Detta seminarium har redan ägt rum.

mar 23

Stockholmsmarknaden 2017

Hotel At Six, Brunkebergstorg 6, Stockholm

Planer och projekt för en växande huvudstad

Heldag om tillväxten, projekten, investeringarna och arkitekturen. Stockholm är en av de snabbast växande städerna just nu. Hör om var staden ska växa, nya spännande planer och vilka projekt som är på gång. Och lyssna på Petter Stordalens tankar om att investera i Stockholm. Följ med på en heldag där vi går på djupet om huvudstadens framtid och utmaningar.

Missa inte: Seminariet sker på nya storhotellet At Six i Urban Escape-kvarteret – på öppningsdagen. Ta chansen att vara först in på hotellet med möjlighet till en exklusiv visning!

Seminariet var fullsatt förra året – Säkra Din plats nu!

08.30 Registrering, kaffe och smörgås

09.00 Inledning
Ellinor Persson, journalist och dagens moderator
• Mats Hederos, VD AMF Fastigheter

09.10 Därför storsatsar jag i Stockholm!
Idag den 23 mars öppnar två nya storhotell samtidigt mitt i centrala Stockholm. Bakom den största hotellsatsningen någonsin i huvudstaden står Nordens hotellkung, Petter Stordalen. Hör hans visioner för Stockholms utveckling och de nya hotellen och hur tankarna gått kring investeringen.
 Petter A Stordalen, ordförande och ägare av Nordic Choice Hotels

09.50 Hotellboomen i Stockholm – hur het är marknaden?
De senaste åren har ett flertal nya hotell etablerats och med jättesatsningarna At Six och Hobo ökar utbudet med ytterligare nära 550 rum i Stockholm. Hur stark är efterfrågan och hur kan dessa och kommande projekt påverka marknaden? Finns det förutsättningar för ytterligare nya hotell framöver och vilka segment och geografiska områden kan då vara mest intressanta för fastighetsägare?
Carolinne Bjerking, partner Annordia
Hans Åke Petersson, VD Annordia

10.20 Kaffe

10.50 Nya spårsatsningar för en växande region
Närhet till spårbunden kollektivtrafik rankas ofta som en av de viktigaste drivkrafterna i framgångsrik stadsutveckling och lyckade fastighetsinvesteringar. Det närmaste decenniet planeras för en rad nya sådana satsningar i länet – men budgetramarna är tuffa. Hur ser de senaste planerna ut och vilka möjligheter finns till ytterligare nya spårprojekt framöver? Hur kan fastighetsägare bidra i den här processen?
Kristoffer Tamsons, trafiklandstingsråd (M) Stockholms läns landsting

11.20 Heta stolen: Så ska staden klara tillväxten
Som en av Europas snabbast växande städer är pressen stor på Stockholms stad att få fram planer för nya bostäder, skolor, vårdboenden och kommersiella lokaler. Samtidigt är ambitionerna höga att vitalisera stadens arkitektur och vässa attraktiviteten med bl.a. nya kultursatsningar. Hur ska de här utmaningarna hanteras och vilka blir de viktigaste prioriteringarna från stadshuset framöver?
Roger Mogert, stadsbyggnads- och kulturborgarråd (S) Stockholms stad

11.40 Brexit, Trump och världsekonomin – hur påverkas Stockholm och fastigheterna?
Hur kommer den omvälvande utvecklingen i ekonomin och politiken att påverka huvudstaden under 2017 och åren därpå? Vilka risker och möjligheter kan följa i spåren av Brexit och den nya Trump-regimen i Vita Huset? Hör några av landets skarpaste analytiker sia om utvecklingen för inflation, räntor och bankernas vilja att finansiera fastighetsprojekt.
 Max Barclay, VD Newsec Sverige
Andreas Hatzigeorgiou, chefekonom Stockholms Handelskammare
 Gustav Källén, vVD och chef transaktioner NAI Svefa

12.00 Lunch

13.15 – 14.50 Välj mellan två temaspår:

A: Bostäder

B: Kontor och handel

Se detaljerade program längre ned.

14.50 Kaffe

15.20 Heta stolen: Rätt läge att investera i Stockholm?
Låga räntor och hög ekonomisk tillväxt har skapat en urstark utveckling för fastigheter i vår region de senaste åren. Utsikterna är fortsatt goda, men samtidigt finns fler osäkra faktorer de närmaste åren. Hör hur två av landets och stadens främsta investerare ser på läget – och vilka typer av fastighetssatsningar som lockar mest framöver.
 Anneli Jansson, VD Humlegården
Lars Johnsson, fastighetsdirektör Folksam

15.40 Framtidens arkitektur: Så kan morgondagens Stockholm komma se ut
God och spännande arkitektur blir ett allt viktigare konkurrensmedel – för städer såväl som för fastighetsägare och investerare. Vad betyder arkitekturen för staden och vilka värden kan den skapa för fastighetsägarna? Hur skulle god design kunna utveckla Stockholm imorgon och vilka exempel skulle panelen vilja se?
Per Ankersjö, partner A Beautiful Soup och tidigare borgarråd (C)
Rahel Belatchew Lerdell, chefsarkitekt Belatchew Arkitekter
Torleif Falk, stadsarkitekt Stockholms stad
Mark Humphreys, arkitekt och kontorschef Tengbom

