Stordalen slår till och hyr 487 nya bostäder i Solna

Petter Stordalens investeringsbolag Strawberry Living har tecknat ett 10-årigt hyresavtal med ALM Equity och Svenska Nyttobostäder om 487 nyproducerade lägenheter i Solna. Det nya lägenhetsbeståndet kommer att förmedlas genom Företagsbostäder. Beståndet ligger nära Postnords och Säpos kontor i området Ingenting.

Annons

Det var i slutet av oktober förra året som Petter Stordalens Strawberry Living presenterades som ny majoritetsägare av Företagsbostäder (läs mer här).

Bolaget förmedlar moderna, inredda och fullt utrustade lägenheter till företag och deras anställda. Företaget hade då 1.400 lägenheter i Stockholm, Linköping, Göteborg, Helsingborg, Lund och Malmö. Med den nya affären som nu presenteras uppgår Företagsbostäders lägenhetsbestånd till 1.926 och bolaget befäster kraftigt sin marknadsledande position.

– Stockholmsregionen är norra Europas motor. Innovationerna flödar, företag startas och näringslivet plöjer på. Ska detta kunna fortsätta så krävs det lösningar på den bostadssituation som vi ser i våra storstäder. Med Företagsbostäder så är vår ambition att vara en aktör som erbjuder lösningar. De 487 nya lägenheterna som vi nu kan tillföra marknaden blir ett oerhört välkommet tillskott, säger Strawberry Livings ägare Petter A Stordalen.

De nya lägenheterna är redan under produktion och de första kommer vara inflyttningsklara andra kvartalet 2019 och de sista det första kvartalet 2020.

– Stockholm växer så att det knakar, inte minst i Solna. Jag är därför oerhört glad över att vi nu kunnat utöka vårt lägenhetsbestånd så kraftfullt som vi nu gör. Det här är efterfrågat av våra företagskunder och jag gillar att infria deras önskemål, säger Företagsbostäders VD Charlotte Dellblad.

Projektet består av ettor, tvåor, treor och ett mindre antal fyror. Lägenheterna är belägna 2 minuter från Västra Skogens tunnelbanestation i Solna. Med sitt läge så tar sig hyresgästerna snabbt till T-centralen på 7 minuter, Kista på 10 minuter och Solna C på 2 minuter.

Beståndet ligger i området Ingenting där Skanska varit en stor utvecklare. I närheten finns bland annat Postnords huvudkontor och Säkerhetspolisens nya högkvarter.

– Vi har sedan 2010 arbetat målmedvetet med att göra Svenska Nyttobostäder till en stark aktör för lägenheter till företag och det känns extra roligt att få ett kvitto på det nedlagda arbetet med en så stark och bra hyresgäst som Företagsbostäder, säger Tommy Johansson, projektansvarig på ALM Equity.

I fastigheterna planeras för väl utvecklad service såsom bland annat gym, ckafé, städhjälp och kemtvätt.

Missa inte! Fastighetsdagen Stockholm 2024

Den 23 maj är det dags för Fastighetsvärldens heldagsseminarium Fastighetsdagen Stockholm. Seminariet äger rum på Spegelsalen, Grand Hôtel, Stockholm.

Se fullständigt program och möjlighet till anmälan här.

Fler Nyheter från förstasidan

"Omvandlingen i norr är ingen fluga"

Helene Hellmark Knutsson (S), landshövding i Västerbotten med flera diskuterade återindustraliseringen av Norrland.

Folksam slår till med köp nära Stureplan

Ny affär i city. Köparen öppen för fler förvärv.

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Tillbaka till förstasidan