Dan Sandstedt tar över capital markets på Newsec

Dan Sandstedt är ny chef för Newsecs capital markets-team där han tar över efter Max Barclay som, utöver sin roll som övergripande chef för den svenska rådgivningsverksamheten, nu lägger mer fokus på nordisk nivå.

Sandstedt har jobbat på Newsec i elva år och har senast varit ansvarig för fastighetstransaktioner. Nu får han ansvar även för de övriga delar som ingår i capital markets, alltså infrastruktur och skuldsidan samt även personalansvaret.

– Vi har ett bra år bakom oss. Vi har jobbat mycket med flera av institutionerna och det kommer vi att fortsätta med även under 2018. Under första halvåret 2017, innan det blev ett mer osäkert marknadsläge, arbetade vi en hel del med bostadsbyggrätter och jag tror att det segmentet snart kommer ta fart igen, säger Dan Sandstedt.

Max Barclay fortsätter som övergripande chef för den svenska rådgivningsverksamheten och tar även steget upp på nordisk nivå för att förstärka bolagets erbjudande i hela regionen. Newsec har närvaro i Norge, Danmark, Finland samt Baltikum.

– Vi ser en ökad efterfrågan från nordiska aktörer och allt fler affärer görs över gränserna. Vi finns i sju länder och många internationella aktörer ser hela vårt område som en och samma marknad, säger Max Barclay.

Fastighetsvärlden har till exempel i senaste magasinet summerat svenska aktörers investeringar i de övriga nordiska länderna, men det har även varit ett stort flöde från andra nordiska länder till den svenska fastighetsmarknaden. Dessutom har stora amerikanska och kinesiska investerare gjort betydande köp i Norden under 2017, inte minst i Finland.

– Vi ser även ett stort tryck från tyska investerare och från flera Londonbaserade aktörer, och då kommer kapitalet bland annat från Asien och Nordamerika, säger Barclay.

Sandstedt konstaterar att det är viktigt att politikerna inser att de har påverkan på det utländska intresset för den svenska fastighetsmarknaden.

– Tydlighet kring vad som gäller är viktigt. Det är det för alla aktörer, men speciellt för de utländska.

Newsec gör även en rekrytering till sitt transaktionsteam genom att värva Camilla Harvenberg som i mars går över från CBRE. Hon har jobbat med fastighetstransaktioner där i tre år och jobbade tidigare med värdering vid Cushman & Wakefield. Rekryteringen gör att Newsecs transaktionsteam får 17 medarbetare.

– Vi är riktigt glada över att Camilla börjar här, säger Dan Sandstedt till Fastighetsvärlden.

Han konstaterar även att teamet annars, så när som på en person, varit helt intakt de senaste tre åren.

– Det är väldigt viktigt att behålla teamet. Det är ett entreprenörsdrivet team och det är via våra medarbetare vi bygger förtroendet mot kund.

Dan Sandstedt tycker att marknaden erbjuder flera goda köplägen för intresserade investerare.

– Bra bostadsbyggrätter kommer att vara fortsatt attraktiva, speciellt med en prisjustering. Det gäller främst sådana där köparen har en tidsmässig valfrihet när byggstart ska ske, säger Sandstedt om segmentet där Newsec hade en stor marknadsandel under första halvåret, innan marknaden svalnade av.

Max Barclays investeringstips:

– Kontorsfastigheter i Stockholm. Det finns en hyrestillväxt som kommer att fortsätta, inte minst när det gäller kommande omförhandlingar.

När Barclay och Sandstedt av FV ombeds att höja en varningssignal för något segment så nämner båda retailfastigheter där det saknas dagligvaruhandel. Det tycker att investerarna ska passa sig för fastigheter som ligger utanför tätorterna. Fastigheter som erbjuder mat/kafé och möjlighet att umgås och träffas är vinnarna inom det segmentet, spår duon.

Fler Nyheter från förstasidan

Mindre kontorsyta – men dubbelt så många kontorsarbetsplatser

Fastighetsvärlden redogör för ytfördelningen i nya Sturekvarteret, segment för segment. Se även flera nya illustrationer.

Göteborg följer Malmö – bantar närvaron på Mipim

”Det är inte positivt för helheten. Nu ska vi samla partnerskapet och lyssna på hur övriga tänker.”

K2A börjar handlas på börsen idag

Se bilder från morgonens inringning.

Heba köper för 700 mkr

Det tidigare så försiktiga och lågmälda bostadsbolaget slår till med ännu en stor affär.

Ulvaeus köper loss känd hotellfastighet på Djurgården

Affär för nära en halv miljard.

Stadsrum köper helt kvarter i centrala Helsingborg

Pensionsbolag fortsätter att avyttra fastigheter styckevis

Anders Borg med bakom nytt fastighetsbolag

Anders Borg: ”Jag ser fram emot att jobba med en fråga som jag har ett genuint intresse för”.

Savills anställer fyra inom transaktionsrådgivning

Niklas Zuckerman: ”Vi är nu väl rustade att ta stora marknadsandelar”. Läs om hur teamet ser ut.

Nästan fullt i Skanskas Solna United – toppvåning uthyrd

Fastighetsutvecklaren laddar nu för att även utveckla grannfastigheten.

Skirner köper vid Humlegården

Det blev familjeägda Skirner som tog hem budgivningen på Teknikarbetsgivarnas fastighert intill Humlegården i centrala Stockholm.

Prognos: Fortsatt ras för bostadsbyggandet

Antalet påbörjade bostäder per tusen invånare förväntas bli dubbelt så många i Malmö som i Stockholm.

Hemfosa köper av Akelius i Eskilstuna

Förvärvar skol- och kontorsfastigheter i med kommunen som största hyresgäst.

Helt uthyrt i Wihlborgs nybygge i Hyllie – planerar för mer

Tecknar nytt kontrakt om 6.300 kvm med internationellt företag i sitt andra projekt i Hyllie.

Efterlysning: Din vetgiriga kollega!

Snart dags för nytt branschevent.

Tillbaka till förstasidan