Realy Bostad ett år – så har det gått för nykomlingen

Realy Bostad lanserades i oktober 2022 med en ambition att bygga upp en portfölj av 1.500 hyresbostäder genom nyproduktion och förvärv. Med backning av den brittiska investeraren Matter Real Estate har man under bolagets första år genomfört fyra förvärv, färdigställt sitt första nyproduktionsprojekt och dubblerat storleken på organisationen.

Annons

Efter fyra genomförda förvärv har Realy Bostad nu cirka 400 bostäder under förvaltning eller utveckling, varav 100 är färdigställda, ytterligare 100 färdigställs under 2024 samt 200 planeras för framtida utveckling.

Bolaget har färdigställt sin första nyproduktion med 72 miljöcertifierade lägenheter i naturnära Steninge Slottsby, Sigtuna kommun, ett projekt som lockade mer än 1.000 sökande.

– Det är spännande tider för Realy Bostad. Vår tillväxt och de framsteg vi har gjort hittills är en ljusglimt i en annars utmanande bostadssektor, säger Hannes Malm, COO och en av bolagets grundare. Vi är stolta över att kunna fortsätta vår expansion och bidra till nyutveckling av hållbara och digitaliserade bostäder.

Företaget planerar att göra ytterligare förvärv inom en nära framtid och kommer även att expandera sin organisation till åtta personer under första halvan av 2024. Den strategiska tillväxten stödjer Realy Bostads långsiktiga vision att bli en ledande aktör inom hållbar och innovativ bostadsutveckling.

Trots att Realy Bostad hållit relativt låg profil sedan lanseringen har man varit en av de mest aktiva köparna av bostadsprojekt och avser att kommunicera fler genomförda förvärv under kommande veckor. Målet är att bli en ledande utvecklare av hållbara bostäder i Sverige.

– Efter ett händelserikt första år där vi lyckats överträffa förväntningarna blickar vi nu framåt och söker aktivt nya förvärv. Vårt fokus ligger på projekt i Storstockholm och Göteborgsområdet med närtida byggstart eller där produktion redan påbörjats, säger Hannes Malm.

Fler Nyheter från förstasidan

Bilder: Så blir Genestas nya Zinko på Södermalm

De första illustrationerna av Södermalms nya kontorskvarter.

Experterna: Om jag var bostadsminister…

Expertpanelen om framtiden för dagens lamslagna bostadsmarknad. FV gav dem hatten som bostadsminister.

SLP köper från Nyfosa

Två börsbolag gör affär med varandra.

Infrahubs säljer 20.000 kvm nytt till Blackrock

Parterna har hittat varandra i ännu en transaktion.

Besqab varslar 25

”Det är ett tråkigt besked att ge men ett viktigt steg”.

Kedja med 12 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS. FV berättar om drabbade fastighetsägare.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Castellum hyr ut 6.900 kvm kontor – bantning

Nytt kontrakt med prestigehyresgäst.

Tillbaka till förstasidan