Dan Sandstedt tar över capital markets på Newsec

Dan Sandstedt är ny chef för Newsecs capital markets-team där han tar över efter Max Barclay som, utöver sin roll som övergripande chef för den svenska rådgivningsverksamheten, nu lägger mer fokus på nordisk nivå.

Sandstedt har jobbat på Newsec i elva år och har senast varit ansvarig för fastighetstransaktioner. Nu får han ansvar även för de övriga delar som ingår i capital markets, alltså infrastruktur och skuldsidan samt även personalansvaret.

– Vi har ett bra år bakom oss. Vi har jobbat mycket med flera av institutionerna och det kommer vi att fortsätta med även under 2018. Under första halvåret 2017, innan det blev ett mer osäkert marknadsläge, arbetade vi en hel del med bostadsbyggrätter och jag tror att det segmentet snart kommer ta fart igen, säger Dan Sandstedt.

Max Barclay fortsätter som övergripande chef för den svenska rådgivningsverksamheten och tar även steget upp på nordisk nivå för att förstärka bolagets erbjudande i hela regionen. Newsec har närvaro i Norge, Danmark, Finland samt Baltikum.

– Vi ser en ökad efterfrågan från nordiska aktörer och allt fler affärer görs över gränserna. Vi finns i sju länder och många internationella aktörer ser hela vårt område som en och samma marknad, säger Max Barclay.

Fastighetsvärlden har till exempel i senaste magasinet summerat svenska aktörers investeringar i de övriga nordiska länderna, men det har även varit ett stort flöde från andra nordiska länder till den svenska fastighetsmarknaden. Dessutom har stora amerikanska och kinesiska investerare gjort betydande köp i Norden under 2017, inte minst i Finland.

– Vi ser även ett stort tryck från tyska investerare och från flera Londonbaserade aktörer, och då kommer kapitalet bland annat från Asien och Nordamerika, säger Barclay.

Sandstedt konstaterar att det är viktigt att politikerna inser att de har påverkan på det utländska intresset för den svenska fastighetsmarknaden.

– Tydlighet kring vad som gäller är viktigt. Det är det för alla aktörer, men speciellt för de utländska.

Newsec gör även en rekrytering till sitt transaktionsteam genom att värva Camilla Harvenberg som i mars går över från CBRE. Hon har jobbat med fastighetstransaktioner där i tre år och jobbade tidigare med värdering vid Cushman & Wakefield. Rekryteringen gör att Newsecs transaktionsteam får 17 medarbetare.

– Vi är riktigt glada över att Camilla börjar här, säger Dan Sandstedt till Fastighetsvärlden.

Han konstaterar även att teamet annars, så när som på en person, varit helt intakt de senaste tre åren.

– Det är väldigt viktigt att behålla teamet. Det är ett entreprenörsdrivet team och det är via våra medarbetare vi bygger förtroendet mot kund.

Dan Sandstedt tycker att marknaden erbjuder flera goda köplägen för intresserade investerare.

– Bra bostadsbyggrätter kommer att vara fortsatt attraktiva, speciellt med en prisjustering. Det gäller främst sådana där köparen har en tidsmässig valfrihet när byggstart ska ske, säger Sandstedt om segmentet där Newsec hade en stor marknadsandel under första halvåret, innan marknaden svalnade av.

Max Barclays investeringstips:

– Kontorsfastigheter i Stockholm. Det finns en hyrestillväxt som kommer att fortsätta, inte minst när det gäller kommande omförhandlingar.

När Barclay och Sandstedt av FV ombeds att höja en varningssignal för något segment så nämner båda retailfastigheter där det saknas dagligvaruhandel. Det tycker att investerarna ska passa sig för fastigheter som ligger utanför tätorterna. Fastigheter som erbjuder mat/kafé och möjlighet att umgås och träffas är vinnarna inom det segmentet, spår duon.

Fler Nyheter från förstasidan

Full fart mot Åre för FFE

Klockan 15:58 lyfte Norwegians plan DY 4061 fullastat med fastighetsekonomer på väg årets konferens i Åre.

Balders bolag ändrar metod: Värderar upp 5 miljarder

Läs om vad som ligger bakom den kraftiga uppskrivningen.

Går emot trenden – myndighet blir kvar i city till 2024

Betalar 27 miljoner årligen i hyra – mitt i Stockholms kommersiella centrum.

Säljer jättefastigheten utanför Stockholm till Landia

Stort budintresse för den nästan 16.000 kvm stora fastigheten.

Antalet riksintressen ska minska

Bostadsminister Per Bolund berättar om orsaken.

Lämnar Skanska – blir Sverigechef på NCC

NCC gör sin tredje chefsrekrytering från Skanska – inom loppet av bara några månader.

Köper för halv miljard av SBB nära S:t Eriksplan

Möjlig projektfastighet. ”Ser goda möjligheter till att utveckla den till en samhällsfastighet”.

Johan Franzén lämnar Catena – presenteras av konkurrenten

Hoppar av ledningstjänsten redan den 1 april för att inleda nytt chefsuppdrag.

Vill köpa loss klenoden – men har väntat på svar i tre år

Statens Fastighetsverk gör tummen upp till försäljningen. Men avgörande beslut har fastnat i Finansdepartementet – i över 3 år. ”Beslutsimpotens”.

Areim stänger fond om 7 mdr

Therese Rattik berättar vilka typer av fastigheter som finns på den nya fondens investeringsradar. FV berättar vad som ingår i de olika fonderna.

Nobbas av Castellum igen – Arnhult är ändå nöjd

”Han kan och fattar vad det handlar om. Det får inte vara för nära mig heller.”

Redo hyra ut 12.000 kvm direkt – inväntar inte påbyggnad

Går igång med uthyrningsarbetet av den nyinköpta fastigheten direkt. Motiverar för Fastighetsvärlden och berättar om önskad hyresnivå.

Explosioner mot Vonovias och HSB:s hus i Husby

En fastighet har fått stora skador, den andra mindre. FV berättar om de aktuella fastigheterna.

Köper fyra 08-närcentrum

Duo köper fastigheter som relativt nyligen har sålts.

Tillbaka till förstasidan