Skanska hyr ut 3.300 kvm i Seaside i Sjöstaden

Internetstiftelsen IIS hyr kontor samt mötesplats. Genom att hyra ut 3.300 kvm till Internetstiftelsen i Sverige (IIS) i sitt projekt Stockholm Seaside vid Hammarby Kaj har Skanska Fastigheter nu hyrt ut 75 procent av projektets lokaler.

IIS kommer i mars 2017 flytta in i dels 2.400 kvm kontor samt ytterligare 900 kvm i de två nedre våningarna i Seaside där man vill skapa en mötesplats för personer och företag som bidrar till utvecklingen av internet i Sverige.

– Det känns fantastiskt att välkomna IIS till Stockholm Seaside. De har ett härligt engagemang som har smittat av sig på mig och resten av teamet som samarbetat med dem kring utformningen av lokalerna, säger Fredrik Lantz på Skanska.

IIS flyttar från lokaler på Ringvägen 100, en fastighet som ägs av Skandia.

Seaside samt intilliggande Stockholm 03 omfattar totalt cirka 21.000 kvm som kommer att stå klara i början av 2017. De ingår i det Skanska döpt till Stockholm New Creative Business Spaces som ska innehålla sju hus med totalt cirka 100.000 kvm.

Fortfarande finns bland annat toppvåningen om 840 kvm i Seaside kvar att hyra. Till den hör tre terrasser på sammanlagt 230 kvm med utsikt över Sjöstaden och Södermalm.

– Vi märker en enormt stor efterfrågan på kontorslokaler i Sthlm New. Man har upptäckt fördelarna med Hammarby Sjöstad. Det är nära till service, restauranger och kommunikationerna är goda. Nu när både Seaside och Sthlm 03 börjar bli fullt uthyrda så ser vi fram emot kommande etapper, totalt planerar vi för ytterligare fem kontorshus. Bland annat Sthlm 01, skrapan, säger Caroline Arehult VD Skanska Fastigheter Stockholm.

Fastighetsvärlden Idag 2016-06-14

skanska-seaside_ext2

 

skanska-seaside_int

Nyheter från förstasidan

Dilemmat för 10-tals miljarder: Sälja eller behålla?

Stockholms stad har ”dolda” fastighetstillgångar för tiotals miljarder kronor. Det visar FV:s kartläggning. Ett år återstår till valet.

Stor enkät: Flera partier öppnar för försäljning

Sälja eller behålla? De politiska partierna i Stockholm berättar hur de vill göra med det kommunala fastighetsbeståndet.

Direkt: 13 VD:ar på scen – om fiaskogalleria och Nordkorea

Fullsatt på Berns. FV är på plats och direktrapporterar.

Wihlborgs utvecklar 13.000 kvm kontor på spekulation

I Oceanhamnen i Helsingborg planerar Wihlborgs att byggstarta ett kontorsprojekt under våren 2018.

Diös planerar nytt hotell i Sundsvall med Stordalen

Nordic Choice Hotels planerar för sitt tredje hotell i Sundsvall och att ett nytt Clarion Hotell kan invigas 2020. Diös planerar att byggstart i början av 2019.

 

Nyheter från webben

Hon lämnar U-R för AMF

Från Täby Centrum till Mood-kvarteret.

Einar Mattsson skapar nytt bolag

Einar Mattsson bildar ett nytt bolag för förvaltningsverksamheten. Idag ingår verksamheten i Einar Mattsson Byggnads AB. Einar Matsson förvaltar totalt 15.000 bostäder …

Segerberg-gruppen bildar nytt utvecklingsbolag

Med bildandet av Cikoria Fastigheter AB tar Segerberg-gruppen nästa steg i att utveckla koncernen till att bli än mer mångsidig …

Offentliga Hus hyr ut 4.000 kvm

Nordic PM har genomfört en uthyrning av lokaler omfattande sammanlagt 4.055 kvm till Borås Stad för uppdragsgivaren Offentliga Hus räkning. …

Två nya restauranger till Kungsgatan

Intar klassiska lokaler längs paradgatan.

Historisk försäljning av tänkt kärnkraftverk

Läs om det udda objektet som vilken dag som helst når marknaden.

Här öppnar Chanel två nya

Tecknat hyreskontrakt för två nya butiker.

Alecta i hela 14 deläganden – ”hemligt” köp av landmärke

Fastighetsvärlden har kartlagt Alectas investeringar och ser en tydlig trend. I innehavet finns sedan fyra år även en av Stockholmsområdets mer välkända byggnader – som förvärvats i det dolda.

O‘Learys hyr 1.300 kvm i nya Kongahälla

Som ett led i att utveckla en modern handels och mötesplats har Adapta gjort klart med O´Learys om en satsning …

Förvärvar 75 motsvarande fotbollsplaner

Stendörren köper ett markområde i direkt anslutning till Stockholm Väst Logistik i Upplands-Bro. Säljare är Bro Markutveckling som ägs till …

Grosvenor vill ha biograf till Skärholmen

Ägarna till Skärholmens centrum vill komplettera anläggningen med en biograf, skriver Skärholmen Direkt. Det samtidigt som ägarna går vidare med …

Han pekas ut som favorit att bli Skanskas nya VD

Fastighetsvärlden har talat med ett tiotal personer med insyn i Skanska.

Tillbaka till förstasidan