Ny hållbarhetschef till Akademiska Hus

Erik Florman tillträder som ny hållbarhetschef på Akademiska Hus. Han kommer närmast från tjänsten som hållbarhetschef på Kungsleden, en del av Castellum.

Annons

Erik Florman ersätter Mia Edofsson, som går vidare till en tjänst som Sustainability Director på Volvo Trucks.

Erik Florman har mångårig erfarenhet av hållbarhetsarbete inom bygg- och fastighetsbranschen och har utöver sin roll som hållbarhetschef på Kungsleden också varit gruppchef för hållbar utveckling inom Skanska. Erik har även varit tillförordnad LEED-chef på Sweden Green Building Council.

Erik tillträder senast den 13 juni och kommer att driva arbetet för att förverkliga Akademiska Hus nya klimat- och energistrategi. Bolagets mål är att minska klimatbelastningen från hela värdekedjan för att uppvisa klimatneutralitet till 2035 genom att ställa om till klimateffektiva processer och lösningar som ger resultat i alla led. En förutsättning för att nå dit är en ökad samverkan med kunder och i branschen som helhet.

– Det är väldigt glädjande att kunna välkomna Erik till Akademiska Hus när vi nu accelererar vårt hållbarhetsarbete. Med sin gedigna kompetens och erfarenhet kommer han att bli en stor tillgång i den fortsatta resan för att minska vår klimatpåverkan genom egna åtgärder och i samverkan med andra, säger Caroline Arehult, vd för Akademiska Hus.

– Det känns fantastiskt att få privilegiet att driva och vidareutveckla hållbarhetsarbetet på Akademiska Hus. Kunskap och innovation är nyckeln till framtiden och jag känner ett stort engagemang för att i min roll kunna bidra till att stärka Sverige som kunskapsnation. Att leverera på de högt ställda klimatmålen kommer att vara i stort fokus, men även att se hur vi gör våra lärande- och forskningsmiljöer än mer hållbara och inspirerande, säger Erik Florman.

Med ett fastighetsvärde på strax över 112 miljarder kronor är Akademiska Hus ett av landets största fastighetsbolag, som tillsammans med universitet och högskolor arbetar för att stärka Sverige som kunskapsnation genom att bygga, utveckla och förvalta hållbara miljöer för utbildning, forskning och innovation. Bolaget ägs av staten och runt 320.000 personer studerar, forskar och arbetar i byggnader som förvaltas av Akademiska Hus.

Fler Nyheter från förstasidan

Bakslag för ny lag vid hyresförhandling

”Vi kan inte sitta och förhandla utifrån den som har lägst inkomst.”

Hyundai flyttar HK till Frösundavik

Flyttar huvudkontoret från Malmö.

Logistea i två affärer om 250 mkr

”Två nyproducerade fastigheter med mycket god intjäningsförmåga via hyresavtal med långa löptider.”

Svenska Spel flyttar till Slussen – bantar 65%

Hyr lokaler inom tullarna med vattenutsikt. Lämnar ”succéområde”.

Andreas Kvarn, Norrköping. Mannersons

Öppnar coworking i kvarn från 1800-tal

Tar över hela byggnaden om 3.500 kvm.

Bilder: Spring För Livet 2024

Nytt deltagarrekord med hela 1.858 anmälda. Se flera bilder från det stora branscheventet på Djurgården och läs även vilka som var snabbast.

Byggstartar 78 i Solna

Satsar i populärt område.

OBOS, Resona, Aspudden.

Obos köper i hippt område – vill bygga 190 lägenheter

Tar över The Other Group´s del av projektet.

Mårten Othérus ny vd för Nordr Sverige

Efterträder Biljana Pehrsson som blir vd för Jernhusen den 1 maj.

Planen: Ny stadsdel och 900 bostäder

Ska omvandlas från dagens handelsområde, strax norr om Stockholm, till moderna stadskvarter.

Grönt ljus för Jernhusens 140.000 kvm

”Det här är en viktig och glädjande dom”. Sex högre byggnader planeras. FV visar karta över det nya området och berättar om möjliga bygghöjder.

River upp kommunaffär

Tvingas till omstart.

SBB och Riksbyggen går skilda vägar efter storaffär

Två större bestånd i främst två städer bryts ut. Totalt fastigheter för 8,4 miljarder kronor.

Heimstaden tillbakavisar mutresor

”Det finns ingen substans i spekulationerna.”

Tillbaka till förstasidan