Boultbee säljer redan efter 260 dagar

Enligt uppgift till Fastighetsvärlden Idag har Boultbee sedan några veckor lagt ut ett av de tre centrala köpcentrumen från Centrumkompaniet till försäljning. Det handlar om Ringen på Södermalm som omfattar 15000 kvadratmeter handelsytor. När Boultbee förvärvade Centrumkompaniet i en stenhård budgivning var säljarens tydligaste målprofil att hitta en långsiktig köpare. Flera intressenter nobbades för att de inte ansågs långsiktiga. Boultbee fick köpa trots att bolaget under en period om åtta månader innan, som Fastighetsvärlden avslöjade, sålt för 6,8 miljarder efter kort ägande.
Annons

Efter en stenhård budgivning lyckades brittiska Boultbee   förvärva Centrumkompaniet innehållande tio köpcentrum från säljaren Stockholms Stad. Marknaden stod vid tillfället prislappen hamnade på hela 10,4 miljarder. En av säljarens tydligaste målprofil var att hitta en långsiktig köpare. Flera intressenter nobbades för att de inte ansågs långsiktiga. Boultbee fick köpa trots att bolaget under en period om åtta månader innan, som Fastighetsvvärlden avslöjade, sålt för 6,8 miljarder efter kort ägande.
Enligt uppgift till Fastighetsvärlden Idag har Boultbee sedan några veckor lagt ut ett av de tre centrala köpcentrumen från Centrumkompaniet till försäljning. Det handlar om Ringen på Södermalm som omfattar 15000 kvadratmeter handelsytor. Boultbee tillträdde de tio köpcentrumen den 31 augusti 2007. Vid Boultbee Sveriges huvudkontor vill man inte kommentera förestående försäljningen. Vid en exklusiv intervju med Fastighetsvärlden (nr 5/07) i London för ett år sedan berättade ägaren Steve Boultbee Brook om företagsfilosofin:
– Det gäller att hoppa från våg till våg. Stanna aldrig där det är lugnt.
Boulbee har ibland fått hård kritik för att gått tufft fram med hyreshöjningar. Men inom fastighetsbranchen och bland flera ledande butikskedjor hyllas även Boultbee för sin målvetenhet för att lyfta köpcentrumen. Enligt uppgift till Fastighetsvärlden har Boultbee även köpcentrum i Västerås och Uppsala ute till försäljning.

Fastighetsvärlden Idag    2008-06-10

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Köper för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Toppolitiker vill riva Friday’s i Kungsträdgården

Den kanske mest kontroversiella byggnaden i Stockholms city uppmärksammas igen.

Tillbaka till förstasidan