Samsung öppnar flaggskeppsbutik på Kungsgatan

Det är nu klart att Samsung öppnar en första flaggskeppsbutik i Sverige. Jättebolaget har tecknat ett hyresavtal för en lokal på Kungsgatan.

Annons

Fastighetsvärlden kan berätta att världsvarumärket Samsung Electronics öppnar en flaggskeppsbutik på Kungsgatan i Stockholm. Det är Samsungs första egna butik i Sverige.

Det är hos AB Centrumfastigheter i Norra Kungstornet, med adressen Kungsgatan 30, som flaggskeppsbutiken kommer att öppna i vår.

Cushman & Wakefield Retail Services har varit rådgivare till Samsung vid affären.

Därmed hinner sydkoreanska Samsung före amerikanska Apple när det gäller att öppna en butik i centrala Stockholm. Apple har dock sedan tidigare en butik i Täby Centrum.

Den nya butiken om ca 225 kvm skapar en aktivitetsyta för varumärket som främst kommer att fokusera på sortimentet inom mobiltelefoni och IoT (Internet of Things). Utöver ett brett utbud kommer butiken även kunna erbjuda spännande upplevelser av den senaste tekniken samt komplett service av Samsungs produkter.

Samsung sålde globalt över 300 miljoner mobiltelefoner under 2016 och rankades som det sjätte främsta varumärket i världen av Interbrand i ”Best Global Brands 2017”.

För centrala Stockholm är det även en revansch för att några tidigare globala eftertraktade varumärken istället valt att etablera sig i externa lägen som Mall of Scandinavia, Täby Centrum och Nacka Forum. Stockholms city har dock den senaste tiden tagit revansch genom att bland annat vara först med bland annat Victoria’s Secret och Uniqlo.

Norra Kungstornet byggdes 1924 och består av av en lågdel om 7 våningar och en torndel om 16 våningar. Det uppfördes av Svenska Sockerbolaget AB. I de översta våningsplanen inrymdes ursprungligen restaurangen Blue Heaven.

Centrumfastigheter är ett privatägt fastighetsbolag grundat 1945 som äger, förvaltar och utvecklar egna fastigheter i Stockholms absoluta city. Centrumfastigheter har har sedan flera decennier kontrollerat Norra Kungstornet.

Samsung har, tillsammans med Uniqlo, stått högst på många fastighetsägares önskelista som ny hyresgäst under flera år. Några har även drömt om en Samsung Megastore som finns i Asien.

Så här ser det ut på Kungsgatan 30 i väntan på öppning.

Fler Nyheter från förstasidan

Sagax i nytt miljardköp

Långa hyresavtal del av storaffär.

Köper för 1,7 procent på Östermalm

Affär ett stenkast från Humlegården.

Köper vid Stureplan

Näringslivsprofiler gör ytterligare ett förvärv.

Aktien rasar 20 % efter kreditgivarens pantrealisation

Motgångarna fortsätter – nu har banken sålt merparten av Engelberts aktier i Oscar Properties.

Index säljer för 1,5 miljarder

Rekordsäljer en hyresrättsfastighet. 444 lägenheter i vattennära område.

Atrium Ljungberg hyr ut 10.000 kvm i Hagastaden

Gör stor uthyrning i projektfastighet.

Topplista

Största uthyrningarna av kontor 2024

Fastighetsvärlden listar här de största uthyrningarna av kontorslokaler i Sverige som rapporterats under 2024, inklusive rådgivare till partnerna.

Revelop säkrar 2,4 mdr för ny fond – gjort miljardköp

Genomfört två förvärv om totalt 70.000 kvm lokaler.

RE Equity Omsorg nära köp för 800 mkr

Målet är att inom två år nå ett bestånd på 3 miljarder kronor.

Efter Castellums bakslag – nu kan planen lyfta igen

En av bolagets största fastigheter kan få ny användning – och även ny ägare.

Prisad rådgivare på nytt jobb – lämnat Engelbert

Blir ansvarig för 130 hyresavtal.

Bildspecial: Så ser det ut i Alectas nya kontor

Stort fastighetsbolag har satsat på sitt kontor för både medarbetare och kundernas skull. FV har besökt de nya lokalerna.

Toppolitiker vill riva Friday’s i Kungsträdgården

Den kanske mest kontroversiella byggnaden i Stockholms city uppmärksammas igen.

Tillbaka till förstasidan