Therese Tegner tar plats i Skanskas koncernledning

Therese Tegner har utsetts till executive vice president human resources på Skanska. Hon blir samtidigt medlem av Skanskas koncernledning. Therese Tegner kommer närmast från positionen som senior vice president Skanska Financial Services på Skanska. Hon ersätts där av Louise Hallqvist som jobbat 15 år inom Skanska. Hon i sin tur efterträds av Pontus Winqvist.

Therese Tegner efterträder Kirsi Mettälä som meddelat att hon önskar avsluta sin tjänst som Executive Vice President Human Resources.

Tidigare har Therese Tegner haft olika roller inom Skanska Financial Services, bland annat som chef för Project Advisory och Guarantees & Insurances. Innan dess arbetade hon som Senior Associate på Archibald advokatbyrå samt som bolagsjurist på Swedfund International AB.

– Jag är mycket glad över att kunna välkomna Therese till koncernledningen. Hennes gedigna kunskap om Skanskas affär och hur den bygger på medarbetarna i fokus kommer vara avgörande för det fortsatta arbetet. Inte minst vad gäller att implementera vår uppdaterade affärsstrategi som gäller sedan årsskiftet. Therese erfarenhet som ledare kommer vara betydelsefull för att få med hela organisationen i det arbetet, säger Anders Danielsson, vd, Skanska.

– En av de många saker jag uppskattar med Skanska är att det är en organisation som sätter medarbetarna i centrum. Att nu få ansvara för det fortsatta koncernövergripande arbetet gällande just det känns oerhört inspirerande och viktigt. Vår fortsatta framgång ligger i en stark, levande värdedriven kultur, säger Therese Tegner, nytillträdd EVP Human Resources.

– Jag vill verkligen tacka Kirsi för hennes betydande insatser. Hon har haft en central roll i att utveckla och implementera den strategi vi lanserade 2018 för att öka lönsamheten i alla verksamhetsområden. Hennes driv, kompetens och person kommer att vara saknad. Jag önskar henne all lycka till framöver, säger Anders Danielsson, vd, Skanska.

Louise Hallqvist har utsetts till Senior Vice President Skanska Financial Services på Skanska AB. Hon tillträder sin nya roll den 1 juni 2022.

Louise har över 15 års erfarenhet från Skanska där hon haft olika roller kopplat till ekonomi och finans. Hon har en civilekonomexamen och kommer närmast från positionen som CFO i Skanska Sverige.

– Jag är mycket glad över att Louise tillträder rollen som SVP Skanska Financial Services. Louises breda finansiella förståelse samt hennes ledaregenskaper utgör en mycket god kombination för att fortsatt skapa en robust finansiell struktur, bedöma affärsrisk och skapa de bästa finansiella förutsättningar för vår affär, säger Magnus Persson, CFO Skanska AB.

– Jag vill passa på att tacka Therese Tegner för betydande insatser som chef för funktionen som nu Louise tar över ledarskapet för. Det är glädjande att Therese tar vidare steg i företaget som Executive Vice President Human Resources och jag ser framemot att arbeta med henne i koncernledningen, avslutar Magnus Persson.

– Det är med stor ödmjukhet och glädje jag tar mig an rollen. Jag har arbetat med Skanskas erbjudande och produkter utifrån olika roller. Struktur och processer vad gäller finansiella aspekter är grunden för goda affärsförutsättningar. I en osäker omvärld gör stabila finanser skillnaden. Jag ser framemot att ta mig an det arbetet med att fortsatt säkra detta med övriga kollegor, säger Louise Hallqvist, tillträdande Senior Vice President Skanska Financial Services på Skanska AB.

Louise Hallqvist efterträds av Pontus Winqvist som påbörjar rollen som CFO för Skanska Sverige den 1 juni. Pontus Winqvists roll som Managing Director Asset Management kommer den 1 juni tas över av Magnus Eriksson som idag arbetar som Executive Vice President Project Development baserad i USA.

Under övergångsperioden mellan 1 april och 1 juni verkar Nils Lundberg som tillförordnad chef för Skanska Financial Services.

Fler Nyheter från förstasidan

Intea in i spelet om 27.000 kvm centralt

Förvärvar 57 procent av aktierna.

Max vill öppna ytterligare 50 i Sverige

Vill även ha ytterligare tre i centrala Stockholm. Vd:n berättar var kedjan söker nya etableringar.

Rekyl på börsen

En handfull fastighetsbolag upp med mer än 4 procent.

Klarabo i mål med rekordköpet i norr

Morfiadakis: ”Finansieras delvis med banklån till väldigt förmånliga villkor”. Nära målet för 2025.

AMF utvecklar Ringen

Arbetet med upprustningen inleds i början av 2023.

Bilder: Från förslummat till hetast i Sverige

Nordstan firar 50 år – och två av de ursprungliga ägarna är kvar. Nu väntar expansion.

Flera storbolag kraftigt nedåt – SBB nästan under 10 kronor

En nästan blodröd torsdag för herrarna Batljan, Selin och Arnhult.

Så kan rekordaffären inom tullarna tas i mål

FV berättar om den nya strategin för vad som kan bli en av de största affärerna i området någonsin. Läs om fastigheterna som ingår.

Rejlers hyr av Bonnier

Fyller upp efter den stora utflytten.

Kjell A. Nordström: ”Ett omfattande paradigmskifte”

”Vi har sannolikt den största industriella revolutionen i mänsklighetens historia framför oss”.

Utspel: Sänk elmomsen och frys energiskatten

Fastighetsägarna och Sveriges Allmännytta lanserar sex förslag.

Bildextra: Spahotell och pirbyggnad

Projektet Roslagens Hamn omfattar 21.500 kvm ljus BTA

Intar ny mötesplats på Kungsholmen

Ägaren: ”Fastigheten ska vara mer än bara ett vanligt kontor”. Se bilder på den nya satsningen.

Debatt

”Omsättningsbaserad hyra för coworking vore bättre”

Tim Andersson spanar på upplägget för hotell och butikslokaler. Skriver debattartikel.

Tillbaka till förstasidan