Fastighetsprofiler går in i Openpoint

Openpoint, pionjär inom digitaliseringen av fastighets- och infrastruktursektorn, välkomnar tre nya delägare. Det är Skanskas tidigare Sverige-VD Gunnar Hagman, NREPs grundare Rickard Dahlberg och Jonas Ramstedt via Landia.

Annons

Hansen Advokatbyrå har agerat som bolagets rådgivare i nyemissionen. Sedan tidigare är bland andra även Rocmore Holding AB delägare.

Genom att kombinera bland annat punktmoln från laserskanning och BIM skapar Openpoint en verklighetsavbildning som visualiserar data på ett helt nytt sätt.

– Jag har under lång tid följt plattformar som arbetar med digitala tvillingar. Openpoint är tveklöst det mest spännande jag sett inom segmentet, säger Gunnar Hagman.

Openpoint är en webbaserad, interaktiv och formatoberoende plattform för digitala tvillingar. Plattformen är skalbar och har visat goda resultat med sin användarvänlighet och sitt unika sätt att kombinera och filtrera data, något som gör den till ett bevisat starkt verktyg för fastighets- och infrastruktursektorn.

–  Openpoints proof of concept har varit imponerande med deras holistiska lösning. Jag bedömer att Openpoints plattform på sikt blir den mest kompletta på marknaden. Enkelheten och skalbarheten gör att bolaget har stor potential att slå igenom i många segment och etablera sig på global nivå, säger Jonas Ramstedt.

–  Vi har träffat de flesta svenska bolag som arbetar med digitala tvillingar men inte hittat ett tillräckligt bra totalerbjudande. När vi fick upp ögonen för Openpoint insåg vi att det är den enda plattformen som har kunder i alla delar i värdekedjan. De har på ett unikt sätt gjort digitalisering tillgänglig och begriplig för alla aktörer i samhällsbyggnadsprocessen, säger Rickard Dahlberg (en av grundarna till NREP) som investerar privat i Openpoint.

Grundaren Robbin Hellström startade Openpoint 2020, den första skarpa versionen av plattformen lanserades 2022. Sedan dess har ett flertal kunder inom fastigheter, infrastruktur och industri anslutit sig. Företaget, med kontor på Kungsholmen i Stockholm, har i dagsläget åtta anställda. Robbin Hellström tar nu rollen som produktchef med fokus på kundrelationer. VD-rollen lämnas över till Arnold Rosén, entreprenör och tidigare VD och grundare av Nordsten Fastigheter (dotterbolag till Sveafastigheter), som i fjol gick in som investerare i Openpoint.

– Jag ser fram emot att driva företagets tillväxtresa med ett starkt kundfokus och med ambition att nå flera marknader redan i år, säger Arnold Rosén.

Med planen för internationell expansion och rekrytering av nya talanger inom utveckling, support, marknad och sälj står Openpoint inför en spännande framtid. Plattformen erbjuder inte bara det enklaste och mest kostnadseffektiva sättet att digitalisera på, den banar även väg för integration av AI- och IoT-tjänster. Under våren läpps nästa version av plattformen parallellt med att ännu fler funktioner och moduler utvecklas.

–  Efter tre år av blod, svett och tårar är jag oerhört stolt över att ha fått detta förtroende av externa investerare. Nu kan vi bygga bolaget lika starkt som produkten. Openpoint är och ska vara det absolut enklaste och billigaste sättet att digitalisera ytor på, samtidigt som möjligheterna är enorma. Det svåraste är att göra komplexa saker enkelt, men det känns som att vi har lyckats med det, säger Robbin Hellström.

Fler Nyheter från förstasidan

Gjorde klassiker med namnbyte före konkurs

Känd bostadsutvecklare fann villig ”köpare” – bolaget i konkurs några få månader senare.

Projekt

Så blir AL:s nya Mälarterrassen

Atrium Ljungbergs projekt mitt i Slussen ska knyta ihop Söder. Den 6 juni invigs omgivningen.

Här byggstartas 400 – med toppolitiker

Wallenstam lockade Magdalena Andersson till invigning.

Öppnar del av 2.800 kvm vid Sergel efter förseningar

”Vi hade inte kunnat realisera vår vision utan alla som tror på och investerar i projektet”.

Nyfosa backar – ska inte sälja

Genomfört en riktad nyemission och tillförts cirka 1,7 miljarder kronor. Läs om vilka som fanns med.

Kåpan och AP4 tar över SHF helt när LF lämnar

Äger fastigheter för 15 miljarder.

FV listar: Så många miljarder har SEB Trygg Liv sålt för

Läs om de sex affärerna och de sju sålda innerstadsfastigheterna. FV berättar om bolagets nyckeltal. Intervju med ansvarig.

Byggstart för gigantiskt bostadsprojekt

Första spadtaget för 900 bostäder norr om Stockholm.

Miljardsäljer till Stena

Favorit i repris av Skanska… Avyttrar nybyggt kontorsprojekt.

RO köper 20 villor vid t-banan – ska bygga stad

Nytt bostadsområdet med upp till 1.200 lägenheter ska knyta ihop Sickla och Nacka Forum.

Flyttar till nytt vattenläge

Flyttar från Slussen till ett annat glashus vid Skanstull.

Nya ledamöter i SGBC

Sweden Green Building Council har även valt en ny ordförande.

Jacob Torell, Erik Selin, Joel Ambré. Septura.

Grundar nytt bolag – värt 4 miljarder

Nya vd:n berättar för FV om bolaget, vilka fastigheter som ingår och om framtiden.

Tillbaka till förstasidan