Heimstaden värvar tidigare M-topp till bolagsledningen

Annons

Partisekreterare i tre år. Heimstaden förstärker sin ledning och rekryterar Kent Persson, tidigare partisekreterare för Moderaterna (april 2012–januari 2015), som utvecklingschef och senior investment manager. Kent Persson kommer arbeta med att utveckla Heimstadens organisation och roll som en viktig samhällsaktör samt att skapa långsiktiga förutsättningar för Heimstaden till fortsatt tillväxt i hela Sverige genom fler förvärv med förstärkt egen förvaltning och nybyggnation.

Kent Persson är idag seniorkonsult och rådgivare för Burson-Marsteller. Han har tidigare, utöver att arbetat som partisekreterare för Moderaterna, varit kommunalråd i Örebro och har över 20 års erfarenhet av strategisk rådgivning, organisationsutveckling och politik. Persson lämnade Moderaterna efter partiets tunga valförlust. Han tappade då även sin riksdagsplats efter att partiet tappat ett mandat i Örebro.

– Vi är inne i en expansiv fas där vår bransch har hög tillväxt och behovet av nya bostäder är stort. Heimstaden har en hög ambition i att vara en ansvarstagande samhällsaktör. Vi vill växla upp vårt samhällsengagemang och vara en aktiv deltagare i samhällsdebatten. Vi vill de kommande åren etablera oss och växa på flera orter genom främst förvärv men också nybyggnation. Kents långa erfarenhet av samhällsutveckling, strategisk rådgivning och politik kommer vara en värdefull del i Heimstadens långsiktiga utveckling. Vi är stolta och glada över att kunna knyta Kent till vår ledning, säger Patrik Hall, VD Heimstaden.

– Jag ser fram emot att få vara med och utveckla Heimstaden som bolag och dess roll som ansvarstagande samhällsaktör. Det blir spännande att få etablera Heimstaden i fler kommuner runt om i Sverige. Strategin är att växa genom nya förvärv och fortsatt förstärkande av vår egna fastighetsförvaltning. En av de viktigaste samhällsutmaningarna är att få fler bostäder byggda i hela Sverige. Jag är glad över att få bidra till att fler bostäder byggs och få vara med och ta ansvar för en hållbar utveckling ur såväl klimat, ekonomiska som sociala perspektiv i ett samhällsbärande bostadsbolag som Heimstaden, säger Kent Persson.

Kent Persson övergår till Heimstaden under december/januari. Kent kommer arbeta för Heimstaden från huvudkontoret i Malmö samt kontoren i Örebro och Stockholm. Kent kommer även ha kvar vissa rådgivningsuppdrag hos Burson-Marsteller.

Fastighetsvärlden Idag 2015-12-17

Fler Nyheter från förstasidan

Gjorde klassiker med namnbyte före konkurs

Känd bostadsutvecklare fann villig ”köpare” – bolaget i konkurs några få månader senare.

Projekt

Så blir AL:s nya Mälarterrassen

Atrium Ljungbergs projekt mitt i Slussen ska knyta ihop Söder. Den 6 juni invigs omgivningen.

Här byggstartas 400 – med toppolitiker

Wallenstam lockade Magdalena Andersson till invigning.

Öppnar del av 2.800 kvm vid Sergel efter förseningar

”Vi hade inte kunnat realisera vår vision utan alla som tror på och investerar i projektet”.

Nyfosa backar – ska inte sälja

Genomfört en riktad nyemission och tillförts cirka 1,7 miljarder kronor. Läs om vilka som fanns med.

Kåpan och AP4 tar över SHF helt när LF lämnar

Äger fastigheter för 15 miljarder.

FV listar: Så många miljarder har SEB Trygg Liv sålt för

Läs om de sex affärerna och de sju sålda innerstadsfastigheterna. FV berättar om bolagets nyckeltal. Intervju med ansvarig.

Byggstart för gigantiskt bostadsprojekt

Första spadtaget för 900 bostäder norr om Stockholm.

Miljardsäljer till Stena

Favorit i repris av Skanska… Avyttrar nybyggt kontorsprojekt.

RO köper 20 villor vid t-banan – ska bygga stad

Nytt bostadsområdet med upp till 1.200 lägenheter ska knyta ihop Sickla och Nacka Forum.

Flyttar till nytt vattenläge

Flyttar från Slussen till ett annat glashus vid Skanstull.

Nya ledamöter i SGBC

Sweden Green Building Council har även valt en ny ordförande.

Jacob Torell, Erik Selin, Joel Ambré. Septura.

Grundar nytt bolag – värt 4 miljarder

Nya vd:n berättar för FV om bolaget, vilka fastigheter som ingår och om framtiden.

Tillbaka till förstasidan