16.00 Fastighetsvärlden bjuder in till stort branschmingel och möjlighet till exklusiv visning av Hotel At Six

 

13.15 – 14.50 Temaspår A: Bostäder. Moderator: Ellinor Persson

13.15 Här kommer Stockholms nya bostäder
En av de största utmaningarna framöver är att få fram mark och planer för nya bostäder i Stockholm. Hur ser planer och pipeline ut de närmaste åren – var finns de bästa möjligheterna att bygga och var är chanserna som störst att snabbt få fram nya projekt
• Anette Scheibe Lorentzi, stadsbyggnadsdirektör Stockholms stad

13.45 Heta stolen: Så ska vi få fram bostäder till nyanlända
Stockholm står inför en mycket tuff utmaning att få fram tillräckligt med bostäder till alla nyanlända som staden har ålagts att ta emot. Hör om hur situationen ser ut, vilka lösningar som kan bli aktuella och hur fastighetsbranschen skulle kunna hjälpa till.
Fredrik Jurdell, biträdande stadsdirektör Stockholms stad

14.00 Kraftig utbyggnad när Nacka bygger stad
Ett av de mest spännande stora projekten i regionen de närmaste åren är utbyggnaden av de västra delarna av Nacka. Hör om planerna där 14000 bostäder planeras i anslutning till den nya tunnelbanan och en rad andra spännande satsningar.
Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör Nacka kommun

14.30 Aktörerna om möjligheter och risker på marknaden
Hör hur några av de främsta aktörerna på Stockholms bostadsmarknad ser på läge och efterfrågan just nu och vad de tror om framtiden. Vilka möjligheter finns att investera i nya projekt, vilka områden och lägen lockar mest och vad tror de om prisutvecklingen?
 Peter Lindwall, regionchef Stockholm Bonava
Erik Karlin, VD Tobin Properties
Sima Zangiabadi, chef affärsutveckling Peab Bostad

14.50 Kaffe

 

13.15 – 14.50 Temaspår B: Kontor och handel. Moderator: Stefan Engberg

13.15 Vart går marknaden – trender, priser och transaktioner
2016 blev ännu ett rekordår för fastighetsaffärer i Stockholm. Hur ser de viktigaste trenderna ut, hur har priserna utvecklats och vilka är de främsta köparna? Vad kan vi vänta oss av 2017?
 Peter Wiman, analyschef Savills

13.45 Aktörerna om marknad och möjligheter under 2017
Vad ska vi vänta av 2017 – kommer kontorshyrorna att fortsätta upp, hur utvecklas handeln och vilka typer av förvärv och egna fastighetsprojekt har bäst förutsättningar att ge en god avkastning? Hör hur några av huvudstadens främsta fastighetsaktörer ser på marknaden och möjligheterna under året.
 Lars Edberg, chef förvaltning AFA Fastigheter
Andreas Malmsäter, uthyrningschef Fabege

Karin Witalis, VD Witalis Real Estate Consulting

14.05 Högtflygande planer på ett större och vassare Arlanda
Arlanda är väldigt viktigt för ett växande Stockholm. Nu satsas på flygplatsen för att expandera och stärkas med fler internationella linjer och mer direktflyg och terminalerna ska fräschas upp. Samtidigt laddar Swedavia för stora investeringar i fastigheter med bl.a. nya kontorshus och hotell. Hör om planerna och möjligheterna kring framtidens Arlanda.
• Karl Wistrand, vVD Swedavia och ansvarig för fastighetsutveckling

14.30 Så blir nya Sergels Torg när banken lämnar
Vasakronan har stora och spännande planer för kontorshusen vid Sergels Torg när SEB lämnar sina lokaler de kommande åren. Planeringen pågår för fullt och allt är inte klart, men hör om delar av planerna som kan vitalisera innerstan.
 Anna Nyberg, chef fastighetsutveckling Stockholm Vasakronan

14.50 Kaffe

 

OBS! Programmet är preliminärt och uppdateras efterhand.

Visa faktaruta

Missa inte – bli först in på helt nya At Six!
Bli först in på nya jättesatsningen At Six! Hotellet öppnar den 23 mars – samma dag som Stockholmsmarknaden 2017 arrangeras och därmed blir vi första konferens på plats. Under dagen finns möjlighet till en exklusiv visning av hotellet och all mat och dryck som serveras är från den nya restaurangen.

Pris:
Seminarieavgiften är 4.450:-/person för företag som prenumererar på Fastighetsvärldens magasin eller nyhetsbrev och 5.450:-/person för övriga.

Mängdrabatt:
Anmäl fler än tre personer (minst fyra) från samma företag och Ni får 20 procent rabatt på ordinarie seminarieavgift. Priset blir då 3.560:-/person för prenumeranter, respektive 4.360:-/person för övriga.

Bland talarna:

Petter A Stordalen, ordförande och ägare av Nordic Choice Hotels
Rahel Belatchew Lerdell, chefsarkitekt Belatchew Arkitekter
Roger Mogert, stadsbyggnads- och kulturborgarråd (S) Stockholms stad
Gunilla Glantz, stadsbyggnadsdirektör Nacka kommun
Kristoffer Tamsons, trafiklandstingsråd (M) Stockholms läns landsting
Torleif Falk, stadsarkitekt Stockholms stad