NCC renoverar och moderniserar Avicii Arena

NCC ska renovera och modernisera Avicii Arena, Stockholm Globe Arena, i Stockholm. Uppdraget är en totalentreprenad i samverkan med Stockholm Globe Arena Fastigheter AB (SGA Fastigheter), helägt av Stockholms stad. Ordervärdet uppgår till cirka 700 MSEK.

Annons

År 1989 invigdes Stockholm Globe Arena, en av Sveriges mest besökta evenemangsarenor. Det var NCC som byggde arenan och som 2010 kompletterades med glasgondolerna SkyView. För två år sedan fick Stockholm Globe Arena namnet Avicii Arena. NCC ska nu renovera och modernisera arenan.

– SGA Fastigheter har under ett flertal år arbetat med att finna det bästa sättet att uppgradera den fantastiska Avicii Arena, Globen, för framtiden på ett klokt och ansvarsfullt sätt, inom ramarna för Stockholms kommunfullmäktiges beslut. Vi har haft med oss några av de bästa internationella konsulterna i Europa för att projektera ombyggnationen och nu välkomnar vi NCC som samarbetspart till oss så att vi i nära samverkan kan se till att den ikoniska arenan fortsatt har rollen som en av världens mest fantastiska arenor, säger Mats Viker, VD SGA Fastigheter.

NCC:s uppdrag omfattar renovering och modernisering av arenarummet. Arenan kommer att bli mer flexibel med målsättningen att skapa en närmare publikupplevelse. NCC kommer även att bygga nya gondol-lounger och en ny konstruktion, en ring, ovanför arenans ekvator. Från ringkonstruktionen byggs bland annat en ny rigg och en konstruktion för rörliga paneler.

– Att uppdatera en unik och komplex byggnad som Avicii Arena måste göras varsamt, med respekt för byggnadens historiska utseende och med moderna krav och teknik i fokus. Vi är väldigt stolta över att få återkomma till detta landmärke som NCC byggt, vidareutvecklat och nu ska modernisera, säger Henrik Landelius, affärsområdeschef NCC Building Sweden.

Avicii Arena är en av Stockholms mest välkända byggnader. Den är också blåklassad av Stadsmuseet i Stockholm, vilket betyder att den bedöms vara särskilt värdefull och har ”synnerligen höga kulturhistoriska värden”. SGA Fastigheter har tillsammans med NCC samarbetat med ett internationellt designteam för att säkerställa detta.

Projektet planeras vara färdigställt i början av 2025. Ordervärdet uppgår till totalt cirka 700 miljoner kronor och orderregistreras i andra kvartalet 2023 i affärsområde NCC Building Sweden.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

"Omvandlingen i norr är ingen fluga"

Helene Hellmark Knutsson (S), landshövding i Västerbotten med flera diskuterade återindustraliseringen av Norrland.

Folksam slår till med köp nära Stureplan

Ny affär i city. Köparen öppen för fler förvärv.

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Tillbaka till förstasidan