Georges Tohme och Jacob Cronstedt, grundare av Grace.

Ailon-grundare köpt 600 bostäder i Storbritannien

Grace Real Estate Partners, med Ailon och Jacob Cronstedt som medgrundare, har förvärvat sin andra bostadsportfölj i Storbritannien – det senaste förvärvet innefattar fastigheter med 110 hyreslägenheter i Farringdon, i den så kallade zon 1 i centrala London.

Annons

Grace Real Estate Partners, med Ailon och Jacob Cronstedt som medgrundare, har förvärvat sin andra bostadsportfölj i Storbritannien – den här gången handlar det om hyresfastigheter med 110 lägenheter i Farringdon, i den så kallade zon 1 i centrala London.

Grace bildades 2022 av Jacob Cronstedts Ailon och Tamargruppen. Företaget är specialiserat på investeringar i befintliga bostadsfastigheter som är i behov av förbättrad energikonsumtion, modern proptech och en aktivare förvaltning.

Detta är alltså det andra förvärvet för Grace. I augusti 2023 köptes en portfölj med 25 fastigheter och 478 lägenheter i Newcastle med omgivningar. Den uthyrningsbara ytan är cirka 25.000 kvm.

Jacob Cronstedt, grundare av Grace, ser stora möjligheter att skala upp företagets strategi och att dra nytta av deras 20-åriga erfarenhet av den brittiska hyressektorn. Enligt medgrundare Georges Tohmes överensstämmer köpen väl med Graces strategi att bygga värde genom aktiv förvaltning av välbelägna bostadsfastigheter i tillväxtområden.

Vad betyder det att kunna investera i bostäder så centralt i London?

– Fastigheterna ligger mindre än 700 meter från Farringdon-stationen, där den nya Elizabeth-linjen ansluter, vilket ger utmärkta förbindelser över London till platser som Heathrow, Paddington, Bond Street och Canary Wharf. Fastigheterna är också belägna i ett stort teknik- och mediakluster. Graces affärsplan omfattar en omfattande renovering och inredning av fastigheterna. Vi har även ingått ett hyresavtal med ett välkänt universitet för att ta emot deras studenter, säger Jacob Cronstedt till Fastighetsvärlden.

Ailons investeringsplattformar inkluderar flera fokuserade/specialiserade bostadssegment genom en serie plattformsspecifika partnerskap, separata konton och regionala fonder.

Graces investeringsstrategi riktar in sig på befintliga bostadsfastigheter med potential för modernisering och ompositionering. Fokus ligger på det defensiva och prisvärda hyressegmentet där obalansen mellan utbud och efterfrågan är som mest akut, enligt Jacob Cronstedt.

–   Segmentet har historiskt hög uthyrningsgrad och stark hyrestillväxt. Vi riktar in oss på bostadsmöjligheter med potential för kapitaltillväxt genom ett ESG-lett moderniseringsprogram, energiomställningsstrategi och prop-tech managementlösningssystem.

Vad är planen framåt?

– Vi ser en attraktiv möjlighet att skala upp vår strategi och dra nytta av vår långa erfarenhet inom PRS-sektorn. Vårt initiala portföljmål är 750 miljoner pund, motsvarande cirka 9,8 mdr, med en ambition inställd på att aggregera en stark portfölj genom portfölj- och individuella fastighetstillgångar i tillväxtområden över Storbritannien. Geografiskt fokus är levande lägen med enkel tillgång till bekvämligheter och kollektivtrafik i prisvärda delar av Greater London-området, dess pendlingsstäder och utvalda städer i Storbritannien.

Kommer Grace även att investera i Norden framöver?

–   Ja, men i ett senare skede.

Fler Nyheter från förstasidan

Gjorde klassiker med namnbyte före konkurs

Känd bostadsutvecklare fann villig ”köpare” – bolaget i konkurs några få månader senare.

Projekt

Så blir AL:s nya Mälarterrassen

Atrium Ljungbergs projekt mitt i Slussen ska knyta ihop Söder. Den 6 juni invigs omgivningen.

Här byggstartas 400 – med toppolitiker

Wallenstam lockade Magdalena Andersson till invigning.

Öppnar del av 2.800 kvm vid Sergel efter förseningar

”Vi hade inte kunnat realisera vår vision utan alla som tror på och investerar i projektet”.

Nyfosa backar – ska inte sälja

Genomfört en riktad nyemission och tillförts cirka 1,7 miljarder kronor. Läs om vilka som fanns med.

Kåpan och AP4 tar över SHF helt när LF lämnar

Äger fastigheter för 15 miljarder.

FV listar: Så många miljarder har SEB Trygg Liv sålt för

Läs om de sex affärerna och de sju sålda innerstadsfastigheterna. FV berättar om bolagets nyckeltal. Intervju med ansvarig.

Byggstart för gigantiskt bostadsprojekt

Första spadtaget för 900 bostäder norr om Stockholm.

Miljardsäljer till Stena

Favorit i repris av Skanska… Avyttrar nybyggt kontorsprojekt.

RO köper 20 villor vid t-banan – ska bygga stad

Nytt bostadsområdet med upp till 1.200 lägenheter ska knyta ihop Sickla och Nacka Forum.

Flyttar till nytt vattenläge

Flyttar från Slussen till ett annat glashus vid Skanstull.

Nya ledamöter i SGBC

Sweden Green Building Council har även valt en ny ordförande.

Jacob Torell, Erik Selin, Joel Ambré. Septura.

Grundar nytt bolag – värt 4 miljarder

Nya vd:n berättar för FV om bolaget, vilka fastigheter som ingår och om framtiden.

Tillbaka till förstasidan