Birgersson i täten för nytt investmentbolag

I höstas lämnade Andreas Birgersson jobbet som vd för Pangeas svenska verksamhet. Nu är det klart med det nya jobbet. Han blir vd för ABG Fastena, ett nytt bolag som ska förvärva och förvalta fastigheter i Sverige och Finland för investerares räkning.

Annons

Dessutom blir Per Nisses, som närmast kommer från Arctic Capital, Head of Investor Relations och Philip Söderqvistfrån Pareto blir Head of Investments.

– Vi har under en längre tid tittat på att starta en sådan här verksamhet för den svenska och finska marknaden och har till slut hittat rätt team vi vill göra detta tillsammans med, säger Jonas Ström, vd för ABG Sundal Collier och som blir styrelseordförande i det nya ABG Fastena.

Andreas Birgersson räknar med att företaget i närtid kommer att växa med ytterligare några personer både på investeringssidan och på förvaltningssidan.

– Vi bedömer att det kommer finnas många intressanta möjligheter på våra två hemmamarknader och ser med tillförsikt fram emot att bygga något nytt från grunden. Samtidigt som vi nu kommer att utvärdera ett stort antal affärer ser vi fram emot att få på plats en riktigt bra förvaltningsorganisation som tar hand om husen på bästa sätt.

Företaget kommer att ha lokaler i anslutning till ABG Sundahls nya kontor i Urban Escape (Gallerian) i Stockholms city.

– Vi är ett eget bolag som fattar våra egna beslut, men vi får en flygande start genom att vi kan ta del av ABG:s plattform. Därmed kan vi fokusera på det vi brinner för, att finna och göra bra fastighetsaffärer, säger Andreas Birgersson.

Jonas Ström förklarar ABG Sundals intresse för att starta verksamheten:

– Fastigheter är en viktig komponent i en diversifierad investeringsportfölj. Därför känns det bra att ABG Fastena nu har startat. Med denna etablering har vi nu möjligheten att erbjuda en Pan-nordisk tjänst till investerare, som vill ha stabila och förutsägbara kassaflöden i sin portfölj.

Trojkan som ska leda ABG Fastena har tillsammans en lång erfarenhet från fastighets- och finansmarknaden, men med lite olika inriktningar.

Birgersson som närmast kommer från Pangea Property Partners, var med och grundade det bolaget. Men redan för 20 år sedan började han arbeta på Lundberg & Partners som sedan utgjorde en grund till Pangea.

Nisses som nu närmast kommer från Arctic Capitals svenska verksamhet där han var Managing Director, har tidigare bland annat jobbat på Pareto och private equity-bolaget 3i.

Söderqvist har de senaste åren arbetat vid Pareto Securities med ansvar för bolagets investeringar inom reala tillgångar i Sverige och Finland. Innan dess har han bland annat arbetat vid Unibail Rodamco.

Fler Nyheter från förstasidan

"Omvandlingen i norr är ingen fluga"

Helene Hellmark Knutsson (S), landshövding i Västerbotten med flera diskuterade återindustraliseringen av Norrland.

Folksam slår till med köp nära Stureplan

Ny affär i city. Köparen öppen för fler förvärv.

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Tillbaka till förstasidan