Mipimgeneralen Nicolas Kozubek på röda mattan på Mipim.

Mipim-generalen nöjd – 400 svenskar registrerade

Under torsdagen har siffran för antalet registrerade svenskar stigit till 400. Mipim-generalen Nicolas Kozubek tror att svenskarna är på väg tillbaka och ser det inte som otroligt att man framöver är uppe på 1.000 igen. Det säger han i en FV-intervju.

Annons

Mipim-generalen Nicolas Kozubek är nöjd med årets mässa. Under torsdag morgon var drygt 400 svenskar registrerade, enligt honom, och även om det inte är i de nivåer som under högtidsdagarna när 800–1.000 svenskar vallfärdade till Mipim, så är det på gång.

– Jag tror att det är lite mer än 400 i dag. Det är fler svenskar än förra året och det är ett bra tecken. Jag tror att vi har många beslutsmakare här och det är bra. Vi förväntar oss att de åker tillbaka till Sverige och säger att det har varit produktivt under mässan och på så sätt få fler att åka nästa år.

Han åker gärna tillbaka till Sverige under nästa år och pratar med bolag och representanter, precis om han gjorde i år, för att kunna bygga något viktigt inom bland annat proptech och avkarbonisering tillsammans med dem inför kommande års mässor.

Han ser det inte som otroligt att Mipim kan få tillbaka nivåerna när 1.000 svenskar åkte hit.

– Det är det enda stället där du kan träffa internationella investerare samlat på ett ställe. Sverige är en stark marknad, stark influerare, och jag tror att vi kan utveckla fler win-win-situationer här.

Förra året var deltagarna 20.000 och under torsdagen har 22.600 registrerat sig. Enligt Nicolas Kozubek är fler på gång och flera registrerar sig på plats. Han är säker på att siffran kommer landa på 23.000.

– Det är en intressant ökning av besökare med tanke på läget som vi vet är utmanande och vet att det kommer bli intressant att utvärdera eftersom vi märker att det är fortsatt attraktivt för kommuner, städer och fastighetsbranschen att komma hit. Att vara här leder till intressanta möten, affärer och beslut, så vi är nöjda med den siffran.

Han anser att mässan fortsatt är relevant. ”Annars hade folk inte kommit hit”, och han tycker att Mipim har levererat vad som utlovas. Speciellt med området Road to zero.

Är intresset för Road to zero stort?  

– Ja, det har varit ett stort intresse. Vi hade den franska minister Christophe Béchu här. Han tog lång tid på sig för att prata med utställarna och var tydlig med att det är ett viktigt ämne och att det är en bra utveckling att vi har det stödet.

– Konferenserna har varit packade under dagarna. De partner vi har är förvånade över att de pratar med folk de aldrig pratat med förut, som investerare. Och det är de som är viktiga för omställningen eftersom det är de som måste göra rätt investeringar.

Nästa år kommer Road to zero att växa och flera stora bolag har visat intresse för att bli partners, enligt Nicolas Kozubek. Platsen kommer fortsatt vara nere i ”bunkern”.

Vad är bäst med Mipim hittills?

– Personligen tycker jag att det faktum att vi har välkomnat två franska ministrar och en minister från Storbritannien visar att man erkänner Mipim som en viktig mötesplats.

Fler Nyheter från förstasidan

Patriam Vinkelhuset

Byggstartar lyxlägenheter på Lilla Essingen

FV-intervju med vd om att våga börja byggstarta. ”För oss är framdrift viktigt.”

Han blir ny vd för Nivika

Lämnade vd-rollen på annat börsnoterat bolag den 31 januari 2024.

Hotell vid Stureplan växer – tar över två grannlokaler

Stockholms äldsta hotell utökar bar och matsal.

Bildextra: Så blir Jernhusens nya ”återbruks-HK”

Det händer mer än någonsin inom bolaget. Nu flyttar man även sitt huvudkontor – och gör en storsatsning på hållbarhet. FV har besökt de nya lokalerna.

Konkursat bolag återuppstår

”Vi är oerhört entusiastiska över möjligheterna som detta medför”.

Metropole, The Node, Ellipsen, Sergel

Avicii-kapital in i satsning på coworking

Berättar för FV om satsningen och att bolaget i gengäld ska sätta fart på kultursatsning i hjärtat av Stockholm.

Fick sparken som vd – går till skandalomsusat bolag

Flera höga tjänstemän har lämnat bolaget på kort tid.

Inleder ny stor satsning – värvar två från konkurrent

Stort konsultbolag gör inbrytning inom nytt segment. FV berättar om framtidsplanerna.

LKF Lund 1000 bostäder

Vill bygga 1.000 bostäder i Lund

Stort stadsutvecklingsprojekt i norra Lund. Samarbete med flera aktörer.

Norra Sundskajen, Malmö

Bilder: Så kan Ön byggas ut med 250 bostäder

Riksbyggen vill tillsammans med Sundprojekt bygga 250 bostäder i elva nya bostadshus  på Ön.

Stänger hos Hufvudstaden bredvid NK

Två stora butikslokaler snart tomställda mitt i Stockholm.

Sagax räddar kvar större hyresgäst

Förlänger och totalrenoverar. Varit hyresgäst i snart 20 år.

Tillbaka till förstasidan