Nivika kraftigt övertecknad – börshandel inleds idag

Nivika noteras idag på börsen. Erbjudandet blev kraftigt övertecknat och kommer att tillföra bolaget över 5.000 nya aktieägare.

Annons

Frånsett ett initialt ryck med en kurs på 92 kronor, så började handeln strax över den teckningskurs som var satt, 85.50 kronor per aktie. Under den första tommans handel steg sedan kursen successivt upp till 88,50-90 kronor vid 10:30-tiden, det vill säga en uppgång med 3-4 procent.

Under denna inledande handel så omsattes aktier för ungefär 60 miljoner, vilket motsvarar knappt 15 procent av de aktier som emitterades och som inte ”cornerstoneinvesterarna” hade tecknat.

Emissionen, exklusive övertilldelningsoption, omfattar aktier för en miljard, där alltså AP3, Swedbank Robur Fonder, Öhman Fonder och Weland AB tecknade aktier för 600 miljoner.

Niclas Bergman, grundare och VD i Nivika, kommenterar bolagets börspremiär:

– Första dagen med handel i våra B-aktier är en stor och viktig dag för Nivika och vi, tillsammans med våra medarbetare, är mycket glada och stolta över det stora intresset vi har mötts av, både från allmänheten och från institutioner. Vi ser fram emot att fortsätta skapa lönsam och hållbar utveckling genom fortsatt fokus på god förvaltning och fastighetsutveckling i kombination med nya förvärv. Vi välkomnar varmt alla nya aktieägare och ser fram emot att leva upp till såväl befintliga som nya aktieägares förväntningar.

Nivika är ett snabbväxande fastighetsbolag. Bolagets huvudsakliga verksamhet består i att äga, förvalta och utveckla fastigheter. Bolaget bedriver sin verksamhet i framförallt Jönköping, Värnamo och Växjö samt i ökande omfattning även i västra och södra Sverige, däribland Helsingborg, Halmstad och Varberg.

Nivika har sitt säte i Värnamo och grundades år 2000 av Bolagets nuvarande VD respektive styrelseledamot, tillika nuvarande huvudägare, makarna Niclas Bergman och Viktoria Bergman. Per den 31 augusti 2021 ägde Nivika fastigheter till ett värde om 6,910 miljoner kronor, varav bostadsfastigheter och samhällsfastigheter utgjorde cirka 35 procent av fastighetsbeståndet.

Danske Bank och SEB är Joint Global Coordinators och Joint Bookrunners. Hannes Snellman Advokatbyrå är legal rådgivare till Nivika och Advokatfirman Hammarskiöld & Co är legal rådgivare till Danske Bank och SEB i samband med erbjudandet och noteringen. Dessutom har JLL bistått Nivika med löpande fastighetsrådgivning.

Fler Nyheter från förstasidan

Stänger hos Hufvudstaden bredvid NK

Två stora butikslokaler snart tomställda mitt i Stockholm.

Gjorde klassiker med namnbyte före konkurs

Känd bostadsutvecklare fann villig ”köpare” – bolaget i konkurs några få månader senare.

Projekt

Så blir AL:s nya Mälarterrassen

Atrium Ljungbergs projekt mitt i Slussen ska knyta ihop Söder. Den 6 juni invigs omgivningen.

Här byggstartas 400 – med toppolitiker

Wallenstam lockade Magdalena Andersson till invigning.

Klart: Dom i hovrätten mot fd Baldertoppar – ändrar

Alla elva överklagade tingsrättens dom. Nu har en lätt oenig Svea hovrätt meddelat sin dom. 1.453 dagar efter att toppduon anhölls.

Öppnar del av 2.800 kvm vid Sergel efter förseningar

”Vi hade inte kunnat realisera vår vision utan alla som tror på och investerar i projektet”.

Nyfosa backar – ska inte sälja

Genomfört en riktad nyemission och tillförts cirka 1,7 miljarder kronor. Läs om vilka som fanns med.

Kåpan och AP4 tar över SHF helt när LF lämnar

Äger fastigheter för 15 miljarder.

FV listar: Så många miljarder har SEB Trygg Liv sålt för

Läs om de sex affärerna och de sju sålda innerstadsfastigheterna. FV berättar om bolagets nyckeltal. Intervju med ansvarig.

Byggstart för gigantiskt bostadsprojekt

Första spadtaget för 900 bostäder norr om Stockholm.

Miljardsäljer till Stena

Favorit i repris av Skanska… Avyttrar nybyggt kontorsprojekt.

RO köper 20 villor vid t-banan – ska bygga stad

Nytt bostadsområdet med upp till 1.200 lägenheter ska knyta ihop Sickla och Nacka Forum.

Flyttar till nytt vattenläge

Flyttar från Slussen till ett annat glashus vid Skanstull.

Tillbaka till förstasidan