Peab hyr ut 3.500 kvm till Carmeda i nytt kontorshus i Ulriksdal

Peab Fastighetsutveckling har tecknat hyresavtal om cirka 3.500 kvadratmeter med medicinteknikföretaget Carmeda. Därmed påbörjas byggnation av ytterligare en fastighet i stadsdelen Ulriksdal i Solna.

Annons

Carmeda flyttar sin verksamhet till en ny fastighet i Ulriksdal. Peab börjar byggnation nu under hösten och fastigheten ska stå klar i september 2021. Fastigheten inrymmer fem våningar samt källare.

– Detta blir det tredje huset vi produktionsstartar i Ulriksdal under loppet av mindre än två år och vi arbetar för fullt med projektering av det fjärde huset ”The Gardens” som blir en fastighet om 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, säger Fredrik Pettersson, regionchef, Peab Fastighetsutveckling.

Carmedas lokaler kommer utöver traditionella arbetsplatser även innehålla ett våningsplan med laboratorium samt ett våningsplan med renrum. Det översta våningsplanet i fastigheten har en väl tilltagen takhöjd, här blir det både arbetsplatser, sociala ytor och möjlighet att bjuda in till föreläsningar och tillställningar.

Den uthyrningsbar ytan i den aktuella fastigheten, Ledvolten, är cirka 4.300 kvm LOA, så fastigheten är betydligt mindre än övriga som Peab utvecklar i området. I entréplanet finns ytor för butik och service. Till skillnad från övriga så ligger den inte heller längs E4:an.

– Vi är glada över att Carmeda väljer Ulriksdal och oss när det nu tar steget och flyttar sin verksamhet. Vi ser fram emot vår resa där vi tillsammans skapar ett nytt kontor som speglar Carmedas kultur och identitet, säger Fredrik Pettersson.

Peabs projektfastighet Ledvolten i Ulriksdal. I bakgrunden syns Peabs kontorsprojekt The Gardens. Längst till vänster syns Peabs nya regionkontor som är färdigställt. Illustration: Scheiwiller Svensson Arkitektkontor.

Angränsande till Nationalstadsparken i norra Stockholm fortsätter Ulriksdal att växa och utvecklas till en urban stadsdel. I området beräknas cirka 15.000 arbetsplatser stå klara inom de närmaste åren. Här bygger Peab sex kontorshus med totalt cirka 60.000 kvadratmeter kontor för den som vill ha den ena foten i storstadens puls och den andra i grönska och natur.

Sommaren 2020 flyttar träningskedjan Actic sitt huvudkontor till Ulriksdal och öppnar samtidigt en ny gym- och träningsanläggning om totalt cirka 2 600 kvadratmeter. Fastigheten inrymmer elva våningar, de tre översta våningsplanen hyrs ut till Actic och övriga åtta våningar blir parkeringshus.

Nu pågår också projektering av kontorsfastigheten The Gardens, en elva våningar hög fastighet om totalt 16.000 kvadratmeter flexibla kontor med gemensam takterrass och conciergeservice, läs mer här. Dessutom fyller Peab en hel fastighet med sitt eget nya Stockholmskontor, som flyttar från Arenastaden. Se bilder på Peabs färdigställda byggnad här.

I Ulriksdal har Peab också byggt 500 bostäder, totalt beräknas 2.500 bostäder stå klara de närmaste åren. I området finns skolor, förskolor, idrottshall samt också en golfbana. Utbudet av restauranger och service växer ytterligare i takt med att stadsdelen fortsätter att utvecklas.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

Gjorde klassiker med namnbyte före konkurs

Känd bostadsutvecklare fann villig ”köpare” – bolaget i konkurs några få månader senare.

Projekt

Så blir AL:s nya Mälarterrassen

Atrium Ljungbergs projekt mitt i Slussen ska knyta ihop Söder. Den 6 juni invigs omgivningen.

Här byggstartas 400 – med toppolitiker

Wallenstam lockade Magdalena Andersson till invigning.

Öppnar del av 2.800 kvm vid Sergel efter förseningar

”Vi hade inte kunnat realisera vår vision utan alla som tror på och investerar i projektet”.

Nyfosa backar – ska inte sälja

Genomfört en riktad nyemission och tillförts cirka 1,7 miljarder kronor. Läs om vilka som fanns med.

Kåpan och AP4 tar över SHF helt när LF lämnar

Äger fastigheter för 15 miljarder.

FV listar: Så många miljarder har SEB Trygg Liv sålt för

Läs om de sex affärerna och de sju sålda innerstadsfastigheterna. FV berättar om bolagets nyckeltal. Intervju med ansvarig.

Byggstart för gigantiskt bostadsprojekt

Första spadtaget för 900 bostäder norr om Stockholm.

Miljardsäljer till Stena

Favorit i repris av Skanska… Avyttrar nybyggt kontorsprojekt.

RO köper 20 villor vid t-banan – ska bygga stad

Nytt bostadsområdet med upp till 1.200 lägenheter ska knyta ihop Sickla och Nacka Forum.

Flyttar till nytt vattenläge

Flyttar från Slussen till ett annat glashus vid Skanstull.

Nya ledamöter i SGBC

Sweden Green Building Council har även valt en ny ordförande.

Jacob Torell, Erik Selin, Joel Ambré. Septura.

Grundar nytt bolag – värt 4 miljarder

Nya vd:n berättar för FV om bolaget, vilka fastigheter som ingår och om framtiden.

Tillbaka till förstasidan