Bästa montern två år i rad – tung politisk uppställning

Annons

Malmö har som vanligt, för 18:e året, en monter ihop med Köpenhamn och den har i två år i rad utsetts till bästa stadsmonter i Norden/Baltikum av Fastighetsvärldens jury.

Montern är på 200 kvm och Malmö betalar 555.000 kronor för sin halva. Monterhyran, plus material och catering, betalas av nio partnerföretag samt Malmö stad (tre partnerandelar). Partnerägarna delar lika på kostnaden efter att 19 sponsorers bidrag dragits bort.

17 politiker och tjänstemän från Malmö stad är på plats i år, bland annat finansborgarrådet Katrin Stjernfeldt Jammeh, Milan Obradovic, Torbjörn Tegnhammar och Christer Larsson.

– I den utvecklingsfas som Malmö och även Köpenhamn befinner sig är det en självklarhet att vi tillsammans lyfter våra kvaliteter och de stora kommande projekten som påverkar hela Skåne. Då tänker jag till exempel på ESS, förbindelsen mellan Danmark och Tyskland, Öresundsmetroprojektet, Nordhavnen i Köpenhamn och Hyllie. Till mässan har vi med oss de största samarbetspartnerna som också är involverade i dessa projekt, säger Katrin Stjernfeldt Jammeh, kommunstyrelsens ordförande i Malmö.

Tillsammans med Köpenhamns borgmästare, Frank Jensen, inviger hon Copenhagen Malmö-montern tisdag den 10 mars klockan 17.30 (se lista över 50 ledande politiker och kommunala tjänstemän som medverkar på Mipim här).

I montern visar Malmö stad och Copenhagen Capacity, tillsammans med ett stort antal samarbetspartners från Danmark och Sverige, upp regionens styrkor och potentialer. Temat för i år är hållbarhet, tillväxt och ”smart cities”.

För tionde gången är Lund partner i Malmös och Köpenhamns monter för att attrahera internationella investerare till regionen. Från Lund åker en delegation av ledande politiker och tjänstemän för att marknadsföra kommunen på mässan och lära av goda exempel.

Lunds kommunstyrelseordförande Anders Almgren håller ett föredrag i Malmo-Copenhagen-montern med rubriken ”Lund – the Center for Future Global Innovation” onsdag 11 mars kl. 14.00–14.20 (se en lista med över 60 svenska höjdpunkter under Mipim här).

– Mipim är viktigt för att knyta viktiga investerare till Lund, säger Anders Almgren. Det ger oss möjlighet att berätta om allt Lund har att erbjuda, och varför det är en god idé att vara en del av Lunds utveckling. På så sätt blir Mipim en investering i framtiden.

Förra året tävlade Lundaforskningsanläggningen MAX IV om att bli ett Best Futura Project – och vann!

– Vinsten för MAX IV förra året visade tydligt att Lund ligger i framkant, säger Christer Wallin (M), kommunalråd. Mipim är ett bra fönster för Lund att synas i.

Väl tilltaget med "lounge-utrymme".
Väl tilltaget med ”lounge-utrymme”.

Fler Nyheter från förstasidan

Kedja med 14 restauranger i konkurs

Rekonstruktionen lyckades inte för kedjan som bland annat har restaurang i MoS.

Starkt första kvartal för Veidekke

Men fortsatt trög marknad i Sverige. FV-intervju med vd och CFO.

Huggsexa: Säljer för 400 mkr

Avyttrar i hetaste läget. Dock 20 procent ner på priset på tre år.

Fastpartner hyr ut hotell

Skriver avtal med First Hotels.

Taube dumpar aktier i OP

Kursen nere i rekordlåga 8 öre. Ny största ägare.

XXL flyttar tre varuhus – för hög hyra

Kan bli tal om fler flyttar i framtiden.

Förvärvar byggrätter för 247 bostäder

Ska bygga hyresbostäder i norra Stockholm.

Castellum hyr ut 6.900 kvm kontor – bantning

Nytt kontrakt med prestigehyresgäst.

Vill bygga ut hotell i Stockholm

FV berättar om bolagets projektplaner.

Stark aktör förvärvar söder om Stockholm

Fortsätter att söka efter nya förvärvsmöjligheter.

Nyinköpt fastighet delvis förstörd av brand

Polisen utreder händelsen som misstänkt mordbrand. Se bilder av förödelsen.

Ingka vill bygga ut nytt köpcentrum – för 800 mkr

Ett år efter nya varuhuset ska Ingka Centres nu inleda nästa etapp i Kållered.

Taube köper storpost i OP – aktien föll efter uppgång

Går från 0 till 16,9 procent i bolaget. Per Taube kommenterar för FV. Aktiekursen stack först uppåt för att sedan nå en ny bottennivå.

Tillbaka till förstasidan