Stjärnkocken Melker Andersson flyttade ut och nu är en ny matsatsning på väg in. I början av 2024 öppnar Mess i Pembrokes Mästerhuset.
Jimmie Hall, som driver bolaget Realist Fastighetsutveckling, och Michael Howing, ägare av Gastro World Group, står bakom satsningen av Mess i Pembrokes Mästerhuset. Tidigare har Melker Anderssons satsningar Mother och efter det Mr Voon legat i de 1.250 kvm stora lokalerna.
Nu ska ”några av de bästa restauratörerna” ta sig an den nya satsningen, som inte ska vara en foodcourt, men som enligt Jimmie Hall kan vara världsunik. Vad som kommer att finnas på menyn eller vilket koncept satsningen ska ha, har ännu inte kommunicerats. Klart är däremot att det är flera olika krogar som kommer att finnas under ett och samma tak, men med tydliga avdelningar, och med olika prisklassser.
“Vår vision med Mess är att utvidga upplevelsen av vad en restaurang kan vara; en dynamisk mötesplats där människor kan träffas, äta, underhållas, underhålla och uppleva nya influenser. Vi vill hjälpa till att skapa en restaurangscen som överraskar, ger energi och sätter fart på fantasin samtidigt som vi bibehåller matbordstraditionens kärna”, skriver Mess och Jimmie Hall i ett meddelande på Linkedin, och avslutar med: ”It´s going to be messy ..”