SBB kontrollerar nu 91 procent av Hemfosa

SBB kontrollerar cirka 91,2 procent av aktierna i Hemfosa. Därmed kan 30-miljardersbolaget slutföra förvärvet av 40-miljardersbolaget.

Annons

Den 15 november 2019 offentliggjorde SBB ett rekommenderat offentligt uppköpserbjudande till aktieägarna i Hemfosa, läs mer här. Den 23 december 2019 meddelade SBB att de efter den initiala acceptfristen kontrollerade 87,8 procent av aktierna i Hemfosa (läs mer här) samt att de förlängde acceptfristen i Erbjudandet.

SBB meddelar nu att bolaget kontrollerar cirka 91,2 procent av aktierna i Hemfosa.

Efter utgången av den initiala acceptfristen den 20 december 2019 kontrollerade SBB totalt 149.440.375 stamaktier och 9.087.963 preferensaktier i Hemfosa (motsvarande cirka 87,8 procent av de utestående aktierna och cirka 88,1 procent av rösterna i Hemfosa). Sedan dess har SBB på marknaden förvärvat 2.579.851 stamaktier i Hemfosa (till pris som inte överstiger priset i erbjudandet), motsvarande cirka 1,4 procent av utestående aktier i Hemfosa, vilket motsvarar cirka 1,5 procent av rösterna. Per idag (10 januari) har även 3.234.108 stamaktier och 251.235 preferensaktier lämnats in i erbjudandet under den förlängda acceptfristen genom ovillkorade accepter (motsvarande cirka 1,9 procent av de utestående aktierna och cirka 1,9 procent av rösterna i Hemfosa). Bolaget kontrollerar därmed totalt 155.254.334 stamaktier och 9.339.198 preferensaktier i Hemfosa, motsvarande cirka 91,2 procent av utestående aktier i Hemfosa, vilket motsvarar cirka 91,6 procent av rösterna. SBB kan komma att förvärva ytterligare aktier i Hemfosa på marknaden.

– Det känns mycket bra att nu kunna slutföra förvärvet och fortsätta vår resa som Nordens största fastighetsbolag inom social infrastruktur, säger Ilija Batljan, vd, storägare och grundare av SBB.

I enlighet med vad som tidigare meddelats pågår den förlängda acceptfristen till och med den 15 januari 2020. Utbetalning av vederlag till de aktieägare som accepterat erbjudandet under den förlängda acceptfristen senast den 10 januari 2020 beräknas kunna påbörjas omkring den 16 januari 2020. Utbetalning av vederlag till de aktieägare som accepterar erbjudandet under den förlängda acceptfristen, men vilkas accepter erhålls efter den 10 januari 2020, beräknas kunna påbörjas omkring den 23 januari 2020. Så som tidigare meddelats kommer val gjorda enligt Mix & Match-möjligheten av praktiska skäl inte att kunna tillgodoses såvitt avser accepter som inkommer efter den initiala acceptfristens utgång. Aktieägare i Hemfosa som väljer att acceptera erbjudandet under förlängningen kommer således i praktiken att erhålla grundvederlagsalternativet i erbjudandet. Vidare bör noteras att med anledning av den utbetalning av utdelning på stamaktien och preferensaktien i Hemfosa med avstämningsdag
10 januari 2020 kommer kontantvederlaget i erbjudandet att reduceras i motsvarande mån.

SBB avser att påkalla inlösen i enlighet med aktiebolagslagen i syfte att förvärva de aktier som inte lämnats in i erbjudandet eller förvärvats i marknaden. SBB avser att verka för att Hemfosas aktier avnoteras från Nasdaq Stockholm.

SBB förbehåller sig rätten att förlänga acceptfristen för Erbjudandet och att senarelägga tidpunkten för utbetalning av vederlag. Eftersom erbjudandet nu är ovillkorat har de aktieägare som har accepterat erbjudandet, eller kommer att acceptera erbjudandet, inte rätt att återkalla sina accepter.

Fler Nyheter från förstasidan

Grön finansiering på frammarsch

”Någonstans måste man se regelverken som affärsdrivande oavsett vad man tycker om dem.”

75 procent av bolagets värde nu utomlands

Överlägset störst andel av de svenska större fastighetsbolagen.

Oscar Properties ansöker om företagsrekonstruktion

Har lämnat in ansökan om företagsrekonstruktion till Stockholms tingsrätt.

Vill banta beståndet med 400 bostäder

Oppositionen kritisk till försäljning av kommunala hyreslägenheter.

”Kommer vara avgörande för er överlevnad”

Kunderna trycker ännu inte på så hårt – men de kommer att göra det. Ställ om nu, säger Jurn Hoeksema.

20-miljardersbolag öppnar för notering

FV berättar att Stockholmsbörsen kan få påfyllning.

Vasakronan stoppar plan på stor rivning

”Det var ett modigt beslut som vi är stolta över och som har visat sig vara mer rätt för varje dag som går”.

Jubel: Sänker räntan

Beskedet som stor del av fastighetsbranschen väntat på. Läs flera kommentarer. Första sänkningen på 3.018 dagar.

Storägare har dumpat hela sitt innehav i SLP

Tidigare storägare och medgrundaren avser stanna kvar i styrelsen.

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Förvärvar för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Tillbaka till förstasidan