum. Jag ser fram emot att tillsammans med alla kompetenta medarbetare utveckla och förvalta regionens vårdfastigheter för att möta långsiktiga och snabbare förändringar. Att arbeta för att säkra samhällskritisk infrastruktur så att regionen kan bedriva hälso- och sjukvård i alla lägen ser jag som ett oerhört viktigt uppdrag, säger Victoria Hörnedal.

Förutom att vara vd för Locum kommer Victoria Hörnedal vara tillika förvaltningschef för fastighetsverksamheten inom fastighets- och servicenämnden i Region Stockholm.

Locum förvaltar, bygger och utvecklar två miljoner kvadratmeter vårdfastigheter åt sin ägare Region Stockholm. Genom engagemang, innovation och samverkan erbjuder de sjukvården och invånarna i Stockholms län attraktiva och hållbara vårdmiljöer.

Fler Nyheter från förstasidan

"Omvandlingen i norr är ingen fluga"

Helene Hellmark Knutsson (S), landshövding i Västerbotten med flera diskuterade återindustraliseringen av Norrland.

Folksam slår till med köp nära Stureplan

Ny affär i city. Köparen öppen för fler förvärv.

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Tillbaka till förstasidan